首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
You cannot place a value on education. Knowledge is the food of the soul, Plato supposedly remarked. Great literature "irrigates
You cannot place a value on education. Knowledge is the food of the soul, Plato supposedly remarked. Great literature "irrigates
admin
2022-03-27
65
问题
You cannot place a value on education. Knowledge is the food of the soul, Plato supposedly remarked. Great literature "irrigates the deserts" of our lives, as C. S. Lewis put it. But a college education comes with a price tag—up to $60,000 a year for a four-year residential degree at an American university.
A report by Pay Scale, a research firm, tries to measure the returns on higher education in America. They vary enormously. A graduate in computer science from Stanford can expect to make $1. 7m more over 20 years than someone who never went to college, after the cost of that education is taken into account. A degree in humanities and English at Florida International University leaves you $132,000 worse off. Arts degrees at 12% of the colleges in the study offered negative returns; 30% offered worse financial rewards than putting the cash in 20-year Treasury bills.
None of this matters if you are rich and studying fine art to enhance your appreciation of the family Rembrandts. But most 18-year-olds in America go to college to get a good job. That is why the country’s students have racked up $1.1 trillion of debt—more than America’s credit-card debts. For most students, college is still a wise investment, but for many it is not. Some 15% of student debtors fail to pay within three years; a startling 115,000 graduates work as caretakers.
If the job market
picks up
, this dismal picture will improve. But there is another obvious way to increase the returns on a college education; make it cheaper. The price of college has risen more than four times faster than inflation since 1978, easily outpacing doctors’ bills. Much of this cash has been wasted on things that have nothing to do with education—luxurious dormitories, bright stadiums and armies of administrators. In 1976 there were only half as many college bureaucrats as academic staff; now the ratio is one to one.
By the universities’ own measures, this has produced splendid results. Students are more than twice as likely to receive "A" grades now than in 1960. When outsiders do the grading, however, they are less impressed: one study found that 36% of students " did not demonstrate any significant improvement in learning" over four years of college.
In the first paragraph, Plato and C. S. Lewis are cited to________.
选项
A、demonstrate the author’s view
B、introduce the topic of knowledge
C、share the ideas of great men in history
D、introduce the discussion of college education
答案
D
解析
例证题。第一段首句指出You cannot place a value on education,即“你无法衡量教育的价值”。接着提到柏拉图和C. S. 刘易斯讲的话,然后便转折指出“大学教育却被明码标价”。可见作者提到柏拉图和C. S. 刘易斯的主要目的是引出下文关于college education的讨论,故正确答案为D项。B项表达虽然相近,但是下文围绕讨论的话题是“大学教育”而不是“知识”,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Thi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
ThewriterwarnsAmericansthat______.Whatistheconclusionofthispassage?
Migrationisusuallydefinedas"permanentorsemi-permanentchangeofresidence".However,ourconcerniswithmovementbetween
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
Workingatnonstandardtimes—evenings,nights,orweekends—istakingitstollonAmericanfamilies.One-fifthofallemployedAm
Writeanessaybasedonthefollowingtable.Inyourwriting,youshould1)describethetable,and2)giveyourcomments.
Itisknownthattextmessage(手机短信)hasbothadvantagesanddisadvantages.Somepeoplethinkitisablessing,whileothersregar
Theteacherstriedto______thesestudentsthattheycouldsolvethecomplicatedproblem,however,theyjustdidn’tseethepoint
Itwillbemadeinasimilarwaytobrewingbeer.Wearenottalkingaboutanewkindofdrink,however,butdescribinganewin
Likeatiredmarriage,therelationshipbetweenlibrariesandpublishershaslongbeenreassuringlydull.E-books,however,are
随机试题
透光摄影、多光谱成像、三维病害模型……这些听起来更像是医疗或化工业的技术,如今在文物修复圈成为________的“神器”。正是这些现代科技手段对文物的“问诊”与“体检”,弥补了用肉眼无法看到、用手无法摸到“病情”的缺陷,从而使修复人员可以“________
关子慢性粒细胞白血病的描述,错误的是()
咽炎可分为急性咽炎和慢性咽炎。急性咽炎为咽部黏膜及黏膜下组织的急性炎症。咽淋巴组织常被累及。炎症早期可局限,随病情进展常可涉及整个咽腔,以秋冬及冬春之交较常见。慢性咽炎者需应用口含片,使用时不正确的是
患者女,81岁,退休干部。冠心病住院治疗,住院前3日与护士们关系融洽。第4日,年轻护士张某在为其进行静脉输液时,静脉穿刺3次失败,更换李护士后方成功。患者非常不满,其女儿向护士长进行抱怨。从此,患者拒绝张护士为其护理。护患关系冲突的主要责任人是
大城市长途汽车客运站应布置在()。
背景资料:某施工单位承接了一座公路隧道的土建及交通工程施工项目,该隧道为单洞双向行驶的两车道浅埋隧道,设计净高5m,净宽12m,总长1600m,穿越的岩层主要由页岩和砂岩组成,裂隙发育,设计采用新奥法施工、分部开挖和复合式衬砌。进场后项目部与所
管理信息系统的概念结构是指管理信息系统是各职能子系统的一个联合体。每个子系统包含执行控制、【】及战略计划等二个信息处理部分。
Readthearticlebelowaboutacompany’sresults.ChoosethebestwordtofilleachgapfromA,B,CorDontheoppositepage.
BritishColumbiahasgreatervariationsinclimatethananyotherprovinceinCanada.Whenwarmwindsfromthewesthitthecold
A、Thefatheralonemakestheimportantdecision.B、Themotheralonemakestheimportantdecision.C、Childrenoldenoughareallo
最新回复
(
0
)