首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For centuries the most valuable of African resources for Europeans were the slaves, but these could be obtained at coastal ports
For centuries the most valuable of African resources for Europeans were the slaves, but these could be obtained at coastal ports
admin
2019-01-25
35
问题
For centuries the most valuable of African resources for Europeans were the slaves, but these could be obtained at coastal ports, without any need for going deep inland. Slavery had been an established institution in Africa. Prisoners of war had been enslaved, as were also debtors and individuals guilty of serious crimes. But these slaves usually were treated as part of the family. They had clearly defined rights, and their slave status was not necessarily inherited. Therefore it is commonly argued that Africa’s traditional slavery was mild compared to the trans-Atlantic slave trade organized by the Europeans. This argument, however, can be carried too far. In the most recent study of this subject, some scholars warned against the illusion that" cruel and dehumanizing enslavement was a monopoly of the West. Slavery in its extreme forms, including the taking of life, was common to both Africa and the West. The fact that African slavery had different origins and consequences should not lead us to deny what it was—the exploitation and control of human beings. " Neither can it be denied that the wholesale shipment of Africans to the slave plantations of the Americas was made possible by the participation of African chiefs who rounded up their fellow Africans and sold them as a handsome profit to European ship captains waiting along the coasts.
Granting all this, the fact remains that the trans-Atlantic slave trade conducted by the Europeans was entirely different in quantity and quality from the traditional type of slavery that had existed within Africa. From the beginning the European variety was primarily an economic institution rather than social, as it had been in Africa. Western slave traders and slave owners were acted on by purely economic considerations, and were quite ready to work their slaves to death if it was more profitable to do so than to treat them more mercifully. This inhumanity was reinforced by racism when the Europeans became involved in the African slave trade on a large scale. Perhaps as a subconscious rationalization they gradually came to look down on Negroes as inherently inferior, and therefore destined to serve their white masters. Rationalization also may have been involved in the Europeans’ use of religion to justify the traffic in human beings. It was argued, for instance, that enslavement assured the conversion of the African evil-believing religions to the true faith as well as to civilization.
The relation between the two paragraphs is that in the 2nd paragraph the author
选项
A、challenges the viewpoint in the 1st paragraph.
B、modifies his view expressed in the 1st paragraph.
C、provides the reason for the argument in the 1st paragraph.
D、further analyzes the issue discussed in the 1st paragraph.
答案
A
解析
该题为推理题。根据第二段第一句“Granting all this,the fact remains that the trans-Atlantic slave trade conducted by the Europeans was entirely different in quantity and quality from the traditional type of slavery that had existed within Africa.”可知,作者表示虽然第一段认为非洲本地的奴隶制度与欧洲的奴隶制度本质上是一致的,但是欧洲组织的奴隶贸易在数量上和质量上都完全不同于非洲传统的奴隶制度,接下来作者主要讲述了欧洲奴隶制度的特点。因此,第二段对第一段观点提出了质疑,故选择A项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TzCd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whoisthepersonbeinginterviewed?
Ifsustainablecompetitiveadvantagedependsonworkforceskills,Americanfirmshaveaproblem.Humanresourcemanagementisn
Ifsustainablecompetitiveadvantagedependsonworkforceskills,Americanfirmshaveaproblem.Humanresourcemanagementisn
Whatarethestudentsgoingtododuringthisclassperiod?
Technologybroughtgreatconveniencetoourlivesyetitalsocreatedmultiplesocialproblems.Whatdoyouthinkabouttechnolo
"Ido."ToAmericansthosetwowordscarrygreatmeaning.Theycanevenchangeyourlife.Especiallyifyousaythematyourow
AuniversitystudentinNairobi,Kenya,wasstoppedforatrafficviolationtheotherday.Thepolicemantookouthisticketboo
BetweentheeighthandeleventhcenturiesA.D,theByzantineEmpirestagedanalmostun-paralleledeconomicandculturalreviv
Thefossilremainsofthefirstflyingvertebrates,thepterosaurs,haveintriguedpaleontologistsformorethantwocenturies.
Americansfullyexpectthepresidentto______.
随机试题
胃中虚寒,食谷欲呕,胸膈满闷,或胃脘作痛,吞酸嘈杂者,治宜选用
验收调查报告编制的技术总体要求包括()。
税率是指应纳税额与征税对象之间的比例,是计算应纳税额的尺度,它体现征税的广度。()
下列各项中,都是战国纵横家鼻祖鬼谷子学生的一组是()。
学生在阅读有关材料时,当意识到某一部分不理解时,他就会退回去再次阅读较困难的部分;在阅读困难或不熟悉的材料时会放慢速度;在做测验时,会跳过某个难题先做简单的题目。这种学习策略是()
教师在教育工作中要做到循序渐进,这是因为()
医患关系恶化,医生“高危”,患者痛苦。解除信任危机,好态度是一剂良药。耐心和理解,是彼此信任的_______;冷漠和怀疑,是滋生纠纷的_______。从最初互不认识,到后来成为朋友甚至亲人,靠的是一个真诚的微笑、一句真挚的问候、一声真切的叮咛,好态度可迅速
简述想象的概念和特点。
标准参照测验
A、IfhisseminaronthemodernAmericannoveliswelcomed.B、Ifhesignshisname,Jennywon’tworkhardasever.C、IfJennycan
最新回复
(
0
)