首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is natural for young people to be critical of their parents at times and to blame them for most of the misunderstandings betw
It is natural for young people to be critical of their parents at times and to blame them for most of the misunderstandings betw
admin
2012-06-20
62
问题
It is natural for young people to be critical of their parents at times and to blame them for most of the misunderstandings between them. They have always complained, more or less justly, that their parents are out of touch with modern ways; that they are possessive and dominant; that they do not trust their children to deal with crises; that they talk too much about certain problems — and that they lack sense of humor, at least in parent-child relationships.
I think it is true that parents often underestimate their teenage children and also forget how they themselves felt when young.
Young people often irritate their parents with their choices in clothes and hairstyles, in entertainers and music. This is not their motive. They feel cut off from the adult world into which they have not yet been accepted. So they create a culture and society of their own. Then, if it turns out that their music or entertainers or vocabulary or clothes or hairstyles irritate their parents, this gives them additional enjoyment. They feel they are superior, at least in a small way, and that they are leaders in style and taste.
Sometimes you are resistant, and proud because you do not want your parents to approve of what you do. If they approve, it looks as if you are betraying your own age group. But in that case, you are assuming that you are the underdog; you cannot win but at least you keep your honor. This is a passive way of looking at things. It is natural enough after long years of childhood, when you were completely under your parents’ control. But it ignores the fact that you are now beginning to be responsible for yourself.
If you plan to control your life, cooperation can be part of that plan. You can charm others, especially your parents, into doing things the way you want. You can impress others with your sense of responsibility and initiative, so that they will give you the authority to do what you want to do.
Teenagers do not want their parents to approve of whatever they do because they______.
选项
A、have already been accepted into the adult world
B、feel that they are superior in a small way to the adults
C、they don’t like their parents’ way of life
D、they don’t want to be isolated from people of their own age
答案
D
解析
根据题干的approve将本题出处定位到第四段首句。该句提到,你(指年轻人)不想你的父母同意你所做的。第二段解释了原因:如果他们同意,看起来就是你背叛你那个年龄段的团队。由此反向推断出,年轻人不想父母同意自已的所作所为是不想脱离自己年龄段的团队,故答案为[D]。根据第三段第三句They feel cut off from the adult world into which they have not yet been accepted可知,孩子们还没有完全被成人社会所接受,故[A]错误:[B]在第三段中提及,解释的是青少年的衣着等选择激怒父母的原因,并不是阐述第四段所讲的孩子们不想让父母同意自己的所作所为的原因,答非所问,故排除;[C]是针对首段第二句设的干扰项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Tpf7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
HealthCareandEpidemics(流行病)Everyonesuffersfromdiseaseatsometimeoranother.However,millionsofpeoplearoundt
A、Shetoldsomepeopleaboutaweddingtheywerenotinvitedto.B、Shetoldsomepeopleaboutaweddingbeforetheyweresuppose
ManypeopleintheliterarywouldsaythatBritishliteraturehaslostits【C1】______nowadays.Manyothers【C2】______withthisopi
ManypeopleintheliterarywouldsaythatBritishliteraturehaslostits【C1】______nowadays.Manyothers【C2】______withthisopi
ManypeopleintheliterarywouldsaythatBritishliteraturehaslostits【C1】______nowadays.Manyothers【C2】______withthisopi
ManypeopleintheliterarywouldsaythatBritishliteraturehaslostits【C1】______nowadays.Manyothers【C2】______withthisopi
ManypeopleintheliterarywouldsaythatBritishliteraturehaslostits【C1】______nowadays.Manyothers【C2】______withthisopi
ManypeopleintheliterarywouldsaythatBritishliteraturehaslostits【C1】______nowadays.Manyothers【C2】______withthisopi
ManypeopleintheliterarywouldsaythatBritishliteraturehaslostits【C1】______nowadays.Manyothers【C2】______withthisopi
随机试题
value录音原文中提到,如果选择Topcover“一级保险”,双方需要对车辆进行估价(agreeonavalueforyourcar),agree是题目anagreementon的同义替换,故空格处应填入value。
诊断急性阑尾炎最重要的体征是()
当事人对仲裁协议的效力有异议,一方请求仲裁委员会作出决定,另一方请求人民法院作出裁定的,由()。
账套建立以后如果需要修改,可以由账套主管来进行,但()不能修改。
长期借款所发生的利息支出,可能借记的科目有()。
无风险利率是影响权证理论价值的变量之一。一般来说,当其他影响变量保持不变时,无风险利率的增加导致()。
物权法的基本原则包括()。
强调认知因素的核心作用的情绪理论是()。
Whyisn’ttheworldsingingthepraiseoftheNBA?Wecaninferfromthefifthparagraph______.
关系表中的每一横行称为一个______。
最新回复
(
0
)