首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Which of the following statements is NOT true about life 150 years ago?
Which of the following statements is NOT true about life 150 years ago?
admin
2014-01-17
63
问题
Which of the following statements is NOT true about life 150 years ago?
Isn’t it amazing how small the world has become in recent years? Of course, the physical size hasn’t changed, but the world seems much smaller than it did a few hundred years ago. That’s because of our improved ability to visit faraway places, contact one another, and instantly learn what goes on in other places.
A thousand years ago, people rarely left their town or village. Trips to nearby areas were made on foot or horseback, and there were fears of wild animals, bandits, and bad weather. Trips abroad were almost impossible for all but the richest and most powerful people. Communications were also limited, as it took weeks or even months to send letters long distances.
About 150 years ago, train travel made trips hundreds or even thousands of kilometers away possible. Also, with the invention of the telegraph, messages could be sent long distances at a low price. Many barriers of distance and communication were starting to fall.
In the 20th century, inventions such as the automobile, airplane, telephone, and television changed people’s lives greatly. People could travel across a city in a few minutes or across the world in a few hours. Televisions allowed people to witness important events while they took place. Computers and the Internet let people send letters instantly, access huge amounts of information, and make new friends around the world.
As local communities continue to link together to form the global community, there will surely be many new tools and methods that make the world seem even smaller.
选项
A、The world is shrinking physically.
B、The 20th century saw incredible inventions..
C、The way we live and communicate has changed over the centuries.
D、The computer revolution has made life more convenient.
答案
C
解析
本题测试对全文主要内容的理解和概括能力。根据文中的第二句可直接排除选项A,选项B和D都只是全文的一部分内容。由于原文讲述了不同历史阶段的发明及对人们生活和交流的影响,因此选项C最符合原文大意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TcFK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
AllthefollowingpeoplewillattendthepartyEXCEPT
Whycan’tthefamilystayatthehotelonthefollowingweekend?
BilingualeducationiscontroversialintheUnitedStates.【C1】______,agrowingbodyofresearchshowsthat【C2】______speakingtw
BilingualeducationiscontroversialintheUnitedStates.【C1】______,agrowingbodyofresearchshowsthat【C2】______speakingtw
Thecoupletoldthedecoratorthattheywantedtheirbedroomgailypainted.Theunderlinedpartmeans______.
Afteracarefulinvestigation,thecommitteedecidedto________theoldhall.
Womendriversaremorelikelytobeinvolvedinanaccident,accordingtoscientists.Researchers(1)______6.5millioncarc
Womendriversaremorelikelytobeinvolvedinanaccident,accordingtoscientists.Researchers(1)______6.5millioncarc
Womendriversaremorelikelytobeinvolvedinanaccident,accordingtoscientists.Researchers(1)______6.5millioncarc
Heisa(n)______characterwholikeswearingaberetanddarkglasses.
随机试题
杨某受某厂指派在本县范围内收购茶叶2万斤,厂方提供了介绍信、营业执照副本。杨某收购后未向税务机关纳税。县税务局知悉后即作出决定,杨某须缴纳增值税5000元。杨某不服,认为自己是接受某厂的指派,与该厂是委托关系,其税款应由厂方缴纳。县税务局未采纳杨某的意见,
下列哪项与氯化琥珀胆碱相符
房地产业可分为房地产开发经营业和房地产服务业。()
在建设项目决策和实施阶段,关于建设项目的技术、经济,管理和组织的规划、协调和控制等的具体工作主要由项目管理咨询单位完成,建设项目业主的主要任务是()。
关于成本和费用的说法中错误的是()。
常用的强制性工具包括()。
“近朱者赤,近墨者黑”为教师提高自身师德修养提供了哪种启示?()
[*]
下列程序段的执行结果为______。X=2Y=1IfX*Y<1ThenY=Y-1ElseY=-1PrintY-X>0
After15yearsintheUnitedStates,hehasfinallydecidedto______Americancitizenship.
最新回复
(
0
)