首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"Salty" Rice Plant Boosts Harvests British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow
"Salty" Rice Plant Boosts Harvests British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow
admin
2011-01-22
56
问题
"Salty" Rice Plant Boosts Harvests
British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water. Their work may enable abandoned farms to become productive once more.
Tim Flowers and Tony Yeo, from Sussex University’s School of Biological Sciences, have spent several years researching how crops, such as rice, could be made to grow in water that has become salty.
The pair have recently begun a three-year programme, funded by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council, to establish which genes enable some plants to survive salty conditions. The aim is to breed this capability into crops, starting with rice.
It is estimated that each year more than 10m hectares(公顷) of agricultural land are lost because salt gets into the soil and stunts(妨碍生长) plants. The problem is caused by several factors. In the tropics, mangroves(红树林) that create swamps(沼泽) and traditionally formed barriers to sea water have been cut down. In the Mediterranean, a series of droughts have caused the water table to drop, allowing sea water to seep(渗透) in. In Latin America, irrigation often causes problems when water is evaporated(蒸发) by the heat, leaving salt deposits behind.
Excess salt then enters the plants and prevents them functioning normally. Heavy concentrations of minerals in the plants stop them drawing up the water they need to survive.
To overcome these problems, Flowers and Yeo decided to breed rice plants that take in very little slat and store what they do absorb in cells that do not affect the plants’ growth. They have started to breed these characteristics into a new rice crop, but it will take about eight harvests before the resulting seeds are ready to be considered for commercial use.
Once the characteristics for surviving salty soil are known, Flowers and Yeo will try to breed the appropriate genes into all manners of crops and plants. Land that has been abandoned to nature will then be able to bloom again, providing much needed food in the poorer countries of the world.
Which of the following is NOT mentioned as a cause of the problem discussed in the passage?
选项
A、Natural barriers to sea water have been destroyed
B、The water table has gone down after droughts.
C、Sea level has been continuously rising.
D、Evaporation of water leaves salt behind
答案
C
解析
问题是:以下哪个问题与文章中所讨论的问题的原因无关?文章中提到海水的自然屏障被破坏,水平面下降和水分的挥发导致的问题。而选项C:海平面不断上升,文章中未涉及,因此选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WkUd777K
本试题收录于:
职称英语综合类A级题库职称英语分类
0
职称英语综合类A级
职称英语
相关试题推荐
SharksPerformaServiceforEarth’sWatersItishardtogetpeopletothinkofsharksasanythingbutadeadlyenemy.They
WhereHaveAllOurVisitorsGone?Sixtyyearsago,amannamedKennethArnoldsawsomethingthatpeoplearestill【C1】______t
TheGreatNewspaperWarUpuntilabout100yearsago,newspapersintheUnitedStatesappealedonlytothemostseriousread
TheGreatNewspaperWarUpuntilabout100yearsago,newspapersintheUnitedStatesappealedonlytothemostseriousread
OfallthechangesthathavetakenplaceinEnglish-languagenewspapersduringthepastquarter-century,perhapsthemostfar-re
MusicalTrainingCanImproveCommunicationSkillsAmericanscientistssaymusicaltrainingseemstoimprovecommunicationsk
LackofOxygenDelayedtheRiseofAnimalsonEarthScientistshavelongspeculatedastowhyanimalspeciesdidn’tflourish
Therearenoticestothecontrary,agreatdealoftechnicalwritingisatbestawkwardandatworstactuallyunclear.
AIftheGardeners’argumentwassoundBbecauseshewasclevererthanotherchimpsCwhenshewantedtoeatDwhileshewasat
Theweatherwassogorgeousthatmanypeoplewentouting.
随机试题
设f(x)为连续函数,由∫0xtf(t)dt=x2+f(x)所确定,求f(x)。
氨基糖苷类最常见的不良反应是
A.惊悸B.麻木C.疲乏D.怔忡E.脘痞无明显外界诱因,心跳剧烈,上至心胸,下至脐腹,悸动不安者,称为
A.胞液B.溶酶体C.内质网,D.线粒体内膜E.线粒体基质脂肪酸β氧化酶系存在于
叠加原理只适用于分析下列哪项的电压、电流问题?
注册咨询工程师(投资)资格的考核认定中,文件规定认定标准不包括()。
存款类金融机构的资本金是一项重要负债,其关键作用是()。
某选区共有选民1889人,张某是候选人之一。在下列情况下,张某可以当选为该选区人大代表的是:
2018年12月14日,内地与香港签署了《内地与香港关于建立更紧密经贸关系的安排》(CEPA)框架下的《货物贸易协议》。下列关于产品零关税进入内地规则的说法,正确的是:
编写如下程序:FunctionFun1(ByValaAsInteger,bAsInteger)AsIntegera=b+ab=2*aFun1=bEndFunctionPrivate
最新回复
(
0
)