首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It was once believed that the brain was independent of metabolic processes occurring elsewhere in the body. In recent studies, h
It was once believed that the brain was independent of metabolic processes occurring elsewhere in the body. In recent studies, h
admin
2019-02-01
21
问题
It was once believed that the brain was independent of metabolic processes occurring elsewhere in the body. In recent studies, however, we have discov- ered that the production and release in brain neurons of the neurotransmitter serotonin(neurotransmitters are compounds that neurons use to transmit signals to other cells)depend directly on the food that the body processes.
Our first studies sought to determine whether the increase in serotonin observed in rats given a large injection of the amino acid tryptophan might also occur after rats ate meals that change tryptophan levels in the blood. We found that, immediately after the rats began to eat, parallel elevations occurred in blood tryptophan, brain tryptophan, and brain serotonin levels. These findings suggested that the production and release of serotonin in brain neurons were normally coupled with blood-tryp-tophan increases. In later studies we found that injecting insulin into a rat’s bloodstream also caused parallel elevations in blood and brain tryptophan levels and in serotonin levels. We then decided to see whether the secretion of the animal’s own insulin similarly affected serotonin production. We gave the rats a carbohydrate-containing meal that we knew would elicit insulin secretion. As we had hypothesized, the blood trypto- phan level and the concentrations of tryptophan serotonin in the brain increased after the meal.
Surprisingly, however, when we added a large amount of protein to the meal, brain tryptophan and serotonin levels fell. Since protein contains tryptophan, why should it depress brain tryptophan levels? The answer lies in the mechanism that provides blood tryp- tophan to the brain cells. This same mechanism also provides the brain cells with other amino acids found in protein, such as tyrosine and leucine. The consumption of protein increases blood con- centration of the other amino acids much more, proportionately, than it does that of tryptophan. The more protein in the meal, the lower is the ratio of the resulting blood-tryptophan concentration to the concentration of competing amino acids, and the more slowly is tryptophan provided to the brain. Thus the more protein in a meal, the less serotonin subsequently produced and re- leased.
According to the passage, the speed with which tryptophan is provided to the brain cells of a rat varies with the
选项
A、amount of protein present in a meal.
B、concentration of serotonin in the brain before a meal.
C、concentration of leucine in the blood rather than on the concentration of tyrosine in the blood after a meal.
D、concentration of tryptophan in the brain before a meal.
E、number of serotonin-containing neurons present in the brain before a meal.
答案
A
解析
色氨酸被供给到鼠的神经细胞的速度和以下哪个相关?A.正确。蛋白质在食物中含量。符合第三段叙述,蛋白质在食物中含量越高,色氨酸的供给速度就越慢。B、C、D、E皆提到“before a meal”、“after a meal”,文中根本没有这种比较。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WmkO777K
本试题收录于:
GMAT VERBAL题库GMAT分类
0
GMAT VERBAL
GMAT
相关试题推荐
She________thewashingoutinthegardenbecauseitwasfineyesterday.
HarrietBeecherStowehadpouredherheartintoheranti-slaverybook,"UncleTom’sCab-in".Butneithershenorherfirstpubl
Thedriver______thepassengersoffatthesupermarketandthenwenttothenextstop.
Onlyresidentshereenjoythe______ofusingthisparkinglot.
AstheTitanicwassinkingandwomenandchildrenclimbedintolifeboats,themusiciansfromtheship’sbandstoodandplayed.T
Normallyastudentmustattendanumberofcoursesinordertograduate,andeachcoursewhichheattendsgiveshimagradewhic
Coffeeisapowerfuldrink.Onapersonallevel,ithelpskeepusawakeandactive.(80)Onamuchgenerallevel,ithashelpedsh
WhenNicholasPavewasthreeyearsold,heateapieceofcakeataparty.Withinseconds,histhroatwasachingandhisnosewa
Initsearlyhistory,Chicagohadfloodsfrequently,especiallyinthespring,makingthestreetssomuddythatpeople,horses,
TheMegaTekCorporationisdisplayingitsdistributionofemployeesbydepartmentinacirclegraph.Thesizeofeachsectorof
随机试题
精加工时,限制进给量提高的主要因素是()。
写出上面两节诗的比兴句及其比兴意义。这两节诗在内容上构成什么关系?
A、不得检出致病菌B、HBs阴性,不得检出致病菌C、细菌总数<100个/ml,大肠杆菌<3个/1000mlD、细菌菌落总数≤100cfu/ml,不得检出致病微生物E、细菌菌落总数≤5cfu/cm2,HBs阴性,未检出大肠杆菌及其他致病菌消毒后卫
关于Ⅱb型高脂血症的描述,错误的是
女25岁,扁桃体炎,注射青霉素后1分钟,呼吸急促、紫绀,心率130次/分,血压65/40mmHg,抢救药物是
A.劣药B.假药C.保健药品D.非处方用药E.特殊药品药品所含成分的名称与国家药品标准或者省、自治区、直辖市药品标准规定不符合的是()
心室肌细胞动作电位的2期复极形成与下列哪个因素有关
生产经营单位有()行为之一的,责令限期改正,可以处五万元以下的罚款;逾期未改正的,责令停产停业整顿,并处五万元以上十万元以下的罚款,对其直接负责的主管人员和其他直接责任人员处一万元以上二万元以下的罚款。
下列关于封闭式基金募集、交易的陈述,不正确的是()。
A、Suethegovernment.B、Suetheindividual.C、Closedownthecompany.D、Sentencetheindividualtodeath.B短文谈到,任何人不付钱就使用某种专利,该专
最新回复
(
0
)