首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
They helped fleeing Romans evade Attila the Hun and held a glittering city aloft for more than 1,500 years. But the wooden pilin
They helped fleeing Romans evade Attila the Hun and held a glittering city aloft for more than 1,500 years. But the wooden pilin
admin
2016-08-19
44
问题
They helped fleeing Romans evade Attila the Hun and held a glittering city aloft for more than 1,500 years. But the wooden pilings rising out of the Grand Canal in Venice are so decayed that as we clung to them one afternoon it wasn’t at all clear whether they would be sturdy enough to prevent us from capsizing into its murky waters.
It was rush hour in Venice, so the canal’s usual tumult of crosscurrents and tides was churning with the wake of water taxis, ferries and delivery boats. Each volley of waves slapped against the side of the inflatable kayak we were using to cross Italy’s most storied waterway: the pilings were our best chance to avoid being immersed in it.
This probably wasn’t quite what my girlfriend had in mind when we first started thinking about a trip to Venice. After scouring guidebooks, we found that the logical thing seemed to be to move about the city like other tourists: by foot, water bus and the occasional overpriced gondola ride. But as novice canoers, we were intrigued by the thought of exploring the waterways ourselves. We spent hours researching where and how to rent a small craft in Venice but found that the combination of Italian bureaucracy and the mighty gondolier lobby has made it virtually impossible.
Our solution? An inflatable kayak that’s portable enough to check as luggage yet sturdy enough to hold 500 pounds and withstand the rigors of Class II rapids. Getting it there was easy because it weighs just 32 pounds and tucks into a suitcase-sized tote bag(along with a foot pump). And it was surprisingly affordable: our two-person kayak, by West Marine, retails for $699, but we found one brand-new on eBay for $163.44, about the price of a 45-minute gondola ride.
Paddling the canals offers a visceral way to appreciate Venice’s mythic waters. On a purely practical level, it’s a lot easier to get lost walking Venice, with its twisting passageways and thousands of alleys, than to maneuver through its 200 easily navigable canals. The water also offers easier access to some of the city’s overlooked neighborhoods, like the Jewish ghetto in Cannaregio.
Of course, any attempt to explore Venice’s canals involves a confrontation with the reality of water itself. Lord Byron and Casanova may have swum the canals in centuries past, but today swiinming is banned for public health reasons. The canals are a drainage basin for 1.4 million people in the area around Venice, and a sewer system for the 60,000 residents of the historic center and the 20 million tourists who visit it each year. Dr. Edward S. Van Vleet, a University of South Florida Marine biochemist, has been studying the canals since 1985, and says the combination of chemical pollution and household waste make for a particularly noxious mix.
The most surprising sensory revelation of traveling the canals is the sound or, more precisely, the glorious absence of noise. Because Venice has no cars or traffic noise, today’s city is true to its centuries-old nickname, La Serenissima, and that tranquility is amplified on the water. A five-minute paddle from the tourist bedlam of the Rialto are aquatic side streets where even at midday, the hush was interrupted only by droplets from our paddles.
And nearly everywhere you paddle are sumptuous ruins, signs of a sinking city. Peer behind the rusty wrought-iron gates of many homes that abut the canal and you might see partly submerged first-floor porches, foyers or sitting rooms that were abandoned long ago, as rising waters forced the residents to flee upstairs.
While many gondoliers seem none too pleased at the prospect of sharing their waterways with nonpaying travelers, most boaters were polite. Many pedestrians appeared bemused by the novelty of a kayak, snapping photographs, waving and shouting the occasional "Buona idea!"
Out on the bustling Grand Canal, however, the pace is too fast and the water too treacherous for such niceties. It took us three days of maneuvering the side canals to work up the courage to try to make it across the 60-yard width of the Grand Canal, a feat that at first glance appears as wise as crossing an Interstate on a tricycle.
As we paddled from the Rio Di S. Zan Degola onto the Grand Canal, we hugged the shoreline, then sprinted into a cove of half-rotted pilings, buffering ourselves from the waves. Vaporetti powered past us from both directions, water taxis darted by, and delivery boats loaded with appliances. After two false starts, we spotted a crease in traffic and made a dash for it. Water splayed from our paddles as we sprinted out into the open water, swiveling our heads left and right to make sure we weren’t about to be rammed by a turnip boat.
