首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The threat of diseases such as influenza or tuberculosis re-emerging in virulent form has been a common theme in recent years. T
The threat of diseases such as influenza or tuberculosis re-emerging in virulent form has been a common theme in recent years. T
admin
2016-07-10
49
问题
The threat of diseases such as influenza or tuberculosis re-emerging in virulent form has been a common theme in recent years. That threat is not limited to human diseases. Our food plants get sick too, and just as human diseases evolve to evade antibiotics, so the diseases that strike our crops evolve to sidestep the resistance genes we’have bred into them. For the vast majority of the calories the world eats, the key crop is grain.
A ruinous wheat disease we have not had to worry about since the 1950s is making a comeback, and unless we are very lucky, we will not have sufficient defences to protect crops everywhere in the world against it in time. That stem rust would evolve and return to plague us was inevitable , but our lack of preparation to ward it off was not.
Research into stem rust was bound to tail off once the disease seemed beaten, but the world let down its guard too far, for ideological reasons. In the 1980s governments of industrialized countries, especially the UK and US, started to lose patience with the "multilateral" agencies that engineered much of the global progress in agriculture after the Second World War. Each government wanted the agencies to dance only to its tune. This included the Consultative Group for International Agricultural Research, the global network of labs that created the " Green Revolution". The CGIAR remains the leading, sometimes only source of agricultural research devoted to global good rather than private profit.
"Multilateral" funding meant these labs received income from rich donors with no strings attached. Researchers at the labs were able to spend the money the way they thought best—including the unglamorous task of making sure that crops’ disease resistance kept pace with the diseases. However, for more than two decades, donors have been cutting this funding in favour of only financing projects allied to their own interests. As wheat stem rust re-emerged in 1999, the main CGIAR wheat lab was entering a major funding crisis, and ended up sacking a quarter of its scientists. It has taken until now to beg enough money to fight the disease.
There are now signs that donors may be moving back to more open-ended funding, which is to be encouraged. They should also increase their derisory funding for this vital research: stem rust is poised to teach us the dangers of complacency.
The world population is predicted to rise by another 3 billion by 2050, yet increases in food production have stagnated, technological fixes are spent, and global warming—and the return of diseases like stem rust—look likely to take back many of the gains we have made. Food security affects political security, and one of the first regions to suffer from stem rust will be the volatile Middle East, including Iraq. Agricultural research for the public good is the only way to provide that security. It is certainly cheaper than building armies.
In the battle against the re-emergence of stem rust, the author
选项
A、does not see a positive prospect of it.
B、feels that humans are very unfortunate.
C、sees no need to worry about it.
D、foresees possible defences against it.
答案
A
解析
细节题。题目问的是“在与重新出现的茎锈病作斗争的过程中作者的看法是 。”从第二段That stem rust wouldevolve and retum to plague us was inevitable...可看出作者的担忧,故选A。B认为人类十分不幸,原文为unless we are very lucky错误,C认为没必要担心也不正确,D以为预见可能的措施抵抗它,但明显作者很悲观,故D错误,选择A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/VbWd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
WorldleadersmetrecentlyatUnitedNationsheadquartersinNewYorkCitytodiscusstheenvironmentalissuesraisedattheRio
InBritain,theHouseofCommonsisarepresentativeassemblyelectedbyvotersorelectorsthroughageneralelectionandby-el
InBritain,theHouseofCommonsisarepresentativeassemblyelectedbyvotersorelectorsthroughageneralelectionandby-el
Themostobviouspurposeofadvertisingistoinformtheconsumerofavailableproductsorservices.Thesecond(31)istosell
AnswerQuestionsbyreferringtotheeventswhichhappenedduringthetermswhen3Americanpresidentsheldofficeinthefollow
NoteveryPresidentisaleader,buteverytimeweelectaPresidentwehopeforone,especiallyintimesofdoubtandcrisis.I
Throughouthistorytherehavebeenmanyunusualtaxesleviedonsuchthingsashats,beds,baths,marriages,andfunerals.Aton
Itwasamomentmostbusinessexecutiveswouldpausetosavor:latelastyear,GermansportinggoodspioneerAdidaslearnedthat
Theprimarypurposeofthepassageisto______.Thepassagesuggeststhatbankmanagersfailedtoconsiderwhetherornotthe
Answerquestionsbyreferringtothecommentson3differentcarsinthefollowingmagazinearticles.Somechoicesmaybere
随机试题
使人产生温暖感觉的颜色,如红、黄、橙一类颜色叫做________。暖色给人以向前或较近的感觉,冷色给人以后退或较远的感觉。间色和复色比________的纯度要低,而复色比间色的纯度更低。
我国《教育督导暂行规定》颁布的年份是()
有关烧伤后机体蛋白质代谢异常,下列描述不正确的是
A.基牙向缺隙相反方向倾斜时所画的观测线B.基牙向颊侧或舌侧倾斜时所画的观测线,基牙的近、远缺隙侧均有明显倒凹C.基牙向缺隙方向倾.斜时所画出的观测线D.基牙向颊侧或舌侧倾斜时所画出的,但基牙的近、远缺隙侧均投有明显倒凹E.基牙向缺隙方向或
关于教唆犯,下列哪一选项是正确的?
钢管混凝土中承式拱桥是根据()划分的。
根据《水电工程验收管理暂行规定》以及《水电站基本建设工程验收规程》,工程蓄水验收应具备的基本条件是()。
小王需要在Word文档中将应用了“标题1”样式的所有段落格式调整为“段前、段后各12磅,单倍行距”,最优的操作方法是()。
A、Factorsthataffecttheabilitytomemorize.B、Theinfluenceofchildhoodmemoriesonadulthood.C、Aproposalforfuturepsych
A、Theywerenicerandgentler.B、Theypaidmoreattentiontotheirappearance.C、Theywerewillingtospendmoremoneyonclothe
最新回复
(
0
)