首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
财经
If you have ever considered launching a startup, you may feel that it requires an all-in, 100 percent focus, which would mean le
If you have ever considered launching a startup, you may feel that it requires an all-in, 100 percent focus, which would mean le
admin
2021-06-15
41
问题
If you have ever considered launching a startup, you may feel that it requires an all-in, 100 percent focus, which would mean leaving a full-time job. A new book by Patrick McGinnis, venture capitalist and founder of Dirigo Advisors, argues that all you need is 10% of your spare time to become an entrepreneur. Patrick stopped by the Knowledge@Wharton Show on Sirius XM channel 111 to talk about the book, The 10% Entrepreneur.
Knowledge@Wharton: How did you arrive at 10%?
Patrick McGinnis: I did this myself. I was the guy bumbling around in the dark room looking for the light switch in my own life. I came out of this experience where my career went into up heaval, and I was looking for diversification. I started thinking. "What’s an appropriate amount of time to spend on things outside of my day job that is meaningful but achievable?" I started at 20%. I thought, that feels like a lot—let me get down to 10%. Over time, I found out that the average angel investor invests 10% of their net worth in side ventures.
Knowledge@Wharton: How many potential entrepreneurs do you think are scared away because they feel like they are sticking their neck out there, that they have to go 100% or they can’t go at all?
McGinnis: It’s a substantial number of people. They look at that and say, "It’s great, but I have a good job. I’m doing something that I always wanted to do. I’m not going to give all that up for the rollercoaster that is entrepreneurship." I think it’s actually quite pervasive. As I’ve talked to people about the book, I’ve been shocked at how many people throughout society are struggling with this dilemma.
What is NOT the reason that deter people from starting up their own business?
选项
A、The opportunity cost is high.
B、10% is a lot of effort to begin with.
C、Starting up business is too risky.
D、They are somewhat satisfied with their jobs.
答案
B
解析
细节题。题干问以下哪一个不是阻止人们创业的原因。A项“机会成本很高”,根据文章第一段第一句“If you have ever considered launching a startup,you may feel that it requires an all-in,100% percent focus,which would mean leaving a full-time job.”创业意味着100%的投入,还要舍弃全职工作,所以机会成本高,所以A项是阻止人们创业的原因之一;从最后一段中间部分“I’m not going to give all that up for the rollercoaster that is entrepreneurship.”从roller-coaster“过山车”(喻指起伏不定,有风险)可以看出人们认为创业风险很大,故C项是原因之一;从最后一段“but I have a good job. I’m doing something that I always wanted to do.”由此可以看出有些人对现有的工作比较满意,不愿去创业,故D项是原因;B项“10%的努力有点多”,由文章可以看出人们以为的是创业要付出100%的努力,可见与其相比10%并不多,故本题选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UtMc777K
本试题收录于:
英语题库银行系统招聘考试分类
0
英语
银行系统招聘考试
相关试题推荐
Withonlyaboutl,000pandasleftintheworld,Chinaisdesperatelytryingtoclonetheanimalandsavetheendangeredspecies.T
Netsalesinthecurrentyear__________9percenthigherthanthepreviousyear.
MESBIC’saretheresltofthebeliefthatprovidingestablishedfirmswitheasieraccesstorelevantmanagementtechniquesandm
Nevermindthefighttogetpeopletoopentheirwalletsintherecession—somecompaniesaretakingadifferentpolicy,andtryin
一WangHongspeaksEnglishverywell.一___________.ShecantalkwithAmericansfreely.
Whatshouldyouthinkaboutintryingtofindyourcareer?Youareprobablybetteratsomeschoolsubjectsthanothers.Thesema
Haveyoueverbeeninasituation______youknowtheotherpersonisrightyetyoucannotagreewithhim?
Therepairpersoncouldnotfindthespecificproblem______hadcausedthecomputertocrash.
Ifanyotherclauseinthiscontractis()thesupplementaryconditions,theupplementaryconditionsshould()asfinalandblind
Whatisthepurposeofthee-mail?()
随机试题
导致弥散性血管内凝血患者出血的主要原因是
有机磷农药中毒时,出现烟碱样症状的表现是()。
A.心脏毒性B.出血性膀胱炎C.肝损伤D.肺纤维化E.腹泻米托蒽醌可引起的主要不良反应()。
建设工程项目进度控制的管理措施涉及( )。
某汽车企业2004年第一季度汽车完成周转量200万吨公里,挂车完成周转量80万吨公里,拖运率为()。[2005年真题]
紧张、焦虑、恐惧等消极情绪出现,对身心健康都是有害无益的,应该尽量压抑这类情绪。()
商洽性文件的主要文种是()
Whereistheman?
Wherehavethefamilydecidedtogoforavacationthissummer?
如果你是一个中等水平的读者,你能够以每分钟300字的速度阅读一本中等水平的书。不过,你必须每天这样坚持下去,否则就无法保持这种水平。【T1】你也不可能以这个速度阅读科学、数学、农业、商业方面的书,或是对你来说内容生疏的书。(Nor…or…)你绝不会以这种速
最新回复
(
0
)