After a minute of heavy paddling, we had reached the middle of the canal, where water was calmer and the city’s sounds again seemed muted. Then we scurried across the other busy lanes. When we reached the bank, mercifully, there was a wine bar waiting to commemorate the achievement.
According to the passage, we can infer all of the following EXCEPT that______.
选项
A、Venice’s buildings are supported by ancient wooden pilings
B、Venice has less noise than most cities
C、the kayak avoided overturning with the help of the pilings
D、The Grand Canal is seldom busy with boat traffic
答案
D
解析
推断题。倒数第二段第二句提到,水上巴士从我们的两侧交错而过,水上的士飞速地滑过水面,一艘艘满载的货船在河上奔忙。由此可知,大运河上交通十分繁忙,故答案为[D]。第一段首句提到,借助这些木桩的支撑,一座炫目的城市在水上漂浮了1,500多年。可见,威尼斯的建筑是以木桩为支撑的,故排除[A];第七段第二句提到,威尼斯没有汽车或是交通噪音,可以推知威尼斯比大多数城市更为安静,故排除[B];第二段末句提到,抓紧这些木桩是我们防止翻船的最佳途径,故排除[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UP7O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
______isNOToneofT.S.Eliot’sworks.
Theincreaseininternationalbusinessandinforeigninvestmenthascreatedaneedforexecutiveswithknowledgeofforeignl
Manytypically"American"characteristicsarearesultofvalue.【M1】______ThereisaremarkableethicdiversityintheUS.Amo
IntheUnitedStates,thepresidingofficeroftheHouseofRepresentative,theSpeaker,is______.
In______thenationalanthemofAustraliawaschangedfromGodSavetheQueentorevisedpatrioticsongcalledAdvanceAustralia
______wroteTheEpicoftheWheat,whichincludedTheOctopus,ThePitandonenovelthattheauthorhasnotfinished.
______issouthern-mostcapitalcityintheworld.
______,locatedatthesouthernendofLakeMichigan,isthesecondlargestcityintheU.S.
HowtoApproachDiscursiveWriting?Howtoimprovetheeffectivenessofstudents’writing?Therearesixstageswhichshould
随机试题
在Word的应用程序窗口中,各种工具栏可以通过_______进行增减。
A.肌肉型烟碱受体B.神经元型烟碱受体C.两者均可D.两者均不可六烃季铵可阻断
女,6个月。中度脱水酸中毒,经纠正酸中毒与补液12小时后出现嗜睡,呼吸较前浅,心音低钝,心率160次/分,腹胀,肠鸣音弱,血钠为135mmol/L,应考虑
某企业预计未来5年的预期收益额为10万元、11万元、12万元、12万元和13万元,并从第6年开始,企业的年收益额将在第5年的水平上以1%的增长率增长。假定折现率与资本化率均为10%。要求:试估测该企业持续经营条件下的企业价值。
A公司于2014年7月1日发行2年期、面值总额为1800万元的一次还本、分期付息的债券,债券票面半年利率为2%,发行收入总额为1733.12万元,实际半年利率为3%。A公司于每年的6月30日、12月31日计算并支付半年的利息。A公司将发行的公司债券划分为以
宏观调控的基本目标是()。
案例在一项研究中,要求专家与新手解决代数应用题,如“把一块木板锯成两小块,其中一小块的长度是整块的三分之二,但比另一小块短四英尺,问木板锯开前的长度是多少?”专家立刻意识到该题所描述的问题在逻辑上是不可能的。尽管有些新手也能意识到这一点,但是他们只
信息安全特性中的(20)是指信息在使用、传输、存储等过程中不被篡改、丢失、缺损等。
TherearesomesocialproblemsintheUnitedStates.Anddrugabusehascometobe【21】______asoneofthemostchallengingsoc
Foraparticularreason,hewantedtheinformationtobetreatedas______.
最新回复
(
0
)