首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Whether the eyes are "the windows of the soul" is debatable! that they are intensely important in interpersonal communication is
Whether the eyes are "the windows of the soul" is debatable! that they are intensely important in interpersonal communication is
admin
2012-07-17
62
问题
Whether the eyes are "the windows of the soul" is debatable! that they are intensely important in interpersonal communication is a fact. During the first two months of a baby’s life, the stimulus that produces a smile is a pair of eyes. The eyes need not be real: a mask with two dots will produce a smile. Significantly, a real human face with eyes covered will not motivate a smile, nor will the sight of only one eye when the face is presented in profile (侧面). This attraction to eyes as opposed to the nose or mouth continues as the baby matures. In one study, when American four-year-olds were asked to draw people, 75 percent of them drew people with mouths, but 99 percent of them drew people with eyes. In Japan, however, where babies are carried on their mother’s back, infants do not acquire as much attachment to eyes as they do in other cultures. As a result, Japanese adults make little use of the face either to encode (把......编码) or decode (译解) meaning. In fact, Argyle reveals that the "proper place to focus one’s gaze during a conversation in Japan is on the neck of one’s conversation partner. "
The role of eye contact in a conversational exchange between two Americans is well defined: speakers make contact with the eyes of their listener for about one second, then glance away as they talk; in a few moments they re-establish eye contact with the listener or reassure themselves that their audience is still attentive, then shift their gaze away once more. Listeners, meanwhile, keep their eyes on the face of the speaker, allowing themselves to glance away only briefly. It is important that they be looking at the speaker at the precise moment when the speaker reestablishes eye contact:if they are not looking, the speaker assumes that they are disinterested and either will pause until eye contact is resumed or will terminate the conversations. Just how critical this eye maneuvering is to the maintenance of conversational flow becomes evident when two speakers are wearing dark glasses; there may be a sort of traffic jam of words caused by interruption, false starts, and unpredictable pauses.
According to the passage, the Japanese fix their gaze on their conversation partner’s neck because ______.
选项
A、they don’t like to keep their eyes on the face of the speaker
B、they need not communicate through eye contact
C、they don’t think it polite to have eye contact
D、they didn’t have much opportunity to communicate through eye contact in babyhood
答案
D
解析
本题是一道具体细节题。问按照文章内容,日本人在与人说话时眼睛看着对方脖子的原因是什么。利用查阅式阅读法,根据文章第一段第七句和第八句的内容:“然而,在日本,小孩都是被背在妈妈的背上,孩子们对于眼睛的交流作用了解得不如其他文化背景下的孩子。因此日本成年人也很少利用面部表情来表达和理解一些思想。”因此,本题的正确答案应是选择项D“因为他们在婴幼儿时期很少有目光接触的机会”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VEXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【C1】______,cutintosh
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【C1】______,cutintosh
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【C1】______,cutintosh
IntheUnitedStatesandinmanyothercountriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobe【C1】______aboutdeve
IntheUnitedStatesandinmanyothercountriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobe【C1】______aboutdeve
IntheUnitedStatesandinmanyothercountriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobe【C1】______aboutdeve
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
AnIndiananthropologist,ChandraThapar,madeastudyofforeigncultures,whichhadcustomssimilarto【C1】______ofhisnative
AnIndiananthropologist,ChandraThapar,madeastudyofforeigncultures,whichhadcustomssimilarto【C1】______ofhisnative
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoeveryoneonamassbasisortofindthegiftedfewan
随机试题
用药经济性的目的是
在高层居住建筑中内走道长度超过多少米时成装设应急照明?(2005,113)
在风险对策中,风险自留()。
证券公司申请融资融券业务资格,应当具备的条件中,正确的是()。I.经营证券经纪业务已满3年Ⅱ.公司及其董事、监事、高级管理人员最近1年内未因违法违规经营受到行政处罚和刑事处罚,且不存在因涉嫌违法违规正被中国证监会立案调查或者正处于整改期间Ⅲ.
公共支出,也称财政支出或政府支出,是政府为履行其职能而购买相应商品和劳务从而支出的一切费用的总和。政府进行货币资金支出的活动,其行为依据是()。
嵌入式系统是一类特殊的计算机系统。下列产品中不属于嵌入式系统的是()。
YellowFeverItisclearthattomanypeopleintheUStheideaofagroupofforeignmusiciansundertakingaconcerttourof
Thatlargeanimalsrequirealuxuriantvegetation,hasbeenageneralassumptionwhichhaspassedfromoneworktoanother;b
Althoughclichés(陈词滥调)aboutthe"vulnerability"ofwomenintheeconomyhavebeendisprovedbyhardBureauofLaborStatistics
TVLinkedtoLowerMarksA)Theeffectoftelevisiononchildrenhasbeendebatedeversincethefirstsetswereturnedon.Nowt
最新回复
(
0
)