首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It made people save less money. B、It increased the number of the poor. C、It made people consume less. D、It encouraged luxury c
A、It made people save less money. B、It increased the number of the poor. C、It made people consume less. D、It encouraged luxury c
admin
2011-04-04
78
问题
Investment in the public sector, such as electricity, irrigation, public services and transport increased by about 10%, although the emphasis moved to the transport and away from the other sectors mentioned. Trade and services recorded a 16% to 17% investment growth, including a 30% increase ininvestment in business premises. Industrial investment is estimated to have risen by 8%. Although the share of agriculturein total gross investment in the economy continued to decline, investment grew by 9% in absolute terms, largely spurred onby a 23% expansion of investment in agricultural equipment. Housing construction had 12% more invested in it in 1964, not so much owing to increased demand, as to fears of new taxes and limitation of building.
Total consumption in real terms rose by close on 11% during 1964, and per capita personal consumption by under 7%, as in 1963. The undesirable trend towards a rapid rise inconsumption, evident in previous years, remained unaltered. Since at current prices consumption rose by 16% and disposable income by 14%, there was evidently a fall in the rate of saving in the private sector of the economy. Once again consumption patterns indicated a swift advance in the standard of living. Expenditure on food declined in significance, although consumption of fruit increased. Spending on furnitureand household equipment, health, education and recreation continued to increase. The greatest proof of altered living standards was the rapid expansion of expenditure on transport and private services of all kinds, which occurred during 1964. The progressive wealth of large sectors of the public was demonstrated by the changing composition of durable goods purchased. Saturation point was rapidly being approached for items such as the first household radio, gas cookers, and electric refrigerators, whereas increasing purchases of automobiles and television sets were registered.
30. Why does the speaker think that the trend towards a rapid rise in consumption was undesirable?
31.In what respect did expenditure increase according to the passage?
32.What can be inferred from the increase of fruit consumption?
选项
A、It made people save less money.
B、It increased the number of the poor.
C、It made people consume less.
D、It encouraged luxury consumption.
答案
A
解析
选项中的It made people save less, It increased…the poor等表明,本题与It的影响有关,听音时注意It指代什么。短文中提到,导致这种结果是因为evidently a fall in the rate of saving,[A]的表述与原文相符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Uqo7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Youprobablyenjoybeingapartofyourlocalcommunity.Youmayattendchurchservices,belongtoaneighborhoodwatchgroup,c
A、Whattheyhaveregrettedforalongtime.B、Theirrelationshipswithfamiliesandfriends.C、Whattheyhaveexpectedtoomuch.
Thehealth-careeconomyisfilledwithunusualandevenuniqueeconomicrelationships.Oneoftheleastunderstoodinvolvesthe
Theexistenceofghostsmaybedebated.ButtheimpactoftraditionalAsianbeliefsonThailand’stourismtradesincetheDecemb
A、Thepolice.B、Abee-keeper.C、Abeeper.D、Thepoormotorist.B信息明示题。由文中第三段划线部分可知,一个养蜂人将蜂后找出并带走了蜂群,解决了困扰这个司机的问题,所以B正确。
A、In1585.B、In1584.C、In1583.D、In1586.C综合推断题。根据文中的...attheageofeighteenhemarriedagirl...whogavehimachildthef
A、Thepolice.B、Abee-keeper.C、Abeeper.D、Thepoormotorist.B信息明示题。由文中第三段划线部分可知,一个养蜂人将蜂后找出并带走了蜂群,解决了困扰这个司机的问题,所以B正确。
Technically,anysubstanceotherthanfoodthataltersourbodilyormentalfunctioningisadrug.Manypeoplemistakenbelieve
Technically,anysubstanceotherthanfoodthataltersourbodilyormentalfunctioningisadrug.Manypeoplemistakenbelieve
A、HethinksthechoiceofBaringsFactoryisbetter.B、Hethinksthechoiceofthehospitalisbetter.C、Hethinksthereisnon
随机试题
制酸制剂合理的服药时间是()
精神药品的分类依据是
某患牛排尿时,前段尿液颜色深,呈鲜红色,大体可判定损伤的部位是
鸡内金味甘,性平,除治疗小儿疳积外,又可用于()。
供需预测的具体步骤是通过()来预测未来市场容量,分析项目产品可能占有的市场份额。
关于Partnering模式特征的说法,错误的是()。
服务策划的形式有多种,在社会工作领域主要的形式有()。
儿童在泥塑中能搓出各种弯曲的、盘旋的棒状物,还能制作出立方体和圆柱体,并会用棒状物组合的方式制作出一些复杂的物体。这个年龄阶段大概是()。
上世纪30年代,人们开始试用瑞士化学家缪勒发明的滴滴涕。正当人们庆幸自己找到置害虫于死地的高效农药时,害虫的天敌也近乎绝迹了。同时,由于滴滴涕的残毒可以长期累积,已经引起遗祸无穷的世界性公害。上面一段话说明的道理是()。
根据材料回答下列问题
最新回复
(
0
)