首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Be less satisfied with their work. B、Be less satisfied with their family life. C、Be angry with their troublesome children. D、B
A、Be less satisfied with their work. B、Be less satisfied with their family life. C、Be angry with their troublesome children. D、B
admin
2012-10-21
70
问题
The round-the-clock availability that cell phone have brought to people’s lives may be taking a toll on family life, a new study suggests. The study, which followed more than 1,300 adults over 2 years, found that those who consistently used a mobile phone throughout the study period were more likely to report negative “spillover” between work and home life — and, in turn, less satisfaction with their family life.
Spillover essentially means that the line between work and home begins to become unclear. Work life may invade home life when a parent is taking job-related calls at home, for instance — or family issues may start to take up work time. For example, a child may call mom at work, telling her “microwave exploded”, explained Noelle Chesley, an assistant professor of sociology at the University of Wisconsin Milwaukee and the author of the study. The problem with cell phones seems to be that they are allowing for ever more spillover between work and home.
This may be especially true for working women, the study found. Among men, consistent use of mobile phones seemed to allow more work issues to creep into family time. But for women, the spillover tended to go in both directions: being “connected” meant that work cut into home time, and family issues came into work life.
Cell phones seem to be opening more lines for stressful exchanges among family members. But there may be ways to control the spillover, according to Chesley. Employers, she said, could look at their policies on contacting employees after hours to make sure their expectations are “reasonable”. For their part, employees could decide that cell phones go off during family time, Chesley said.
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
26. What is the purpose of offering the example “microwave exploded” in the passage?
27. How will people feel as a result of negative “spillover”?
28. According to Chesley, what is the best solution to the problem caused by cell phones?
29. What can we learn from the passage?
选项
A、Be less satisfied with their work.
B、Be less satisfied with their family life.
C、Be angry with their troublesome children.
D、Be unwilling to get married at an early age.
答案
B
解析
选项中的Be less satisfied/angry/unwilling等表明,本题考查感受。短文开头提到手机使工作和生活产生“挤占效应”,接着解释了人们对这种“挤占效应”的感受:less satisfaction with their family life,故答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ttb7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Itshouldbeassimilatedthoroughly.B、Itshouldbeenclosedinquotationmarks.C、Itshouldbeparaphrasedbytheauthors.D、
A、Solarenergywillbeconsideredasanimportantpartofournation’senergysupply.B、Becausesolarenergyisinitsinfancy,w
A、Lateinthemorning.B、Earlyintheafternoon.C、Sometimebeforedawn.D、Shortlyaftersunrise.C推理判断题。男士在报道中提到反动武装有可能在破晓前占据首都
1.国际上正在提倡低能耗、低排放的低碳生活(featuringlowenergydemandandcarbondioxideoutput)2.为什么要提倡低碳生活3.我们如何贯彻这一理念
Hewas______ofthefootballteamforfiveyears.Hereallydidagoodjob.
A、TheUniversityfaculty.B、TheStudentAssociation.C、TheAlumniAssociation.D、ThePresidentoffice.C女士说组织该活动的是校友联合会,故选C。
A、Theywereroommates.B、Theyweregoodfriends.C、Theywerecompetitors.D、Theywerebooksellers.C由四个选项均为Theywere和表示人际关系的名词可知
A、Amancarefulwithmoney.B、Abook-lover.C、Anoisyreader.D、Atrouble-maker.A选项表明,本题考查人物性格或爱好等。由对话中男士提到的BeforeIpaymymon
A、Coins,stampsandsports.B、Coins,sportsandpostcards.C、Coins,stampsandpostcards.D、Stamps,sportsandpostcards.C短文中提到
随机试题
骨折的早期可以出现()。
A.桃仁、丹皮、芒硝B.赤芍、丹皮、甘草C.大黄、芒硝、赤芍D.大黄、附子、细辛E.大黄、赤芍、丹皮大黄牡丹汤的组成中含有药物是
治疗劳淋的首选方剂是
下列说法正确的是
人参与皂荚同用,皂荚可以降低人参的补气作用,人参对皂荚而言,这种配伍关系属
下列审计档案,属于永久性档案的是()。
我国民族的分布特点是()。
A.了解肾上腺皮质功能B.判断皮质醇增多症的病因C.单纯性肥胖与皮质醇增多症的鉴别D.醛固酮增多症的诊断小剂量地塞米松抑制试验用于
Thebestpartofthebookisthosethatuseinformationfrombiologytotelluswhatactuallyhappenedinevolution.
A、Toys.B、Pie.C、Books.D、Cigarettes.D
最新回复
(
0
)