首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early that it is easy to imagine an internal cl
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early that it is easy to imagine an internal cl
admin
2010-08-04
79
问题
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early that it is easy to imagine an internal clock of mathematical maturity guiding their growth. Not long after learning to walk and talk, they can set the table with impressive accuracy--one plate, one knife, one spoon, one fork. Soon they are capable of noting that they have placed five knives, spoons, and forks on the table and, a bit later, that this amounts to fifteen pieces of silverware. Having thus mastered addition, they move on to subtraction, It seems almost reasonable to expect that if a child were secluded (使...隐居) on a desert island at birth and returned seven years later, he or she could enter a second-grade mathematics class without any serious problems of intellectual adjustment.
Of course, the truth is not so simple. This century, the work of cognitive(认知的) psychologists had illuminated the subtle forms o? daily learning on which intellectual progress depends. Children were observed as they slowly grasped concepts that adults take for granted, as they refused, for instance, to concede that quantity is unchanged as water pours from a short stout glass into a tall thin one. Psychologists have demonstrated that young children, asked to count the pencils in a pile, readily report the number of blue or red pencils, but must be coaxed (哄) into finding the total. Such studies have suggested that the basics of mathematics are mastered gradually, and with effort. They have also suggested that the very concept of abstract numbers is itself far from innate.
With which of the following statements would the author be LEAST likely to agree?
选项
A、Children naturally and easily learn mathematics.
B、Children learn to add before they learn to subtract.
C、Most people follow the same pattern of mathematical development.
D、Mathematical development is subtle and gradual.
答案
A
解析
细节归纳题。文章最后两句话表明了孩子们在学习数目时,既非轻而易举(with effort),同时这种能力也不是天生钓(far from innate)。当然,这里可用排除法,考生只要理解最后两句话中的依据就可以知道A选项与文章不符,从而正确选出A项答案了。其他选项则都可以在文章中找到依据。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VXA7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
ThewayoflifeinGreekcity-statesremainedmostlythesameforalongtime.Peopleinthe【B1】______centerlivedinlowapartm
ShouldWeEatLivingFoodsorDeadFoods?Whyshouldthisquestionarise?BecausethepeoplesofAmericaandtheworlds
BritishteachingunionsSundaycautiouslywelcomedgovernmentplanstoextendschoolopeninghoursforpupilsagesunder14that
BritishteachingunionsSundaycautiouslywelcomedgovernmentplanstoextendschoolopeninghoursforpupilsagesunder14that
HowtoDealwithDifficultPeopleInNewYorkoneday,abusinesswomangotintoataxi.Becauseitwasrushhourandshewas
Asociety’seconomic【B1】______anditsculture,ortraditionsandwayoflife,also【B2】______theclothingthatitspeoplewear.I
Asociety’seconomic【B1】______anditsculture,ortraditionsandwayoflife,also【B2】______theclothingthatitspeoplewear.I
ThelibraryofCongressisAmerica’snationallibrary.Ithasmillionsofbooksandotherobjects.Ithasnewspapers,【B1】______p
A、Bakefor8minutesat367degreesFahrenheit.B、Bakefor8minutesat376degreesFahrenheit.C、Bakefor18minutesat376deg
ThenumberofspeakersofEnglishinShakespeare’stimeisestimatedtohavebeenaboutfivemillion.Todayitisestimatedthat
随机试题
负荷大、相对运动速度高的摩擦面常采用压力润滑。()
真理和谬误在一定条件下可以相互转化,这是()
患者女性,48岁。胃窦部溃疡13年,近年来出现持续性呕吐,呕吐物为宿食,明显消瘦。最有效的治疗措施是
在健康教育模式中,用以解释信念如何影响健康行为改变的最常见的模式是
刘先生,55岁,患2型糖尿病多年,体态肥胖,“三多一少”症不明显,血糖偏高。饮食控制、口服降糖药效果均不理想。刘先生向你咨询,宜建议他
关于喇叭形态的特征,下列说法不正确的是( )。
光驱的倍数越大()。
1960年,中共中央开始纠正大跃进和人民公社化运动中出现的一些错误。这主要是因为()。
根据以下资料,回答下列问题。2012年我国夏粮生产获得了较好收成。全国夏粮总产量达到12995万吨,比2011年增加356万吨,增长2.8%,超过1997年12768万吨的历史最高水平,比10年前增长31.6%。2012年,河北、山西、江苏、安徽
【F1】Breathingparticulate-laden(akasmoggy)airmaybehardeningyourarteriesfasterthannormal,accordingtoresearchpublishe
最新回复
(
0
)