首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The attitude that intolerance is an evil is especially strong in Britain, where tolerance has been elevated into the Great Natio
The attitude that intolerance is an evil is especially strong in Britain, where tolerance has been elevated into the Great Natio
admin
2010-01-15
52
问题
The attitude that intolerance is an evil is especially strong in Britain, where tolerance has been elevated into the Great National virtue. We believe ourselves to be unique among nations in our generosity of spirit and our readiness to put up with all kinds of people. Listen to any public debate or radio phone-in about immigration and you will hear people reiterating this view. Only the British, they say, would have allowed so many black and brown people into their country, would have treated them so well, given them jobs, put them on the National Health Service, and so on. And this, they conclude, is why no more of them should be allowed in.
Their conclusion, of course, gives the game away, for the tolerance they are talking about does not in fact exist but is invented as a justification for present intolerance. It is a thoroughly hypocritical posture which makes one wonder whether British claims to being especially tolerant have any validity at all.
What is called tolerance by the British may often be just unassertiveness or timidity, for it is true that most English people do not relish public rows or confrontations and will go to some lengths to avoid them. But this does not mean they are particularly indulgent to other people’s behaviour. Do anything out of the ordinary--give a party, for example--and your neighbours will soon begin to bare their teeth.
The British tend to be very critical of Continental drivers, whom they accuse of uncontrolled aggressiveness. But while British drivers may be rather more reliable about sticking to the rules of the road, they are dangerously intolerant of other drivers who, in their view, are doing things they shouldn’t be doing. I myself may sometimes be incompetent or a bit too pushy as a driver but I have often been a victim of verbal abuse and terrifying revenge manoeuvres quite out of proportion to any offence that I may have committed. In fact, I am much more frightened of British drivers than I am of French or Italian ones, for you can at least be reasonably confident with the latter that, unlike the British, they are not prepared to die--and take you with them--in order to prove a point.
British attitudes to bad habits like drinking also tend to be intolerant and are getting more so. I was shocked to hear on the radio this week that personnel officers, people whose task is to care for the workers, had revealed in a survey that many of them would like to see drinking at lunchtime forbidden and made grounds for dismissal. The whole idea of telling people when they should be allowed to drink, a principle enshrined in the licensing laws, is of its nature profoundly intolerant.
The writer cites the British people’s attitude towards immigration as an example to show their ______.
选项
A、virtuousness
B、tolerance
C、hypocrisy
D、racial discrimination
答案
C
解析
作者在文章第一、二段中说英国人一方面认为自己是世界上最宽容的民族,因为他们善待来自世界不同地方的移民;另一方面又说因为他们对移民非常宽容,所以现在不能接纳更多的移民了。作者认为这是一种非常虚伪的举动(hypocritical posture)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UnnK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
StudyActivitiesinUniversityInordertohelpcollegeanduniversitystudentsintheprocessoflearning,fourkeystudya
HowtoWriteaBookReviewI.ThedefinitionofabookreviewA.adescriptiveandcriticalorevaluativeaccountofabook
(1)Innovation,theelixirofprogress,hasalwayscostpeopletheirjobs.IntheIndustrialRevolutionartisanweaverswereswe
(1)Iknownowthatthemanwhosatwithmeontheoldwoodenstairsthathotsummernightoverthirty-fiveyearsagowasnot
PASSAGEONEWhataretheresultsofurbanizationaccordingtoMrGlaeser?
(1)SocialmobilityintheU.K.couldbereversedunlessthegovernmentanduniversitiesmakechangestoencourageandpayfo
Yoga,theancientpracticeofpostures,breathingandmeditation,isgainingalotofattentionfromthematerialworldthatit
Whatisthejournalistaccusedof?
______,Charlesdoesn’tlookhappy.
Thesignsaidthatunauthorizedpersonswereprohibited_______thatrestrictedarea.
随机试题
高血压患者,突然胸闷,气短,咳嗽,不能平卧,血压200/110mmHg,心率120/min,心尖区舒张期奔马律,两肺底中量湿啰音,下列哪组治疗最适宜
某男性,脾气暴躁,工作认真而且很忙,争强好胜,雄心勃勃,因小事上火,发脾气后,心绞痛入院,诊断为冠心病。病前病人的人格类型是()
下列除哪项外,均是火(热)邪气的致病特点()
64岁,女性。近2年偶有心悸感,无黑矇及晕厥发作,多次查心电均为房颤,心率65~89次/分。关于心律失常需进行如何治疗()
化工企业所用化工容器极易发生爆炸,因此对密闭的化工容器需要采取防爆安全措施。爆炸控制的措施分为若干种,用于防止容器或室内爆炸的安全措施有()。
下列属于基金投资交易过程中的风险的是()。Ⅰ.合规风险Ⅱ.汇率风险Ⅲ.操作风险Ⅳ.市场风险
当事人约定检验期间的,买受人应当在检验期间内将标的物的数量或者质量不符合约定的情形通知出卖人;买受人怠于通知的,视为标的物的数量或者质量符合约定。()
1945年8月23日,毛泽东在《抗日战争胜利后的新形势和新任务》中指出:“现在我国在全国范围内可能成立资产阶级领导的而有无产阶级参加的政府。中国如果成立联合政府,可能有几种形式。其中一种就是现在的独裁加若干民主,并将存在相当长的时期。对于这种形式的联合政府
设A是3阶矩阵,α,β是线性无关的三维列向量,满足|A|=0,Aα=β,Aβ=α,则A~A,其中A=__________.
Shop-lifterscanbedividedintothreemaincategories;theprofessionals,thedeliberateamateurs,andthepeoplewhojustcan
最新回复
(
0
)