首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Robot Man According to Hans Moravec, universal robots will take over all the physical activities that we engage in, leav
The Robot Man According to Hans Moravec, universal robots will take over all the physical activities that we engage in, leav
admin
2015-07-04
66
问题
The Robot Man
According to Hans Moravec, universal robots will take over all the physical activities that we engage in, leaving us with little to do. Moravec sees four generations on the road to true universal robots. The first generation will be here by 2010 and will consist of free-ranging robots that can navigate by building an internal mental map of their surroundings. In new situations they’ll be able to adapt, unlike today’s mobile industrial robots. These robots will have the computing power to cope with simple speech and text recognition, and will be used for tasks such as domestic cleaning.
The second generation will arrive around 2020 and will be distinguished by the ability to learn. Second generation robots are programmed with sets of primitive tasks and with feedback that provide" pleasure" and "pain" stimuli. For example, a collision provokes a negative response, a completed task would be positive.
Move forward another ten years to 2030 and you get to generation three. This robot can build internal simulations of the world around it. Before beginning a task, it can imagine what will happen in order to predict problems. If it has a free moment, it can replay past experiences and try variations in order to find a better way of doing things next time. It could even observe a person or another robot performing a task and learn by imitation. For the first time, we have here a robot that can think.
By the time we get to generation four in 2040, Moravec predicts that robots will be able to: match human reasoning and behaviour; generalise abstract ideas from specific experience; and, conversely, compile detailed plans of action from general commands such as "earn a living" or "make more robots".
The Moravec manifesto(宣告)runs something like this. As robots start to become useful in generation one, they’ll begin to take on many tasks in industry. Driven by the availability of this cheap and tireless labour force, the economy will boom and the demand for robots will grow so rapidly that they will soon become low-cost commodity items. So much so that they’ll move into the home, where the domestic robot will relieve us of many chores.
With increasing automation in generations two and three, the length of the average working day will plummet, eventually to near zero. Most people will be unemployed as robots take over not just primary industry, but the service economy too. Moravec sees the fourth generation as an opportunity to surpass our human limitations.
These future machines will be our"mind children". Like biological children of previous generations , they will embody humanity’s best hope for a long-term future.
What does Moravec think of these future robots?
选项
A、They will look like previous biological children.
B、They will be humans’ mind-children.
C、They will create a dangerous world.
D、They will rule the world.
答案
B
解析
本文最后一段“These future machines will be our‘mind children’like biological children…”说明了未来机器人是懂得我们思想的孩子。like biological children意思是(在懂得我们思想方面)他们像我们生的孩子,并不是“they look like previous biological children”(长得像);C、D没有提到。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/W7Qd777K
本试题收录于:
职称英语理工类B级题库职称英语分类
0
职称英语理工类B级
职称英语
相关试题推荐
StomachUlcerStomachulcersarethecauseofseverepainformanypeople.Doctorshavebeenabletohelplessenthepainof
AamedicalcareerBanattentivemindCnutritiousnutsDcarbonatedwaterEthegreatergoodFbodyandmindIt’sadvisable
ManyphysiciansintheUSareself-employedprivatephysicians.NosalariedphysiciansteachinmedicalschoolsintheUS.
Doctorsstronglyrecommendthatfathersshouldbepresentattheirbaby’sbirth.
SleepSleepispartofaperson’sdailyactivitycycle.Thereareseveraldifferentstagesofsleep,andtheytoooccurinc
HeatandHealthExtremelyhotweatheriscommoninmanypartsoftheworld.Althoughhotweatherjustmakesmostpeoplehot,
UseofTrademarksAcompanymustdeterminewhetherornottoapplyfortrademarkprotectionunderthefederalLanhamActof
Theweatherwas(crisp)andclearandyoucouldseethemountainsfiftymilesaway.
A.suitdifferentpeopleB.befurtherexploredC.helpthedisabledD.beusedexternallyE.havehealingeffectsF.bepromote
AnimalsintheDesertSomedesertanimalscansurvivetheverystrongsummerheatanddrynessbecausetheyhaveveryunusualcha
随机试题
有关“审核处方内容”的叙述中,不正确的是
卫生法律的效力范围包括
与肝相表里的是
下列利率中,是由非政府部门的民间金融组织,如银行协会等确定的利率,并对会员银行具有约束力的是()
【2014年四川】以“应当怎样”和“不应当怎样”的表述来规范教师的言行,保证教育行为的正常进行,体现了教师职业道德的()。
【国家主义派】苏州大学2002年中国现代史真题
等张收缩时肌肉张力不变。()
将汇编源程序翻译成目标程序(.OBJ)的程序称为()。
以下关于编译程序的说法正确的是()。
Forthenewcomer,Americacanbealonelyplaceatfirst.Thisispartly【B1】______tothecareer-drivenandtransitorynatureo
最新回复
(
0
)