首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A research led by the University of Sydney has found that people often think other people are staring at them even when they are
A research led by the University of Sydney has found that people often think other people are staring at them even when they are
admin
2022-08-18
43
问题
A research led by the University of Sydney has found that people often think other people are staring at them even when they aren’t. When in doubt, the human brain is more likely to tell its owner that he’s under the gaze of another person.
"Gaze perception—the ability to tell what a person is looking at—is a social cue that people often take for granted," says Professor Colin Clifford from the University’s School of Psychology.
To tell if they’re under someone’s gaze, people look at the position of the other person’s eyes and the direction of their heads. These visual cues are then sent to the brain where there are specific areas that compute this information.
However, the brain doesn’t just passively receive information from the eyes. The study shows that when people have limited visual cues, such as in dark conditions or when the other person is wearing sunglasses, the brain takes over with what it "knows".
The researchers created images of faces and asked people to observe where the faces were looking. "We made it difficult for the observers to see where the eyes were pointed so they would have to rely on their prior knowledge to judge the faces’ direction of gaze," Professor Clifford explains. "It turns out that we’re likely to believe that others are staring at us, especially when we’re uncertain."
"There are several speculations to why humans have this bias," Professor Clifford says. "Direct gaze can signal dominance or a threat, and if you perceive something as a threat, you would not want to miss it. So assuming that the other person is looking at you may simply be a safer strategy. Also, direct gaze is often a social cue that the other person wants to communicate with us, so it’s a signal for an upcoming interaction."
"It’s important that we find out whether it’s innate or learned—and how this might affect people with certain mental conditions," Professor Clifford says.
Research has shown, for example, that people who have autism (孤独症) are less able to tell whether someone is looking at them. People with social anxiety, on the other hand, have a higher tendency to think that they are under the stare of others.
"So if it is a learned behaviour, we could help them practice this task—one possibility is letting them observe a lot of faces with different eyes and head directions, and giving them feedback on whether their observations are accurate."
What will happen when people don’t have enough visual cues according to the study?
选项
A、They will make judgments through prior knowledge.
B、They will believe someone is staring at them.
C、They will try hard to see where the eyes are pointed.
D、They will depend on the limited visual cues to judge.
答案
A
解析
细节题。根据题干中的don’t have enough visual cues定位到原文第四段第二句和第五段第二句。这两句提到,研究表明,如果人们得到的视觉线索有限——比如当光线较暗或当别人戴着墨镜时,大脑就会根据经验做出判断。我们故意提高难度,使得观察者很难辨别眼睛所看之处,因此他们不得不以自己的先验知识进行判断。题干中的don’t have enough与原文中的limited同义。因而A项表述符合原文,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Upx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Over87,000workerswilllosetheirjobsinautocompanies.B、Manypeoplewillhavetosaybye-byetotheirhighsalaries.C、T
A、Itguaranteesfederalinvestmentinschools.B、Itisauniversallawthatappliestoeveryuniversity.C、Itstopsgenderdiscr
A、Tookbalancedmealswithchampagne.B、Atevegetablesandfruitonly.C、Refrainedfromfishormeat.D、Avoidedeatingrichfood
A、Shesensesnopurposetoherownlifethatsherefusestoseeanyone.B、Shefeelsdepressedthatsheneedstotalktoherfami
A、Theyspecialiseinoneproductonly.B、TheyhaveoutletsthroughoutBritain.C、TheyrunchainstoresincentralLondon.D、They
A、It’sanotherwaytoloseweightB、It’sverycheap.C、It’snotsocrowded.D、It’snearby.D女士说娱乐中心离她的住处很近,故选D。
A、Becauseitisrelatedwithpopsongs.B、Becauseitisbothsimpleandinexpensive.C、Becauseyoudon’tneedamastertoteach
A、Hedidn’tthinkitwasveryspecial.B、Hedidn’tthinkitwasinexpensive.C、Hedidn’tthinkitwasnecessary.D、Hedidn’tthi
A、Howtocareforpreciousmetals.B、Astandardunitformeasuringweight.C、Thevalueofpreciousmetals.D、Useofthemetrics
A、Howtocareforpreciousmetals.B、Astandardunitformeasuringweight.C、Thevalueofpreciousmetals.D、Useofthemetrics
随机试题
住院中发生阑尾炎穿孔性腹膜炎和肝脓肿穿破性肺脓肿属于医院感染。()
板状腹见于
急性腹膜炎最主要的临床表现
A.化学特性B.生物效应特性C.热作用D.荧光作用E.电离作肿瘤放射治疗的基础是
关于子宫收缩乏力性产后出血首选的处理是
新中国成立后,国家立即对旧中国的保险市场进行了整顿和改造,主要措施有:接管和清理官僚资本保险公司,整顿和改造外资保险公司,排挤民族资本的保险公司。()
【背景资料】某石油化工装置进行工程招标,某一施工单位根据招标方提供的实物量清单进行投标并中标。签订工程合同后,由于工程急于开工,该施工单位在未收到施工图纸的情况下,即进行了施工组织设计的编制,施工单位在原投标书的基础上,只是进行了格式和内容的简单调整,即
假设某企业既有权益融资又有债务融资,若只有此企业的税前利润为已知,根据无公司税的MM定理,则只需再得到( )即可求出企业的价值。
旅游过程中,游客提出变更路线或日程的要求,导游人员原则上应()。
Oneofthemostcontentiousissuesinthevastliteratureaboutalcoholconsumptionhasbeentheconsistentfindingthatthosew
最新回复
(
0
)