首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which t
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which t
admin
2012-11-22
54
问题
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which their lives and their sanity rest. As one observer put it, if birds were suddenly endowed with scientific curiosity they might examine many things, but the sky itself would be overlooked as a suitable subject; if fish were to become curious about the world, it would never occur to them to begin by investigating water①. For birds and fish would take the sky and sea for granted, unaware of their profound influence because they comprise the medium for every fact. Human beings, in a similarly way, occupy a symbolic universe governed by codes that are unconsciously acquired and automatically employed. So much so that they rarely notice that the ways they interpret and talk about events are distinctively different from the ways people conduct their affairs in other cultures.
As long as people remain blind to the sources of their meanings, they are imprisoned within them. These cultural frames of reference are no less confining simply because they cannot be seen or touched. Whether it is an individual neurosis that keeps an individual out of contact with his neighbors, or a collective neurosis that separates neighbors of different cultures, both are forms of blindness that limit what can be experienced and what can be learned from others②.
It would seem that everywhere people would desire to break out of the boundaries of their own experiential worlds. Their ability to react sensitively to a wider spectrum of events and peoples requires an overcoming of such cultural parochialism. But, in fact, few attain this broader vision. Some, of course, have little opportunity for wider cultural experience, though this condition should change as the movement of people accelerates. Others do not try to widen their experience because they prefer the old and familiar, seek from their affairs only further confirmation of the correctness of their own values. Still others recoil from such experiences because they feel it dangerous to probe too deeply into the personal or cultural unconscious. Expo sure may reveal how tenuous and arbitrary many cultural norms are; such exposure might force people to ac quire new bases for interpreting events. And even for the many who do seek actively to enlarge the variety of human beings with whom they are capable of communicating there are still difficulties.
Cultural myopia persists not merely because of inertia and habit, but chiefly because it is so difficult to overcome. One acquires a personality and a culture in childhood, long before he is capable of comprehending either of them. To survive, each person masters the perceptual orientations, cognitive biases, and communicative habits of his own culture. But once mastered, objective assessment of these same processes is awkward since the same mechanisms that are being evaluated must be used in making the evaluations.
The passage might be entitled "______".
选项
A、How to Overcome Cultural Myopia
B、Behavioral Patterns and Cultural Background
C、Harms of Cultural Myopia
D、Cultural Myopia--A Deep-rooted Collective Neurosis
答案
D
解析
主旨题。文章的第一句话就是主题句,我们可知cultural norms无处不在,而在第二段提出individual neurosis和collective neurosis的危害,第三段说明cultural norms,cultural parochialism实质上是collective Myopia,也即文化狭隘主义和文化短视,人们不愿打破自己固有的文化传统,最后一段指出这种困难难以克服更深层的原因在于儿时形成的文化认知交际模式根深蒂固,使人很难客观判断,所以D 为答案。A 选项文章没有提及;B 选项
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VUhK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Itisnotsomuchthelanguage______theculturalbackgroundthatmakesthebookdifficulttounderstand.
Threatsfromnomadicpeopleinthenorthwere【C1】______throughoutChinesehistory.TheywerecontinuallyattackingtheChine
Forthesuccessoftheproject,thecompanyshould______themostoftheopportunitiesathand.
Thefive-yearsurveyinSwedenrevealed______ofunnaturaldeathswereassociatedwithalcohol.
Hisenteringtheroomwithoutanynoisereallygavethatlittlegirla______asshewasindulgedinaTVprogram.
After______seemedanendlesswait,itwasherturntoenterthepersonnelmanager’soffice.
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecauseofraysfromthesunandotherstars.Theatmospher
Theproblemhas______simplybecauseyoudidn’tfollowmyinstructions.
ScientistshadthoughtpeoplebeganmanipulatingfiretocreatetoolsinEuropeabout25,000yearsago.Butthenewfindssugge
WhenSpanishfootballclubBarcelonapaidUS$35millionforRonaldinholastsummer,theyweren’tbuyingaprettyface."Iam【C1】
随机试题
合同当事人甲方请求变更和解除合同,经双方协商达成协议,但由此给乙方造成了损失,其处理应为( )。
A点高程为36.05m,现取A点为后视点,B点为前视点,水准测量,前视点读数为1.12m,后视点读数为1.22m,则B点的高程为()m。
制定生产计划的原则有()
企业所得税准予纳税人扣除的项目包括( )。
该酒厂当月允许抵扣的进项税额为,( )。某白酒加工企业应代收代缴消费税额为( )。
在企业风险管理中,董事会、首席执行官、外聘审计师承担的责任是()。
2005年4月3日晚11点,程某骑摩托车回家,发现一辆黑色轿车停在马路上,车灯、车窗都没有关闭,车钥匙也没有拔出。程某在周围逗留了约1个小时发现没有人前来,便将该轿车开走。后发现车上有身份证和银行存折等物品,程某利用该身份证和银行存折从银行中领取1万元用来
设对于事件A,B,C有P(A)=P(B)=P(C)=,P(AB)=P(BC)=0,P(AC)=,则A,B,C三个事件至少出现一个的概率为_________.
下列数据结构中能应用二分查找的是()。
A、Oneinabilliondigits.B、Zero.C、Onemistakepertwohundreddigits.D、Oneinamilliondigits.A
最新回复
(
0
)