首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Last Friday morning, Britain awoke to the devastation of war. The destruction came not in villages leveled and lives destroye
(1)Last Friday morning, Britain awoke to the devastation of war. The destruction came not in villages leveled and lives destroye
admin
2021-08-05
51
问题
(1)Last Friday morning, Britain awoke to the devastation of war. The destruction came not in villages leveled and lives destroyed, but in me annihilation of a political party. Though Labour still retains control of Parliament, Tony Blair’s party was reduced to a smoking ruin in nationwide council elections.
(2)It’s a sorry end for Mr. Blair, who says he’s ready to step down after a decade as prime minister. The man who re-invented me socialist Labour Party into a modern, third-way political dynamo now sees the Iraq war dismantling one of the most formidable political machines in British history.
(3)When anger fades and regret settles in, historians will judge the Iraq war a tragedy of Shakespearean proportions. Blair is not the first leader to disregard the complicated political history of the Middle East, but Britons expected better of tins deeply intelligent man. Despite all the evidence of perfidy, he seems to have had a noble purpose, but that makes his failure all the more tragic. He believed that Britain, because of its historical status, was duty-bound to intervene and that it was uniquely placed to act as a moderating influence on President Bush. Mr. Bush, however, was immune to moderation. British statecraft was crushed by American adventurism.
(4)The Iraq fiasco muddles the assessment of Blair’s otherwise enormously successful prime ministership. Without the war, Labour would still dominate the polls, and the fate of the Tory Party leader David Cameron would look painfully similar to that of his three hapless predecessors. The past 10 years have brought genuine Labour dominance, and the Tories no longer seem to be the natural party of government.
(5)That achievement will in time come to dwarf the Iraq debacle. The Blair decade will rightly be seen as a revolution in British politics more profound and long-lasting than that of Margaret Thatcher. When I came to Britain in 1980, Ms. Thatcher had cleaved the country, dividing the population into "them" and "us". Politics was a ritual of identity, an expression of antagonism. One knew whom to hate by the sound of their accent.
(6)Today, thanks to Blair, issues are blurred, labels largely irrelevant. Class and party lines are no longer precisely drawn. Tory politicians pretend to be progressive, while Labour promotes illiberal policies such as electronic tagging. The word "socialism" is hardly ever used, certainly never with sincerity.
(7)Thatcher dominated politics in the 1980s by turning acrimony into advantage. She did not seem to mind that more than half the nation hated her. Blair’s domination was entirely different. Like Thatcher, he appeared invincible, yet, unlike her, few cared. The most remarkable feature of the Blair years was the absence of strife. Blair was a consensus politician, the best Britain has ever seen. He removed the dogmatism from politics; he erased the party line.
(8)Consensus came at the cost of ideology. Government today is based not on beliefs, but on short-term considerations of political prudence. Today, British politics is often a case of "may the best cynic win."
(9)Before Blair, the British electoral system forced Labour to be inclusive; in order to have any possibility of governing, it had to embrace socialists, workers, and middle-class liberals. Though a broad church, it always had devout believers. Fervent values restricted the party’s success.
(10)While the Tories knew how to trim their policies to the political wind, Labour was anchored by principle. There were too many party members addicted to the purity of a lost cause—be it socialism or unilateral nuclear disarmament; Blair cured Labour of the "curse" of principle. In his quest, he benefited immensely from the demise of liberalism and the discrediting of socialism across the Western world.
(11)His longevity as leader owed much to the fact that he was not burdened by sacred truths. Nor, it seems, were the British people. As the Blair decade has demonstrated, a people who believe in nothing are immensely easy to govern. And what of the future? Blair will soon hand off to Gordon Brown, his long-serving chancellor of the exchequer, who inherits a party in ruins. Despite his prominence, Mr. Brown remains a mystery man. He is said to have opposed the Iraq intervention.
