首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why does the Foundation concentrate its support on basic rather than applied research? Basic research is the very heart of scien
Why does the Foundation concentrate its support on basic rather than applied research? Basic research is the very heart of scien
admin
2010-09-10
279
问题
Why does the Foundation concentrate its support on basic rather than applied research? Basic research is the very heart of science, and its cumulative product is the capital of scientific progress, a capital that must be constantly increased as the demands upon it rise. The g0al of basic research is understanding, for its own sake. Understanding of the structure of the atom or the nerve cell, the explosion of a spiral nebula(旋涡星云) or the distribution of cosmic dust, the causes of earth- quakes and droughts, or of man as a behaving creature and of the social forces that are created whenever two or more human beings come into contact with one another-the scope is staggering, but the commitment to truth is the same. If the commitment were to a particular result, conflicting evidence might be overlooked or, with the best will in the world, simply not appreciated. Moreover, the practical applications of basic research frequently cannot be anticipated. When Roentgen, the physicist, discovered X-rays, he had no idea of their usefulness of medicine.
Applied research, undertaken to solve specific practical problems, has an immediate attractiveness because the results can be seen and enjoyed. For practical reasons, the sums spent on applied research in any country always far exceed those for basic research, and the proportions are more unequal in the less developed countries. Leaving aside the funds devoted to research by industry which is naturally far more concerned with applied aspects because these increase profits quickly. The funds the U. S. Government allots to basic research currently amount to about 7 percent of its overall research and development funds. Unless adequate safeguards are provided, applied research invariably tends to drive out basic. Then, as Dr. Waterman has pointed out, "Development will inevitably be undertaken prematurely, career incentives will gravitate strongly toward applied science, and the opportunities for making major scientific discoveries will be lost. Unfortunately, pressures to emphasize new developments, without corresponding emphasize upon pure science.., tend to degrade the quality of the nations technology in the long run, rather than to improve it."
It is implied but not stated in the passage that the federal government _______.
选项
A、encourages basic research
B、devotes more than 90~ of its research and development funds to applied research
C、spends far more on applied research than on military problems
D、opposes the Foundations grants to basic research
答案
B
解析
推理判断题。第二段第三句后部分“the funds the U.S.Government allots to basic research currently amount to about 7 percent of its overall research and development funds.”“目前美国政府拨给基础研究的基金只达到它全部研究与发展基金的7%。”由此可见,美国政府给予基础研究的经济投入非常小,不重视基础研究,故排除A;那么剩下的资金流到哪儿了? 自然都拨给了见效迅速的应用研究。本文没有提到军费问题,C排除;D没有提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VE87777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Mr.Spearsenjoyedlivinginprison.B、Mr.Spearswasknownasagreedymaninhiscommunity.C、ThepoliceinNewYorkwereno
TheInternetbeganinthe1960sasasmallnetworkofacademicandgovernmentcomputersprimarilyinvolvedinresearchfortheU
TheInternetbeganinthe1960sasasmallnetworkofacademicandgovernmentcomputersprimarilyinvolvedinresearchfortheU
Internetuseappearstocausea【B1】______inpsychologicalwellbeing,【B2】______toresearchatCarnegieMellonUniversity.Ev
Internetuseappearstocausea【B1】______inpsychologicalwellbeing,【B2】______toresearchatCarnegieMellonUniversity.Ev
A、Sheisinahotel.B、Sheisinahospital.C、Sheisinahoardingschool.D、Sheisinarestaurant.B
A、Hewasafraidthatthepolicemanmightfindtheevidenceofhiscrime.B、Hewantedhiswifetokeepthesecret.C、Hewantedto
Inthistechnicalbusinessworld,theprocessofmanagementdecision-makinghasgrowncomplex.Thereis,however,alimittothe
Inthistechnicalbusinessworld,theprocessofmanagementdecision-makinghasgrowncomplex.Thereis,however,alimittothe
Psychologiststakeopposingviewofhowexternalrewards,fromwarmpraisetocoldcash,affectmotivationandcreativity.Behav
随机试题
我方以每打1.8美元CIF巴黎出口某商品60000打,自装运港至目的港的运费总计5000美元,投保金额为发票金额100%,投保险别为水渍险和战争险,查得水渍险的保险费率为0.3%,战争险为0.4%,试求我方净收入。
编写市场研究报告应注意的问题有
下列有关有线载波通信的描述,不正确的是____________。
A.胶体果胶铋B.胃蛋白酶C.奥美拉唑D.莫沙必利E.东莨菪碱属于助消化药的是()。
教育法所规定的法律责任主要是()。
拘役与刑事拘留、民事拘留、行政拘留有哪些区别?
二阶微分方程y’’+y=10e2x满足条件y(0)=0,y’(0)=1的特解是y=_________________________。
关于CD-RW光盘说法不正确的是( )。
设窗体Form1中有一名为mnuFile的菜单,它只有一个标题为Open的子菜单。为使程序运行时,按下Alt+F键窗体中能够显示如下图所示的菜单项,则mnuFile的标题应为______.
【26】【31】
最新回复
(
0
)