首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Museums in the Modern World Museums have changed. They are no longer places for the privileged few or for bored vacationers to v
Museums in the Modern World Museums have changed. They are no longer places for the privileged few or for bored vacationers to v
admin
2009-06-15
56
问题
Museums in the Modern World
Museums have changed. They are no longer places for the privileged few or for bored vacationers to visit on rainy days. Action and democracy are words used in descriptions of museums now.
At a science museum in Ontario, Canada, you can feel your hair stand on end as harmless electricity passes through your body. At the Metropolitan Museum of Art in New York City, you can look at 17th century instruments while listening to their music. At the Modern Museum in Sweden, you can put on costumes provided by the Stockholm Opera. As these examples show, museums are reaching out to new audiences, particularly the young, the poor, and the less educated members of the population. As a result, attendance is increasing.
More and more, museums directors are realizing that people learn best when they can somehow become part of what they are seeing. In many science museums, for example, there are no guided tours. The visitor is encouraged to touch, listen, operate, and experiment so as to discover scientific principles for himself. He can have the experience of operating a spaceship or a computer. He can experiment with glass blowing and papermaking. The purpose is not only to provide fun but also to help people feel at home in the world of science. The theory is that people who do not understand science will probably fear it, and those who fear science will not use it to the best advantage. Many museums now provide educational services and children’s departments. In addition to the usual displays, they also offer film showings and dance programs. Instead of being places that one should visit, they are places to enjoy.
One cause of all these changes is the increase in wealth and leisure time. Another cause is the rising percentage of young population. Many of these young people are college students or college graduates, they are better educated than their parents. They see things in a new and different way. They are not content to stand and look at works of art; they want art they can ’participate in. The same is true of science and history. In the US, certain groups who formerly were too poor to care about anything beyond the basic needs of daily life are now becoming curious about the world around them. The young people in these groups, like young people in general, have benefited from a better education than their parents received. All these groups, and the rest of the population as well, have been influenced by television, which has taught them about places and other times.
The effect of all this has been to change existing museums and m encourage the building of new ones. In the US and Canada alone, there are now more than 6,000 museums, almost twice as many as there were 25 years ago. About half of them are devoted to history, and the rest are evenly divided between the arts and sciences. The number of visitors, according to the American Association of museums, has risen to more than 700 million a year.
In fact, the crowds of visitors at some museums are creating a major problem, admission to museums has always been either free or very inexpensive, but now some museums are charging entrance fees for the first time or raising their prices. Even when raised, however, entrance fees are generally too low to support a museum, with its usually large building and its highly trained staff.
选项
答案
C
解析
借助段落中的语言特点,很明显地提到了各种类型的博物馆(science museum, Metropolitan Museum of Art,Modern Museum),首先推测这个段落可能在介绍博物馆的类型,但是所给的选项中没有这样的内容,于是注意观察段落中是否有总结句(观点句),这样在段落的结尾处发现“总结性”的结构“As these examples show,museums are reaching out to new audiences”,这个结构的内容是“正如上面这些例子所显示的那样,博物馆正在向吸引新观众的方向发展”,段落的最后一句中说“As a result, attendance is increasing结果参观人数正在增加)”,这两个句子都是总结性的句子,它们的内容与B和C最接近,B中还提到了博物馆数量的增加,但是这方面的信息在段落中根本没有出现,因此判断C是答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WQUd777K
本试题收录于:
职称英语综合类A级题库职称英语分类
0
职称英语综合类A级
职称英语
相关试题推荐
"Hidden"SpeciesMayBeSurprisinglyCommonCrypticspeciesanimalsthatappearidenticalbutaregeneticallyquitedistant—
InventorofLEDWhenNickHolonyaksetouttocreateanewkindofvisiblelightingusingsemiconductoralloys,hiscolleagu
RoboticHighwayConesAUniversityofNebraskaprofessorhasdevelopedroboticconesandbarrels.(1)Theycanevenbeprogramm
Whatdoestherecentpollshow?Theword“sustain”(paragraph2)couldbebestreplacedby
SolarPowerwithoutSolarCellsAdramaticandsurprisingmagneticeffectoflightdiscoveredbyUniversityofMichiganrese
Itislaiddownintheregulationsthatallmembersmustcarrytheirmembershipcardsatalltimes.
Supermarket’sNewStrategyOnesupermarketinTokyohasmanagedtosolvetheproblemsofshoplifting,mistakesbycashiers,
Whereisthenapkinnormallyplacedduringthemeal?Whichofthefollowingshowsgoodtablemanners?
Thesefactorsinteractintimatelyandcannotbeseparated.
AndersendiedonApril4,1875.Andersen’stalesnotonlytellstoriesbutalsoteachmorallessons.
随机试题
男,50岁,幽门梗阻持续胃肠减压半个月,每日10%葡萄糖2500ml,5%葡萄糖盐水1000ml,10%氯化钾30ml,每日尿量1500ml,2天前出现全腹胀,无压痛及反跳痛,肠鸣音消失,最可能的原因是()
病人主诉复视,身体检查见右眼内斜.不能向外侧转动。其病变部位可能在
某研究者采用随机单盲临床试验比较两种降压药(波依定与洛汀新)对轻中度原发性高血压患者的降压疗效。其单盲设计中不了解试验分组情况的人是
当调查区域面源污染严重、(),一、二级评价的各类水域应调查丰水期,若时间允许,三级评价也应调查丰水期。
下列物权中,其设立、变更未经登记即可发生效力的有()。
一些学生平时不喜欢运动,长期精神紧张、过度劳累,他们在中长距离跑中最容易出现什么症状()
甲:各国的国情和传统不同,但是对于谋杀和其他严重刑事犯罪实施死刑,至少是大多数人可以接受的。公开宣判和执行死刑可以有效地阻止恶性刑事案件的发生,它所带来的正面影响比负面影响肯定大得多,这是社会自我保护的一种必要机制。乙:我不能接受你的见解,因为在我看来,
Ouremotionscontrolhowwethink,feel,behaveandactionswetake.Theyalsodirectlyaffectourbodies.Withmorepressuresf
Therecentoutbreakofbirdfluresultsin______.H5N1isaflustrain______.
A、Weshouldgettoknoweverythingaboutthemodel.B、Wemightbeespeciallyinterestedinpeoplewhoarelucky.C、Weshouldinc
最新回复
(
0
)