首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Eastern medicines are becoming more popular in the west, but few people realize how long the two cultures have exchanged idea
(1)Eastern medicines are becoming more popular in the west, but few people realize how long the two cultures have exchanged idea
admin
2018-05-11
67
问题
(1)Eastern medicines are becoming more popular in the west, but few people realize how long the two cultures have exchanged ideas. Now an exhibition at the Science Museum in London explores how the two have interacted on medicine through the centuries.
(2)Called East Meets West: Medical Ideas on the Move. It looks at examples of how ideas and technologies have moved from one side of the world to another. It opens on Thursday and is based on an exhibition presented by the Welcome Trust; Neil Fazakerley is curator of the exhibition. He said: "It’s attractive because it’s taking a medical history story but from a slightly different angle, showing how the different cultures have interacted."
(3) "It’s obvious that eastern medical practices are becoming more popular in the west but maybe people don’t know that ideas have been exchanged for thousands of years and medicine is not a static thing." The exhibition details four main areas: Ancient Greek and Islamic medical ideas, and how they were reborn into western culture. The exhibition starts in the ninth and tenth centuries when Baghdad was the centre of Islamic science and its highly sophisticated medical system. Through the translation work of Persian scholars, ancient Greek medical thought was brought into the Islamic medical system. It was when westerners started charging into the east on crusades during the twelfth century that European scholars became increasingly interested in Islamic medicine.
(4)Arabic material was translated into Latin, the European scholars’ language of the time, thus preserving the Greek tradition that may otherwise have been lost. Coexistence of Islamic and Indian traditions and the development of western medicine in colonial India—the traditional Indian medical system, known as ayurveda or "the knowledge of life"—has existed in some form for more than 2,000 years. During foreign invasions from the eleventh century onwards the Islamic unani system of medicine was brought to India.
(5)The Indian name for Islamic medicine "unani" refers originally to the Greeks. The two systems complemented each other well and both ayurveda and unani flourish today in India. European colonists from the sixteenth century onwards, gained knowledge of plants, diseases and surgical techniques that were unknown in the West. One such example is rauwolfia (萝芙木) serpentia (美蛇根), a plant used in traditional Indian medicine. The active ingredient is today used to treat hypertension and anxiety in the west. The flow of ideas turned with the growth of the British Empire in the eighteenth and nineteenth centuries, as many Western-style hospitals and medical colleges were established in India.
(6)Inoculation—a true example of collaborative medicine.
(7)"A good example of the exchange of medical ideas between east and west is that of immunization," the exhibition says. Smallpox inoculation has long been used by physicians in Asia and Africa by deliberately attempting to give people a mild smallpox infection. The technique became known in Europe in the eighteenth century and this technique was practiced for a while on the British aristocracy.
It can be inferred from the passage that ______.
选项
A、invasions played an important role in medical exchange
B、medical exchange was fulfilled by means of translation
C、eastern medicines are more popular than western medicines
D、eastern medicines developed earlier than western medicines
答案
A
解析
第3、4段末句提到的伊斯兰医药的传播及第5段末句提到的西方医学的传播都与战争或入侵有关,而这3段正是说明东西方医学是如何互相交流传播的,由此可见,选项A的推断是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TkxK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Arelationship.B、Love.C、Amarriage.D、Acompanion.D本题考查细节。根据句(10)可知,当人们慢慢变老时,他们想要的是伴侣而不是婚姻。所以D为答案。
A、Mineralwater.B、Coffee.C、Redwine.D、Sugar-freesodas.A本题考查细节。由句(3—2)和(3—3)可知,建议喝咖啡也用吸管,故排除B;由句(3—4)可知,或许用吸管喝红酒不太好看,但是也同样适用
A、Drawattentiontoherself.B、Followwhatotherpeopledo.C、Listentoothersandgiveresponse.D、Drinklittleandtalkinal
EnglishSynonymsEnglishhasthelargestvocabularyandthemostsynonymsofalllanguagesintheworld.Thisrichnessisd
A、EnglishLiterature.B、Computer.C、BusinessAdministration.D、Finance.C本题考查事实。由句(6)可知,求职者在获得英语文学学士学位之后,又攻读了工商管理学硕士学位。因此C为答案。
_____thatbadweatherwasontheway,theclimbersdecidedtopostponetheirattemptuntilthefollowingweek.
A、35kilos.B、20kilos.C、10kilos.D、5kilos.B细节题。根据对话中机场工作人员说的Asarule,thefreeluggageallowanceforanaveragepassengeri
Hawaii’snativeminorityisdemandingagreaterdegreeofsovereigntyoveritsownaffairs.Butmuchofthearchipelago’spoliti
Thehighschoolmydaughterstudiesinis_____ouruniversity.
A、Computer.B、Bookcase.C、Tennisracket.D、Refrigerator.DDavid提到他真正想处理的是家具、冰箱和其他厨房用品。D项Refrigerator是David话语中fridge的全称,故正确。David
随机试题
Communicationcanbethemostcriticalaspectofwhetherachangestrategywillsucceedorfail.【T1】Thedegreetowhichinformat
意识清楚,记忆力差,生活自理能力下降,缺乏同情心,本能活动增多意识清楚,兴趣减退,思维迟缓、言语动作减少
色甘酸钠粉雾剂【处方】色甘酸钠20g乳糖20g制成1000粒该药中乳糖的作用是
下列不属于房源信息内部推广方式的是()。
考虑风荷载和地震作用对高耸结构的影响时,以下概念______项是错误的?
运用价值工程优化设计方案所得结果是:甲方案价值系数为1.36,单方造价1200元,重要系数0.3215;乙方案价值系数为1.28,单方造价1250元,重要系数0.2132;丙方案价值系数为1.15,单方造价1230元,重要系数0.2886;丁方案价值系数
下列商品所有权上的主要风险和报酬未转移给购买方的有()。
下列关于盈亏平衡点的说法,正确的有()。
下列句子中存在歧义的是()。
A、ShewasthefirstwomantoleadabigU.S.publishingcompany.B、ShegotherfirstjobasateacherattheUniversityofChica
最新回复
(
0
)