首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Though it is becoming increasingly easy to move from place to place, our inability to communicate with one another gives rise to
Though it is becoming increasingly easy to move from place to place, our inability to communicate with one another gives rise to
admin
2013-08-22
50
问题
Though it is becoming increasingly easy to move from place to place, our inability to communicate with one another gives rise to numerous misunderstandings and makes real contact between people of different nationalities impossible. Many attempts have been made to overcome this problem.but they have all failed. The fear of foreign influence and domination rules out the universal acceptance of any one of the existing major languages.
Linguists(语言学家)have succeeded in making their artificial languages extremely simple so that they would be easy to learn, but their efforts seemed doomed from the start. The reason for this is that there is no real incentive(动机)to learn an artificial language. There is nothing to guarantee that everybody is willing to make efforts; there is no assurance that the learner will have an adequate return for his toil. When people today undertake to learn a foreign language.they are not interested only in speaking it.
Mastery of a language makes available to the learner a great deal of worthwhile literature and many current publications. This is the biggest stumbling-block(障碍)of all for the artificially-constructed tongue. Having no literature of its own.all it can offer is a limited number of translations which are valueless in themselves. Moreover.constant use over a long period would bring into being many "national" dialects and the language would thus defeat its own purpose.
Another serious objection is the fact that a language is shaped by use rather than by design. It is a living thing which is constantly growing and changing. It takes hundreds of years before it can acquire richness and depth. In an artificial language, however, the meanings of works are rigidly defined. Inflexibility makes for an absence of subtlety, so that no really fine meaning can be conveyed. Though this quality might be admirable for scientific publications, it greatly hinders the formation of any significant literature. Latin words are ideal in this respect, for it was a "dead" language with a literature; an artificial one is "dead" from the start. This makes it likely that existing language barriers will remain with us for a very long time.
The biggest stumbling-block for the artificially languages is that______.
选项
A、they can’t be used for the translation of works
B、they can’t bring us any scientific advancements
C、they have the same culture and customs
D、they don’t have their own literature or publications
答案
D
解析
由题干关键词the biggest stumbling-block定位到文章第三段第一、二句:Mastery of a language makesavailable to the learner a great deal of.worthwhile literature and many current publications.This is the biggeststumbling block of all for the artificially-constructed tongue.可知掌握一门语言会使学习者了解大量有价值的文学作品和很多当代书籍报刊杂志,而这正是人生语言不能提供的。所以D)项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Vw07777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Formanywomennowadays,choosingwhethertoworkornottoworkoutsidethehomeisaluxury:Theymustworkto【B1】______.Othe
Formanywomennowadays,choosingwhethertoworkornottoworkoutsidethehomeisaluxury:Theymustworkto【B1】______.Othe
Formanywomennowadays,choosingwhethertoworkornottoworkoutsidethehomeisaluxury:Theymustworkto【B1】______.Othe
Aninternationalcommitteeofdoctorssaysthatthenumberofcasesofbraindiseasesindevelopingcountriesisrising.Thedoc
A、Howtocommunicateeffectively.B、Whysuccessfulcommunicationareimportant.C、Whatcommunicationis.D、Howtoavoiddirectc
A、Itwasalonglecture,buteasytounderstand.B、Itwasnotaseasyashehadthought.C、Itwasasdifficultashehadexpecte
A、Atalocalclub.B、AtJoe’shouse.C、Attheboardingschool.D、Atthesportscenter.B短文中提到我们不在一个班级,也没有一起参加体育运动或课外活动,但是Ispend
TheAmericanRevolutionwasnotarevolutioninthesenseofaradicalortotalchange.Itwasnotasuddenand【S1】______overt
AnortherncoldspellgrippedmuchofnorthernandeasternChinayesterday,aslocalauthoritiesissuedterribleweatherwarning
随机试题
避税地对策税制最早出现在
触觉语颤增强见于
患者,女,30岁,初孕妇。妊娠32周,散步时突然出现大量阴道流液,由车送至急诊,因胎膜早破收入院。诊断胎膜早破的检查方法是
属于药学工作人员对社会的职业道德规范的是
地下水渐变渗流的浸润线,沿程变化为()。
甲公司是一家国内中小板上市的制造企业,基于公司持续发展需要,公司决定优化资本结构,并据以调整相关股利分配政策。有关资料如下:资料一:公司已有的资本结构,债务资金账面价值为600万元,全部为银行借款本金,年利率为8%,假设不存在手续费等其他筹资费用;权益资
资产负债表是一种()报表。
从下列两题中任选一题作答,如果两题都答,只按第I道的成绩计入总分。学生小王总是在快要考试时才会花很多时间看书,平时几乎从不花时间来复习老师的课堂教学内容。在复习时,小王常常是课本上有什么内容就看什么内容,什么内容在前就先看什么内容,什么内容在后就后看什
LordOxfordpossessedmostoftheneededgiftsofagreatstatesmanexceptruthlessnesstowardsothersandinsensitivenessfor
FlagDay,June14,isthebirthdayofAmericanflag.Onthisdatein1777,theContinentalCongress【C1】______aresolutionstatin
最新回复
(
0
)