首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scholars and students have always been great travelers. The official case for "academic mobility" is now often stated in impress
Scholars and students have always been great travelers. The official case for "academic mobility" is now often stated in impress
admin
2010-09-25
43
问题
Scholars and students have always been great travelers. The official case for "academic mobility" is now often stated in impressive terms as a fundamental necessity for economic and social progress in the world, and debated in the corridors of Europe; but it is certainly nothing new. Serious students were always ready to go abroad in search of the most stimulating teachers and the most famous academies; in search of the purest philosophy, the most effective medicine, the likeliest road to gold.
Mobility of this kind meant also mobility of ideas, their transference across frontiers, and their simultaneous impact upon many groups of people. The point of learning is to share it, whether with students or with colleagues. One presumes that only eccentrics have no interest in being credited with a startling discovery, or a new technique. It must also have bean reassuring to know that other people in other parts of the world were about to make the same discovery or were thinking along the same lines, and that one was not quite alone, confronted by inquisition, ridicule or neglect.
In the twentieth century, and particularly in the last 20 years, the old footpaths of the wandering scholars have become vast highways. The vehicle which has made this possible has of course been the aeroplane, making contact between scholars even in the most distant places immediately feasible, and providing for the very rapid transmission of knowledge.
Apart from the vehicle itself, it is fairly easy to identify the main factors which have brought about the recent explosion in academic movement. Some of these are purely quantitative and require no further mention: there are far more centers of learning, and a far greater number of scholars and students.
In addition one must recognize the very considerable multiplication of disciplines, particularly in the sciences, which by widening the total area of advanced studies has produced an enormous number of specialists whose particular interests are precisely defined. These people would work in some isolation if they were not able to keep in touch with similar isolated groups in other countries.
Frequently these specializations lay in areas where very rapid developments are taking place, and also where the research needed for developments is extremely costly and takes a long time. It is precisely in these areas that the advantages of collaboration and sharing of expertise appear most evident. Associated with this is the growth of specialist periodicals, which enable scholars to become aware of what is happening in different centers of research and to meet each other in conferences and symposia(座谈会). From these meetings come the personal relationships which are at the bottom of almost all formalized schemes of cooperation, and provide them with their most satisfactory stimulus.
Developments in international cooperation are often considered the result of ______.
选项
A、articles in learned journals
B、programmes initiated by governments
C、friendships formed by scholars at meetings
D、the work of international agencies
答案
C
解析
推断题。由文章最后一句可知,这些会面增进了学者间的个人关系,这也成为了他们进行正式合作的基础。由此推断,学者们在会上建立的友谊是国际合作得以发展的原因,故选C
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ufz7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Shewentshopping.B、Shedidsomesewing.C、Sherepairedhercar.D、Sheboughtsometobacco.B事实细节题女士的回答中已经用转折词but表明她没有去逛街购物,
Stressmaybedefinedastheresponseofthebodytoanydemand.Wheneverpeopleexperiencesomethingpleasantorunpleasant,we
A、It’sbecausetherearemanydevelopingnations.B、It’sbecausepeopleusetoomanyman-madematerials.C、It’sbecausewehave
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeaningsofthousandofeverydayperceptions,
Poetsdieyoung—youngerthannovelists,playwrightsandotherwriters,aU.S.researchersays.Itcouldbebecausepoetsaretor
Formillionsofyearsbeforetheappearanceoftheelectriclight,shiftwork,allnightcableTVandtheInternet,Earth’screa
A、Hospitalemployees.B、CityHallofficials.C、PackerHallresidents.D、Theengineeringstudents.C事实细节题对话中清楚地提到了参与者是Mostofth
PassageOneITEMONEFORSALE:OceanKayakFrenzy,BrightYellow,$300;noaccessories.Theirkayakhasbeenstoredintheg
A、Bemuseshewentshopping.B、Becauseshewentonadate.C、Becauseshewenttoseethedoctor.D、Becauseshehadabusinessapp
A、Theyareleadinginthegame.B、Thescoreisreallyclose.C、TheDreamTeamiswaybehind.D、Theywinthegame.A信息明示题。文章第一段指出
随机试题
用PowerPomt2010制作的幻灯片在放映时,要使每两张幻灯片之间的切换采用“自右擦除”的方式,可在PowerPoint的________选项卡中进行设置。
双方都坚持自己的观点,并试图通过施加压力而迫使另一方放弃的冲突管理策略是()
位于内踝下缘凹陷中的腧穴是
尚友有限公司因经营管理不善,决定依照《破产法》进行重整。关于重整计划草案,下列哪些选项是正确的?
单位(子单位)工程安全和功能检查资料核查及主要功能抽查记录的“结论”栏由()填写。
鱼粉(饲料用)
【2013年淄博市属文昌湖区真题】对学前儿童最具影响力的精神环境包括()。
根据以下资料,回答106-110题。2007年对东盟的进口额占当年进口额的比重约是:
HistoricRoute66:TheStoryofAmerica’s"MotherRoad"1.TheideaforRoute66startedinOklahoma.Citizenstherewantedt
Twodifferentpositiveintegersxandyareselectedfromtheoddintegersthatarelessthan10.Ifz=x+yandzislesstha
最新回复
(
0
)