首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Life is priceless to those who possess it. Policymakers, though, must take a more hard-headed (头脑冷静的) approach. That is particul
Life is priceless to those who possess it. Policymakers, though, must take a more hard-headed (头脑冷静的) approach. That is particul
admin
2022-08-18
48
问题
Life is priceless to those who possess it. Policymakers, though, must take a more hard-headed (头脑冷静的) approach. That is particularly—if unfairly—true in poorer parts of the world. It is important for the authorities to understand the cost-effectiveness (成本效益) of a health programme, so that its value can be compared with that of other claims on the public purse.
How to go about doing this is illustrated by a paper published in the Public Library of Science by Kartik Venkatesh of Brown University and Jessica Becker of Yale. Dr. Venkatesh and Dr. Becker asked themselves if it would be a good idea for the government of India to try, at regular intervals, to test the country’s population for HIV, the virus that causes AIDS, in order to treat those who unknowingly harbour it. The short answer is that, if it were feasible, it would be.
Though HIV in India has not turned into the widespread epidemic some experts feared it would a few years ago, it is reckoned to affect about 2.4m people, many of whom do not realise they are infected. If they were identified, these people could be given antiretroviral (抗逆转录病毒的) drugs to stop the symptoms of AIDS developing. That would also have the bonus of reducing the chance of their passing the virus on.
The calculations made by Dr. Venkatesh and Dr. Becker rely on a model developed by the World Health Organisation and already in use in America, France, South Africa and elsewhere. It values lives extended and saved, and further infections and other treatment avoided. It then balances those against the costs of testing people and of giving drugs to those who test positive (plus the inevitable extra non-HIV spending that typically follows testing).
The price at which an extra year of life saved is deemed cost-effective is anything less than triple the annual GDP per person of the country in question. In India that is $3,900. Anything below parity ($1,300 per year of life) counts as very cost-effective. According to Dr. Venkatesh and Dr. Becker, testing Indian adults every five years would cost $1,900 per year of life saved, and would thus pay off handsomely.
Whether it could actually be done is another matter. But India takes AIDS seriously and the fact that the epidemic has not run out of control in the way that was once feared is at least in part the consequence of the country’s policies. The will to test therefore probably exists. Dr. Venkatesh and Dr. Becker suggest it would be worth finding the means, as well.
What can we learn from the last paragraph?
选项
A、The Indian Government did its best to control AIDS.
B、The Indian Government should have paid more attention to AIDS.
C、It’s feasible to test all the adults in India for HIV.
D、It’s worthwhile to find the means for the national test for HIV in India.
答案
D
解析
细节题。根据题干定位到原文最后一段。该段最后一句中提到,文卡塔斯博士和贝克尔博士称,找到(对印度全民进行艾滋病病毒)检测的方法同样也是很有价值的。由此可知,D项表述正确,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UZx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Over87,000workerswilllosetheirjobsinautocompanies.B、Manypeoplewillhavetosaybye-byetotheirhighsalaries.C、T
A、Theygivegirlsachancetoleveltheplayingfield.B、TheyrevealthatTitleNineisaseffectiveasthought.C、Farmoreboys
A、Futureproductdistribution.B、Localemploymentpolicies.C、Roadandraillinksforsmalltowns.D、Skilledworkforceinthehi
A、Theywereasignofwealth.B、Theywereimportantfortheworkers.C、Theywereinexpensivetobuy.D、Theywerefashionaccesso
A、Peopleareexploringwaystointerpretdreams.B、HowFreudexplaineddreamsinhisworks.C、Peoplehaven’treachedagreemento
A、Writetheirlabreports.B、FindoutProfessorSmith’sschedule.C、Interviewsomehighschoolstudents.D、Finishtheirchemistr
A、Thecontinentsandoceanfloorsmoveviolently.B、Theearthisaspermanentasitwas.C、Thesurfaceofourplanetisalwaysi
A、Tooslowforadifficultbookthoughjustrightforanon-seriousone.B、Tooslowforanon-seriousbookbuttoofastforadi
A、Diligentstudentstendtodotheirhomeworkindependently.B、Thefocusofhomeworkshouldalwaysbeonschoolsubjects.C、Doin
Don’tWorry,BeHappyA)Acynic,AmbroseBierceremarkedinhis"Devil’sDictionary",is"ablackguard(无赖,恶棍)whosefaulty
随机试题
6个月婴儿,双胎之小,面色苍白2个月,呈加重趋势,食欲减退。平时易感冒,未加辅食。体检:发育、营养差,皮肤、黏膜苍白,肝肋下3em,脾肋下1cm。血常规:血红蛋白65g/L,红细胞数3.2×1012/L,白细胞、血小板及网织红细胞均正常。患儿最可能的
就房屋抵押关系而言,下列表述中哪些是正确的?()
某歌厅因违法经营被举报,工商机关对其作出吊销营业执照的行政处罚。工商机关于4月1日告知该歌厅有要求举行听证的权利,至4月5日该歌厅仍未提出听证要求,4月6日工商局通知歌厅参加于4月10日举行的听证会,听证会上听证主持人勒令该歌厅委托的代理人(律师)退场不得
某建设工程承包方相关人员对该工程建筑安装工程费用进行了统计,见表4-1:由于统计人员缺乏经验,致使上表所列项目杂乱无章,尚需进一步整理。设本工程利润率为4%,综合计税系数为3.41%,采用工料单价法计算含税造价。
面试考官根据面试阶段的感受对应聘者做出主观评价,则属于()。
下列诗句和作者搭配正确的是:
路由信息协议的跳数一般小于()
DearMr.Smith,IsawyournameonalistofteacherofFrenchwho51.______wishtospendourholidaysin
Manyinstructorsbelievethataninformal,relaxedclassroomenvironmentis【C1】______tolearningandinnovation.Itisnotuncom
A、Businessassociates.B、Bossandsecretary.C、Teacherandstudent.D、Goodfriends.AM:Niceworkingwithyou.Ihopewecando
最新回复
(
0
)