首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Today I will tell you about the research I have been conducting into the history of soap. While you may be able to find some inf
Today I will tell you about the research I have been conducting into the history of soap. While you may be able to find some inf
admin
2019-09-27
10
问题
Today I will tell you about the research I have been conducting into the history of soap. While you may be able to find some information on the origins of soap, it is not a substance which has excited a great deal of study so far. What we do know is that even as long ago as 2500 BC soap was being used. Of course, initially it was only ever used on clothing rather than the body itself. In fact, although soap has existed for so many years, the use of soap for personal hygiene was unheard of until fairly recently and is considered to be a relatively modem notion. So we can only assume that other activities must have provided the basis from which this key concept arose.
To make soap you need to combine three materials in relatively exact proportions. So, how is it that these primitive people from over two thousand years ago could have discovered soap? What these people lacked in technology they certainly made up for in practical skills. I carried out some experiments using basic technigues to try to find out what people without any chemical knowledge might have observed. And I was able to demonstrate that they would indeed have been able to make a soap-like substance that is not dissimilar to the one we know today.
However, it is fair to assume that, as the process requires a certain amount of time and specialization, soap would most likely have only been available in the wealthy communities. Although there are claims that the British Celts and their European counterparts used soap, there is no real evidence that the British colonies of the Iron Age had access to such a product.
The history of soap is not easy to discover. As soap is an organic substance no traces of it remain in archaeological sites, so we have had to rely almost entirely on written texts for our discoveries. Fortunately there are many of these. The first known written mention of soap was on Sumerian clay tablets dating from about 2500 BC. The tablets spoke of the use of soap in the washing of wool. In another incidence, a medical document from about 1500 BC mentions that Egyptians bathed regularly. It also describes how they made soap by combining alkaline salts and oil which they extracted from vegetables.
We also know that the Romans used a mixture of earth, soda and wine to clean their clothes and pots. For the Romans bathing was not just a matter of hygiene; it was a form of relaxation, a social activity. The bather moved from room to room, getting progressively hotter, until they reached a steamy room where dirt was sweated out and scraped away with a metal blade. The Romans used scented bath oils but these were used to moisturize the skin rather than to cleanse it and there is no evidence that they used soap in this way. This is not to say that the Romans did not have soap. During the excavation of Pompeii, a city that was buried under the eruption of Mount Vesuvius in 79 AD, an entire soap factory was revealed, showing that they did in fact have access to soap but that they simply did not use it for personal hygiene.
Questions 71-75
Complete the summary below with information from the passage, using no more than two words for each blank.
In ancient times soap was used to clean clothing. It was not seen as a means of personal hygiene as 【A1】______times. Ancient people had little technology but many practical skills so they were able to discover soap by chance. Soap was probably only used in 【A2】______societies. There is no evidence that tribes people at the time of the British Iron Age used soap. The history of soap has mostly been discovered from 【A3】______. The earliest known use of soap in 2500 BC was to wash wool. The Egyptians made soap by mixing salts with oil taken from 【A4】______.
The Roman saw washing themselves as a social activity. They removed dirt using steam and a metal blade. When Pompeii was excavated, they discovered a 【A5】______ for making soap.
【A5】
选项
答案
factory
解析
文章最后一段最后一句提到“在发掘庞贝古城的过程中,一个完整的肥皂工厂显示了出来…”。由此可知,发现的是一个工厂。因此,应填入factory。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ULfK777K
本试题收录于:
A类竞赛(研究生)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
A类竞赛(研究生)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
ThesixteenthinternationalAIDSconferenceopenedonSundayinToronto,Canada.Morethantwenty-fourthousanddelegatesfromo
SomepeoplebelievethatprivatecarsshouldbeencouragedinChina.OthersarguethatprivatecarsshouldbediscouragedinChi
A3DprintercannotmakeanyobjectondemandliketheStarTrekreplicatorsofsciencefiction.Butagrowingarrayof3Dprint
Versacci,CalvinKleinandVivienneWestwooddesignedtheclothes.
Youmaynotknowit,butyourbodyisconstantlyunderattack.Theenemiesaremicroscopicinvaderscalled"microbes"or"germ
TheTroodosareaofCyprusisonlyanhour’sdrivefromthecoast,sowhynotconsideradaytripupintothemountainsasaref
Feedbackmatters.Whetherwearetryingtofindourwaytoanewfriend’shouse,aimingtoimproveourperformanceonthegolf
Feedbackmatters.Whetherwearetryingtofindourwaytoanewfriend’shouse,aimingtoimproveourperformanceonthegolf
—Asfarasphotographyisconcerned,CindyShermaniscurrentlythemostfamousartist.—Really?Tobehonest,________.
随机试题
Imagineananimalthatbecomesfrozenincoldweather.Then,whenitgetswarmer,theanimalsimplyunfreezesandgoesbacktoi
"用温远温"此属于"亡血家不可发汗"此属于
香薷的使用注意事项包括
下列说法正确的是:
对于设有钢筋混凝土构造柱的抗震多层砌筑结构的做法,正确的有()。
根据《消费税暂行条例》的规定,下列各项中,纳税人自产自用应税消费品,需要缴纳消费税的有()。
对古代警察的理解,正确的有()
“同是天涯沦落人,相逢何必曾相识”这一名句的作者是白居易。()
在文字还不普及的时代,民间故事承担了培养人生观、道德观、伦理观的职能,听故事是人们学习.传统文化、自然知识、人生哲学等的重要渠道。然而,飞速发展的现代科技正在深刻改变着人们的生活方式,也极大地影响着人们的接受习惯和审美趣味。当下的年轻人对传统文化的感知和了
Fromchildhoodtooldage,wealluselanguageasameansofbroadeningourknowledgeofourselvesandtheworldaboutus.When.
最新回复
(
0
)