首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)It was an autumn morning shortly after my husband and I moved into our first house. Our children were upstairs unpacking, and
(1)It was an autumn morning shortly after my husband and I moved into our first house. Our children were upstairs unpacking, and
admin
2021-08-05
60
问题
(1)It was an autumn morning shortly after my husband and I moved into our first house. Our children were upstairs unpacking, and I was looking out the window at my father moving around mysteriously on the front lawn. My parents lived nearby, and Dad had visited us several times already. "What are you doing out there?" I called to him.
(2)He looked up, smiling. "I’m making you a surprise." Knowing my father, I thought it could be just about anything. A self-employed jobber, he was always building things out of odds and ends. When we were kids, he once rigged up a jungle gym out of wheels and pulleys. For one of my Halloween parties, he created an electrical pumpkin and mounted it on a broomstick. As guests came to our door, he would light the pumpkin and have it pop out in front of them from a hiding place in the bushes.
(3)Today, however, Dad would say no more, and, caught ups in the busyness of our new life, I eventually forgot about his surprise.
(4)Until one raw day the following March when I glanced out the window. Dismal. Overcast. Little piles of dirty snow still stubbornly littering the lawn, would winter ever end?
(5)And yet... was it a mirage? I strained to see what I thought was something pink, miraculously peeking out of a drift. And was that a dot of blue across the yard, a small note of optimism in this gloomy expanse? I grabbed my coat and headed outside for a closer look.
(6)They were crocuses, scattered whimsically throughout the front lawn. Lavender, blue, yellow and my favorite pink—little faces bobbing in the bitter wind.
(7)Dad. I smiled, remembering the bulbs he had secretly planted last autumn. He knew how the darkness and dreariness of winter always got me down. What could have been more perfectly timed, more attuned to my needs? How blessed I was, not only for the flowers but for him.
(8)My father’s crocuses bloomed each spring for the next four or five seasons, bringing that same assurance every time they arrived: Hard times almost over. Hold on, keep going, light is coming soon.
(9)Then a spring came with only half the usual blooms. The next spring there were none. I missed the crocuses, but my life was busier than ever, and I had never been much of a gardener. I would ask Dad to come over and plant new bulbs. But I never did.
(10)He died suddenly one October day. My family grieved deeply, leaning on our faith. I missed him terribly, though I knew he would always be a part of us.
(11)Four years passed, and on a dismal spring afternoon I was running errands and found myself feeling depressed. You’ve got the winter blahs again, I told myself. You get them every year.
(12)It was Dad’s birthday, and I found myself thinking about him. This was not unusual—my family often talked about him, remembering how he lived his faith. Once I saw him give his coat to a homeless man. Often he’d chat with strangers, and if he learned they were poor and hungry, he would invite them home for a meal. But now, in the car, I could not help wondering: How is he now? Where is he? Is there really a heaven?
(13)I felt guilty for having doubts, but sometimes, I thought as I turned into our driveway, faith is so hard.
(14)Suddenly I slowed, stopped and stared at the lawn. Muddy grass and small gray mounds of melting snow. And there, bravely waving in the wind, was one pink crocus.
(15)How could a flower bloom from a bulb more than 18 years old, one that had not blossomed in over a decade? But there was the crocus. Tears filled my eyes as I realized its significance.
(16)Hold on, keep going, light is coming soon. The pink crocus bloomed for only a day. But it built my faith for a lifetime.
Which of the following is NOT true, according to the passage?
选项
A、The author’s father planted the crocus to lift the author’s low spirit.
B、The crocuses bloomed each spring before the author’s father died.
C、The author often thought about her father since her father died.
D、The author’s father probably died 14 years after he planted the crocus.
答案
B
解析
第9段第2句表明那年春天番红花一株都没有开,而结合该段倒数第2句可知当时作者的父亲还在人世,故可知B的推测不对,应选B。A符合第7段的描述;C符合第10段及第12段的描述;D可以从第11段中的“4年过去了”及第15段的“18年前种下的……”推理得出,故均不选。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UPIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Asmanyas40%ofuniversitylanguagedepartmentsarelikelytoclosewithinadecade,theformergovernmentadviserchargedw
NaturallanguageinterfacesenabletheusertocommunicatewiththecomputerinFrench,English,German,orahuman【S1】______la
Technologiescollapsethedistancebetweenadesireanditsfulfillmentbyreducingeitherthetimeortheeffortinvolved.Thi
Asheappliedsunscreentohisyoungdaughter’sface,DaraO’Rourke,professorofenvironmentalandlabourpolicyattheUniver
WhydosomanyAmericansdistrustwhattheyreadintheirnewspapers?TheAmericanSocietyofNewspaperEditorsistryingtoa
AlongtimeaidetoPresidentBushwhowroteoccasionalguestcolumnsforhishometownnewspaperresignedonFridayeveningafte
Inanagewhereglobalizationisthetrend,learningaforeignlanguagebecomesessential.Becauseofglobalization,citizenso
Thatlargeanimalsrequirealuxuriantvegetation,hasbeenageneralassumptionwhichhaspassedfromoneworktoanother;but
(1)Aperiodofclimatechangeabout130,000yearsagowouldhavemadewatertraveleasierbyloweringsealevelsandcreatingna
HowtoFindTimeforYourselfI.Introduction:waystocarveoutyourowntimeA.【T1】______:toobusy【T1】______B.Desire:some
随机试题
患者,男性,72岁。慢性咳嗽、咳痰20年余,每年持续3~4个月,近2~3年出现活动后气短,有时双下肢水肿。今天晨起突感左上胸针刺样疼痛,与呼吸有关,继之出现呼吸困难、大汗,不能平卧,来院就诊。对明确诊断最有价值的检查是
以下情况不适合用B级沥青的有()。
当梁突出顶棚的高度超过()时,被梁隔断的每个梁间区域应至少设置一只探测器。
A.肾元亏虚B.中气下陷C.两者均是D.两者均非
治疗重症肌无力,应首选
38岁,女性,诊为双侧卵巢肿物行剖腹探查术,术中见双侧卵巢肿物半实质性,表面光滑,包膜完整无破溃,未见腹水,肿物冰冻切片为浆液性囊腺癌,腹腔冲洗液未见肿瘤细胞,手术范围何项最佳
民事法律行为的一般成立要件包括()
对下列存货盘盈、盘亏或损毁事项进行处理时,企业应当计入或冲减当期管理费用的有()。
3,2,11,14,()
松鼠在树干中打洞吮食树木的浆液。因为树木的浆液成分主要是水加上一些糖分,所以松鼠的目标是水或糖分。又因为树木周边并不缺少水源,松鼠不必费那么大劲打洞取水。因此,松鼠打洞的目的是为了摄取糖分。以下哪项最为恰当地概括了上述论证方法?
最新回复
(
0
)