首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Job sharing refers to the situation in which two people divide the responsibility of one full-time job. The two people willingly
Job sharing refers to the situation in which two people divide the responsibility of one full-time job. The two people willingly
admin
2019-11-21
3
问题
Job sharing refers to the situation in which two people divide the responsibility of one full-time job. The two people willingly act as part-time workers, enough hours between them to fulfill the duties of a full-time worker. If they each work half the job, for example, they each receive 50 percent of the job’s wages, its holidays and its other benefits. Of course, some job sharers take a smaller or larger share of the responsibilities of the position, receiving a less or greater share of the benefits.
Job sharing differs from conventional part-time work in that it occurs mainly in the more highly skilled and professional areas, which requires higher levels of responsibility and employee commitment.
Job sharing should not be confused with the term work sharing, which refers to increasing the number of jobs by reducing the number of hours of each existing job, thus offering more positions to the growing number of unemployed people. Job sharing, by contrast, is not designed to address unemployment problems: its focus, rather, is to provide well-paid work for skilled workers and professionals who want more free time for other activities.
As would be expected, women constitute the bulk of job sharers. A survey carded out in 1988 by Britain’s Equal Opportunities Commission revealed that 78 percent of sharers were female, the majority of whom were between 20 and 40 years of age. Subsequent studies have come up with similar results. Many of these women were re-entering the job market after having had children, but they chose not to seek part-time work because it would have meant lower status.
Job sharing also offered an acceptable shift back into full-time work after a long absence.
The necessity of close cooperations when sharing a job with another person makes the actual work quite different from conventional one-position jobs. However, to ensure a greater chance that the partnership will succeed, each person needs to know the strengths, weaknesses and preferences of his or her partner before applying for a position. Moreover, there must be a fair division of both routine tasks and interesting ones. In sum, for a position to be job-shared well, the two individuals must be well matched and must treat each other as equals.
According to the survey, the sharers women consist of______.
选项
A、20%
B、40%
C、50%
D、78%
答案
D
解析
细节题。在第四段第二句“A survey carded out in 1988 by Britain’s Equal OpportunitiesCommission revealed that 78 percent of sharers were female,the majority of whom were be—tween 20 and 40 years of age.”文中说78%的轮岗制工作者是女性。故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UkGi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
A.Itlookslikethisdownturnisinforthelonghaul.B.Skilledworkersmightnotbespared.C.Ithasalreadyhurtjobgrowt
Therearetwobasicwaystoseegrowth:oneasaproduct,theotherasaprocess.Peoplehavegenerallyviewedpersonalgrowtha
Therearetwobasicwaystoseegrowth:oneasaproduct,theotherasaprocess.Peoplehavegenerallyviewedpersonalgrowtha
TheAmericanpublic’sobsessionwithdietinghasledtooneofthemostdangeroushealthmisconceptionsofalltimes.Manytelev
A.sendingB.aswellasC.beyondA.【T1】______thereachofmostAmericansB.【T2】______youngpeopletocollegeC.【T3】______thew
A.sendingB.aswellasC.beyondA.【T1】______thereachofmostAmericansB.【T2】______youngpeopletocollegeC.【T3】______thew
A.sendingB.aswellasC.beyondA.【T1】______thereachofmostAmericansB.【T2】______youngpeopletocollegeC.【T3】______thew
Mostpeoplewhotravellongdistancecomplainofjetlag.Jetlagmakesbusinesstravelerslessproductiveandmoreprone【C1】______
随机试题
小儿1岁,腹泻7d,经第一段输液后已排尿,呼吸平稳,脉搏有力,血钠:136mmo1/L,CO2CP18.6mmol/L,血钾3.6mmol/L,第二阶段继续补液应用的液体为
铣床升降台垂直移动直线度的公差范围是:300mm测量长度上为__________mm。
简述完全竞争市场结构的条件。
茎枝圆柱形,表面黄绿色或金黄色,节膨大,断面不平坦,髓部常偏向一边,叶对生于枝梢的药材是
用于造纸工业的高度砑光机
在金融期权中,赋予合约买方在未来某一确定的时间或者某一时间内,以固定的价格出售相关资产的合约的形式叫()。
Whydoescreamgobadfasterthanbutter?Someresearchersthinktheyfindtheanswer,anditcomesdowntothestructureofthe
Accordingtothenews,thehealthcarereformbyObamabenefits
A、Copyalltheassignmentfromtheblackboard.B、Finishtheassignmentonarequiredpage.C、Gotoattendanotherclassinthes
Despitetheroadimprovementsoftheturnpikeera(1790—1830),Americanscontinuedasincolonialtimestodependwhereverpossib
最新回复
(
0
)