首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why past generations regarded women as the weaker sex is a mystery to anyone who has examined the question objectively, for they
Why past generations regarded women as the weaker sex is a mystery to anyone who has examined the question objectively, for they
admin
2016-11-09
54
问题
Why past generations regarded women as the weaker sex is a mystery to anyone who has examined the question objectively, for they are far stronger than men—outliving them in pretty well every society in the world. Partly that is because men are more violent, and their violence is largely directed at other men. But partly it is physiological. Men seem to wear out faster than women do. Yet no one knows why.
Madeleine Beekman of the University of Sydney and her colleagues, however, have a hypothesis. They think at least some of the blame lies with subcellular structures called mitochondria (线粒体), which provide the body with its power by burning glucose and using the energy thus released to make a molecule that is biology’s universal fuel.
Mitochondria are amusing. They are descendants of bacteria that teamed up with the ancestors of animal and plant cells about a billion years ago. They retain their own genes, which is where problems start. To avoid fights between genetically different mitochondria in the same cell, most species have arranged for their mitochondria to come from only one parent—usually the mother so that a male’s mitochondria are stuck in an evolutionary dead end. They can neither evolve in male-specific ways nor be passed on to the next generation.
Male and female physiologies are sufficiently similar for this not to be a central problem, but Dr. Beekman thinks it may matter at the margins. She observes that one disease, caused by a faulty mitochondrial gene, occurs in only 10% of women whose cellular power-packs include the damaged gene, but in 50% of men whose mitochondria are so hindered. The gene in question, in other words, is less likely to harm a woman than a man. She then lists a lot of other diseases, including ones far commoner that sometimes have a mitochondrial component, and speculates that some of these may prove to be either more common or more serious in men than in women. As far as her literature search can show, this is not something that has yet been looked into.
Part of the reason for this absence of information may be that few doctors think like evolutionary biologists, so they fail to ask appropriate questions. Dr Beekman’s hypothesis may turn out to be wrong, but sounds remarkably
plausible
and certainly worth investigating.
This passage focuses on the relationship between________.
选项
A、physiology and evolution
B、scientific findings and human health
C、mitochondria and male lifespan
D、a hypothesis and experimentation
答案
C
解析
此选项可能有点难。第一个选项是physiology and evolution,题目太大了,估计需要写一本书。第二个选项是scientific findings and human health,但是文章没有探讨科研成果如何促进人类健康。最后一个选项是a hypothesis and experimentation,可是文章并没提及做任何实验,而是介绍科学家们观察到的现象。文章的关键词是mitochondria,也谈到了男性在健康和寿命等方面的短板,怀疑与mitochondria有关。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VUHO777K
0
研究生英语学位课统考(GET)
相关试题推荐
BBC’sCasualtyprogrammeonSaturdayeveninggaveviewersavoteastowhichoftwopatientsshouldbenefitfromadonation.But
Aspeoplecontinuetogrowandage,ourbodysystemscontinuetochange.Atacertainpointinyourlife,yourbodysystembegan
Aspeoplecontinuetogrowandage,ourbodysystemscontinuetochange.Atacertainpointinyourlife,yourbodysystembegan
Tousitseemssonaturaltoputupanumbrellatokeepthewateroffwhenitrains.Butactuallytheumbrellawasnotinvented
Foranyonewhohasexperiencedanearthquake,theexperiencecanbefrighteningandtraumatic.Inadditiontothemovementofth
Foranyonewhohasexperiencedanearthquake,theexperiencecanbefrighteningandtraumatic.Inadditiontothemovementofth
ManyvisitorspraisedthemagnificentarchitectureofthePalace______theForbiddenCity.
Language,culture,andpersonalitymaybeconsidered______ofeachotherinthought,buttheyareinseparableinfact.
Whenaneight-lanesteel-truss-archbridgeacrosstheMississippiRiverinMinneapoliscollapsedduringtheeveningrushhouron
Prisonersintheconcentrationcampsenduredmiseryandmaltreatmentthat________description.
随机试题
对于需要长期集中注意力的工作环境,应采用不易引起疲劳的色调进行装饰,才能够保证员工能够长时间集中注意力工作,不产生视觉疲劳。以下的颜色中,适合作为该工作环境的主色调的是()。
下列选项中,统计表按分组标志可分为
根据《安全生产法》,生产经营单位安全、管理人员的配备应满足的要求中,矿山、建筑施工单位和危险物品的生产、经营、储存单位,以及从业人员超过()人的其他生产经营单位,必须配备专职的安全生产管理人员。
下列关于Modem的表述中,正确的有()。
我国《邮包保险条款》规定:邮包保险分为哪两种,邮包保险的责任起讫期限是多少?
为防止债务人的财产被隐匿、转移或者毁损灭失,保障日后执行顺利进行,银行可以依法采取()。
关于负债整合,把分散在各家银行的贷款集中在一家,下列表述正确的是()。
凡要求计算的题目,均须列出计算过程;计算结果出现小数的,均保留小数点后两位小数。甲企业的部分商品委托其他单位销售,发生如下业务:(1)委托乙企业代销200件商品,销售价(不含税)150元/件,实际成本100元/件。(2)甲企业收到代销清单,代销
TMS的核心任务是合理(),以优化运输服务质量。
(1)(2)
最新回复
(
0
)