首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The public must be able to understand the basics of science to make informed decisions. Perhaps the most dramatic example of the
The public must be able to understand the basics of science to make informed decisions. Perhaps the most dramatic example of the
admin
2021-01-08
54
问题
The public must be able to understand the basics of science to make informed decisions. Perhaps the most dramatic example of the negative consequences of poor communication between scientists and the public is the issue of climate change, where a variety of factors, not the least of which is a breakdown in the transmission of fundamental climate data to the general public, has contributed to widespread mistrust and misunderstanding of scientists and their research.
The issue of climate change also illustrates how the public acceptance and understanding of science (or the lack of it) can influence governmental decision-making with regard to regulation, science policy and research funding.
However, the importance of effective communication with a general audience is not limited to hot issues like climate change. It is also critical for socially charged neuroscience issues such as the genetic basis for a particular behavior, the therapeutic potential of stem cell therapy for neurodegenerative diseases, or the use of animal models, areas where the public understanding of science can also influence policy and funding decisions. Furthermore, with continuing advances in individual genome (基因组) sequencing and the advent of personalized medicine, more non-scientists will need to be comfortable analyzing complex scientific information to make decisions that directly affect their quality of life.
Science journalism is the main channel for the popularization of scientific information among the public.
Much has been written about how the relationship between scientists and the media can shape the efficient transmission of scientific advances to the public. Good science journalists are specialists in making complex topics accessible to a general audience, while adhering to scientific accuracy.
Unfortunately, pieces of science journalism can also oversimplify and generalize their subject material to the point that the basic information conveyed is obscured or at worst, obviously wrong. The impact of a basic discovery on human health can be exaggerated so that the public thinks a miraculous cure is a few months to years away when in reality the significance of the study is far more limited.
Even though scientists play a part in transmitting information to journalists and ultimately the public, too often the blame for ineffective communication is placed on the side of the journalists. We believe that at least part of the problem lies in places other than the interaction between scientists and members of the media, and exists because for one thing we underestimate how difficult it is for scientists to communicate effectively with a diversity of audiences, and for another most scientists do not receive formal training in science communication.
What does the author say is the problem with science journalism?
选项
A、It is keen on transmitting sensational information.
B、It tends to oversimplify people’ s health problems.
C、It may give inaccurate or distorted information to the public.
D、It may provide information open to different interpretations.
答案
C
解析
细节题。原文第五段第一句提到,不幸的是,一些科学新闻也可能会过于简化和概括它们的主题内容,以至于所传递的基本信息不清楚,最糟糕的是,有时信息明显是错误的。由此可知,作者认为科学新闻有时候向公众传播的信息是不准确或者是错误的,故答案为C。A、D两项原文均未提及,故排除。原文提到的是科学新闻过于简化它们的主题内容,而不是过度简化人们的健康问题,B项与原文内容不符,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/W0P7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Bygreetingeachotherverypolitely.B、Byexchangingtheirviewsonpublicaffairs.C、Bydisplayingtheirfeelingsandemotio
A、Afitnessprogramofferedtothegeneralpublic.B、Aphysicalexercisetobuildupmuscles.C、Aprogramthatmakespeoplekeep
A、Learningaboutsciencerecommendations.B、Knowingabouttheirbodies’needforwater.C、Workingoutaformulathatfitseveryo
A、Itencouragedpeopletoinvent.B、Itprotectedpeople’sinvention.C、Itpublicizedideasthatmightbekeptastradesecrets.
A、Sendingallmessagessimultaneouslytotheaudience.B、Learningfromafamouspublicspeakingprofessor.C、Simplifyingandbre
HowPovertyChangestheBrainA)Yousawthepicturesinscienceclass—aprofileviewofthehumanbrain,sectionedbyfuncti
HowPovertyChangestheBrainA)Yousawthepicturesinscienceclass—aprofileviewofthehumanbrain,sectionedbyfuncti
HowPovertyChangestheBrainA)Yousawthepicturesinscienceclass—aprofileviewofthehumanbrain,sectionedbyfuncti
HowPovertyChangestheBrainA)Yousawthepicturesinscienceclass—aprofileviewofthehumanbrain,sectionedbyfuncti
随机试题
患儿,2岁。百日咳后持续发热半月余,体温在38℃左右。易倦纳差,消瘦,近1周头痛,烦躁,时有呕吐。体检:心肺听诊无异常。肝肋下1.0cm,颈强(±);脑脊液:外观清,蛋白(+)。细胞数:80×106/L,糖:2.5mmol/L,氯化物105mmol/L,诊
潼蒺藜的处方应付是
患者,女,35岁。大便时溏时泻,水谷不化,迁延反复,食少,食后脘闷不适,稍进油腻之物则便次明显增多,面色萎黄,肢倦乏力,舌质淡,苔薄白,脉细弱。上述不宜选用的中成药中,过量服用易造成湿盛胀满,且水肿患者禁用的中药是
经济增长是指一个特定时期内一国(或地区)()的增长。
对国内各种形式的货物联运,下列说法正确的有()。
下图中所示地区为我国某区域某时海平面等压线分布(单位:百帕),读图完成下题。受图示天气系统影响,武汉最可能出现的天气变化是()。
(1)签署有关协议(2)乘机赴台湾(3)两岸会谈(4)受到当地群众热烈欢迎(5)两岸直航
有以下程序 #include<stdio.h> intshow(char*str) {while(*str) {putchar(*str+1); str++: } return*str+1; } main
______placesanstressonsomethingthatcanhardlybelearntatschool?______seemsnottoexpressideasstraightforward?
Thebusinessmanlivedin______.Onedaytherichmanwentto______.
最新回复
(
0
)