(12)Do not, however, bet on the rebirth of ideology in Britain. Brown’s success will be determined largely by his willingness to abandon principle. In years to come, historians will argue whether Blair was an architect of destiny or a floater on the tide of circumstance. History students will assess his credentials as a great man. No one, however, will doubt his status as a harbinger of an age when ideology is nothing and power everything.
Which of the following is NOT the impression Blair has given to the public?
选项
A、Intelligent.
B、Successful.
C、Competent.
D、Progressive.
答案
D
解析
第6段第3句提到,正当保守党政客们故作进步之时,工党却推行诸如电子跟踪之类的狭隘政策,说明布莱尔并未留下“进步”形象,故选D。第6、7段提到,布莱尔采取了与撒切尔夫人不同的方法称雄政坛,表现出睿智和能干;第5段第2句提到,布莱尔执政的10年被视为比撒切尔夫人更深层次、影响时间更长的政治革命,说明布莱尔给人留下了成功的印象,故A、B、C均不能选。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VWIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Whichissaidthatsomewherebetweentheagesof6and9,childrenbegintothinkabstractlyinsteadofconcretely.
HereintheUnitedStates,beforeagriculturalactivitiesdestroyedthenaturalbalance,thereweregreatmigrationsofRocky
Ineveryeconomicsystem,entrepreneursandmanagersbringtogethernaturalresources,labor,andtechnologytoproduceanddi
Technologiescollapsethedistancebetweenadesireanditsfulfillmentbyreducingeitherthetimeortheeffortinvolved.Thi
Thoseofusinvolvedintheinternationalizationofhighereducationrelyonaseriesofassumptionsthatareoftennotsupport
IngmaBergman’slatestworkasascreenwriteris"Sunday’sChildren".SetinruralSwedenduringthelate1920s,thestorycen
WhydosomanyAmericansdistrustwhattheyreadintheirnewspapers?TheAmericanSocietyofNewspaperEditorsistryingtoa
Miserymaylovecompany,butthiswasridiculous.MorethanamillionIBMstockholderslastweektookanightmarerideonasto
PASSAGEONEWhatmadeJoacceptthejobofaccompanyingAuntMarchaccordingtotheauthor?
Losingweightiseasierwhenthereismoneyontheline,U.S.researcherssaidonTuesday.Theysaidweight-lossprogramsthat
随机试题
A.胸片示片状致密影,呈肺叶或肺段分布B.胸片示薄壁空洞,病灶周围可见卫星灶C.胸片示肺纹理增粗,紊乱,有蜂窝状和卷发样阴影D.侧位胸片示叶间梭形密度增高影E.胸片示肺动脉段突出,右下肺动脉千横径≥5mm肺结核的X线表现是
A、提供丰富的信息B、受他人观点影响C、提供的信息新D、内容更新快速、准确E、内容广泛、使用方便三级信息源的主要优点是()。
根据《房屋建筑与装饰工程工程量计算规范》(GB50854—2013),砖基础工程量计算正确的是()。
施工项目合同变更、转让、终止和解除,应依()规定进行。
价值工程是就某个具体对象开展的有针对性的分析评价和改进,可作为价值工程对象的是()。
2017年11月3日,国务院通过了国家卫计委关于“设立中国医师节”的申请,同意自2018年起,将每年()设立为“中国医师节”。
____________针对“审者不判、判者不审”的顽疾对症下药,明确要求法官要对案件质量终身负责。
假定A和B是试图在一个以太网上发送的两个站。每个站都有一个稳定的帧的队列准备发送,A的帧编号是A1,A2和A3等,B的帧编号是B1,B2和B3等。再假定指数后退的基本单元时间是T=51.2微秒。现在A和B同时尝试发送1号帧,碰撞,并且刚好分别选择了0×T和
新形势下,既要看到我国发展面临的重要战略机遇期,又要看到我国面临的挑战;既要看到国内因素,也要看到国际因素。其中,我国发展面临的国内困难和挑战,主要体现在
"TintinintheCongo"isa______.
最新回复
(
0
)