首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
What is the main purpose of ancient Olympic Games?
What is the main purpose of ancient Olympic Games?
admin
2013-11-10
67
问题
What is the main purpose of ancient Olympic Games?
To trace the origins of the modern Olympic Games we must travel back nearly 3,000 years in time to Ancient Greece, when young men proved their physical prowess and fighting skills by competing in sporting activities. But the ancient Olympic Games were not solely about sporting endeavour; they were also used as an opportunity for the Greeks to honour their gods, particularly Zeus, the king of the Greek gods, whose massive statue stood in the Valley of Olympia.
Many of the sports practised by the Ancient Greeks still exist in an adapted form today, including wrestling, boxing, running, jumping and throwing contests. But there are important differences. Modern day spectators would be astonished if the athletes competed naked like the Ancient Greeks did.
Although the Olympic Games fell into decline after Greece was conquered by the Roman Empire in 146 B.C., the spirit of the games did not die away altogether. International interest grew, and in 1894 a French aristocrat called Pierre de Coubertin hosted a congress at the Sor-bonne University in Paris in order to suggest a new modern Olympic Games. De Coubertin’s ideas were met with international approval and the first Olympic Games of the modern age took place in Athens in 1896.
Since then the Olympics have gone from strength to strength, with competitors from all over the world taking part, and billions more watching on television.
选项
A、Men competed naked.
B、Women were not allowed to watch them.
C、Modern people dislike the activities.
D、Modern people adapt many of them.
答案
C
解析
判断推理题。关于古希腊体育项目中哪个陈述不正确。选项A是明确信息, “古希腊年轻男子裸着身子参赛。”选项B是推理信息, “女性不允许参赛”,短文中也未提及。选项D听力中并未提及,只是说“Modern day spectators would be astonished if the athletes competed naked like the Ancient Greeks did.”现代的观众要是看到运动员像古希腊人一样赤裸着身子参赛的话会感到震惊的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/W0GK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Whichofthefollowingitalicizedphrasesindicatessubject-predicaterelationship?
Beforethe1500’s,thewesternplainsofNorthAmericaweredominatedbyfarmers.Onegroup,theMandans,【C1】______intheupper
Whatisthepurposeofthistalk?
Accordingtothegirl,herEnglishteacheris
Accordingtothegirl,herEnglishteacheris
Angerisanemotionthatcanbehardtocontrol.【C1】_____this,weshouldlearnhowtomanageangerinaconstructivemanner.In
AuthorityInmanycountries,authorityisseldomquestioned,eitherbecauseitishighlyrespected,orbecauseitisfeared
Thediscussiontopicofthepreviousclassmeetingwas
TheBritishconstitutionis______alargeextentaproductofthehistoricaleventsdescribedabove.
I’msurprisedtheyarenolongeronspeakingterms.It’snotlikeeitherofthemtobeara______.(2004年考试真题)
随机试题
消化食物最重要的场所是________。
一个非镜面反射体是
患者,男,68岁,离退休。既往偶有心绞痛,含服硝酸甘油有效。现因工作过累发生心前区剧烈疼痛已4小时余,含服硝酸甘油无效,来医院急诊。护士接待时应先做以下哪种检查
口腔上皮内的非角质形成细胞是
增液汤的组成药物中含有
皮质激素类药物的沉淀反应为
气柜施工完毕后,钟罩、中节的气密试验和快速升降实验的目的是()。
八角鼓原是关外满族行围射猎之暇自娱自乐时所用的手鼓,因形制八角而得名。()
近几年,不少银行向影视业提供了较多的贷款支持,但迫切渴望融资渠道的中小影视公司仍难以得到扶持,银行往往只是“_______”。而私募基金投资影视业则是“_______”:尽管目前号称以影视产业为主要投资方向的基金已有近20只,声称募集资金达200亿元,但披
求(n为正整数).
最新回复
(
0
)