首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Of 100 billion nerve cells in the human brain, how many form after birth? For years, the official answer was "zero". Scientists
Of 100 billion nerve cells in the human brain, how many form after birth? For years, the official answer was "zero". Scientists
admin
2013-11-22
39
问题
Of 100 billion nerve cells in the human brain, how many form after birth? For years, the official answer was "zero". Scientists thought people were born with all the neurons they’d ever have. But from 1980s, biologists overturned that doctrine, finding a reservoir of stem cells that became fresh neurons in two parts of the brains of adult birds, monkeys and humans. Those discoveries were stunning, but the next seemed to top them all. In 1999, psychologist Elizabeth Gould reported large numbers of new nerve cells in a third of the monkey brain, hinting that the same part in humans — the neocortex, which lets us reason and remember — was regenerating, too. If she was right, scientists would have to revise almost all their ideas about human memory, and doctors might someday find a way to treat Alzheimer’s patients by simply turning on the neural-construction equipment.
The birth of new nerve cells, or "neurogenesis", is now confirmed in the original two parts of human brain, the hippocampus and olfactory bulb. But for the neocortex, the no-neurons theory lives — and it’s just gotten major boost.
Until December, Gould’s study stood alone and unverified. Two neuroscientists have repeated her work in Science, but not her results. Where Gould saw new nerve cells in the neocortex, Rakic and Kormack see only glial cells, the "glue" that supports neurons. But they do spot new nerve cells in the other two areas. In a January review in Nature Neuroscience, Rakic charges Gould’s work with technical problems. Focusing on what appeared to be 100 new neurons, Rakic and Kornack found that every one was merely a new glial cell hiding behind an old neuron. Gould has a cross-sectioned image from her own study that she says shows one cell marked as new — and it’s clearly a neuron. But Rakic has an answer for that, too. The method that identified the cells as "new" finds DNA synthesis, which can happen in cells that aren’t actually dividing. Rakic says Gould’s tests were too sensitive, tagging "new" neurons that weren’t. Gould responses that Rakic’s methods just weren’t sensitive enough. But even she can’t explain why that might be.
Rakic’s study squares with the idea that memory comes not from new nerve cells but from chemicals in the spaces between old ones.
Gould’s team are circulating response to Rakic and Kornack and recreating two studies side by side to see if small differences in methods are to blame. Others are also redoing the tests; a Japanese team’s unpublished results echoes Rakic’s, while another team’s support Gould’s.
Meanwhile work on less controversial new neurons marches forward. Neuroscientist Fred Gage, who’s just wrapped up a study of the function of new hippocampus nerve cells, says that’s as it should be. Still, until more studies confirm Rakic and Kornack, he’ll keep a close eye on the neocortex debate.
What was the problem with Gould’s research result according to Rakic?
选项
A、It was glue that Gould found.
B、The new nerve cells exist in other parts of brains.
C、The work has technical problems.
D、Gould mistook the old cells as the new ones.
答案
C
解析
细节题。本题可以定位到第三段第五句。本题是有关Rakic对Gould研究结果的异议。根据第三段第五句Rakic charges Gould’s work with technical problems.说明Rakic认为Gould的研究存在技术问题。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/V217777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Thescariestpartofbuyingausedcarisnotbeingcompletelysureofwhatconditionit’sin.Acarthat’sbeeninamajoracci
A、Hermoneywasstolen.B、Amankickedher.C、Shefeltsick.D、Shewasdisgraced.A推理判断题。选项表明对话内容是谈论发生在女士身上的事情。根据男士的问题whatthep
Doyouhavetroublerememberingpeople’snames?Thenmaybethisisforyou.Whenyouworryaboutrememberingpeople’snamesan
ACyberLoveAffairLettheChatBeginNobodyreallyknowshowthephenomenonofInternetchatroomsbegan,butwiththeinc
A、Inalaboratory.B、Ataparty.C、Inasupermarket.D、Inagarden.D场景推断题。对话中女士首先提到了Thesetomatoes,然后接着说男士肯定给它们浇了很多水,施了很多肥;男士表示
FromhumblebeginningsinagarageinMenloPark,Californiain1998,Googlehasgrownintoamultinationalcompanycarryingout
ThemainreasonweexploreMarsistodetermineiflifeeverexistedontheplanet.Wehavetriedforcenturies,startingwith【
Americanculturehasbeenenrichedbythevaluesandbeliefsystemsofvirtuallyeverypartoftheworld.Theonevaluethat
Americansusuallyconsiderthemselvesafriendlypeople.Theirfriendships,however,tendtobeshorterandmore【B1】______thanf
A、MississippiRiveris6,040kilometers.B、YukonRiveris3,186kilometers.C、AlaskaRiveris3,168kilometers.D、ColoradoRiver
随机试题
在儿童发育过程中,腺样体最显著的年龄段为
王某,5岁。偏食、瘦小。门诊就医诊断为营养不良。医生建议纠正饮食习惯,并嘱增加蛋白质膳食,其主要原因是蛋白质在体内可
甲、乙因合伙经商向丙借款3万元,甲于约定时间携带3万元现金前往丙家还款,丙因忘却此事而外出,甲还款未果。甲返回途中。将装有现金的布袋夹放在自行车后座,路经闹市时被人抢夺,不知所踪。下列哪一选项是正确的?(2008年试卷三第4题)
贾某是一有限合伙企业的有限合伙人。根据合伙企业法律制度的规定,下列选项中,正确的有()。
资料一:为缓解中小企业融资难的问题,2007年银保监会提出大力发展新型农村金融机构村镇银行(简称君盛银行或君盛),提高对县域、乡村的金融服务水平;出台法规放宽村镇银行的准入条件,并给予一定的税收优惠,以促进农村金融业的发展。在此背景下,2011年3月,国内
【西塞罗】(MarcusTulliusCicero)南京大学2001年世界古代中世纪史真题;北京大学2003年世界古代史真题;四川大学2013年世界通史真题
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthereisvirtuallyanepidemicofsleepinessinthenatio
在Word文档中包含了文档目录,将文档目录转变为纯文本格式的最优操作方法是()
Onebusyday,Iwasracingaroundtryingtogettoomuchdone,andIexclaimedtomythreekidsinthecar,"Wecangetboththi
A、Topresenttheirresults.B、Toshowofftheirresults.C、Tomakethemselvesbrave.D、Tobecomeactivepeople.AWhyshouldthe
最新回复
(
0
)