首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Providing public transport. B、Solving the problem of slums. C、Nationalizing all land around cities. D、Building legal housing d
A、Providing public transport. B、Solving the problem of slums. C、Nationalizing all land around cities. D、Building legal housing d
admin
2021-07-23
56
问题
Mobility in developing world cities is a very peculiar challenge, because different from health or education or housing, it tends to get worse as societies become richer. Clearly, an unsustainable model. Mobility, as most other developing country problems, more than a matter of money or technology, is a matter of equality. The great inequality in developing countries makes it difficult to see, for example, that in terms of transport, an advanced city is not one where even the poor use cars, but rather one where even the rich use public transport There is a conflict for space between those with cars and those without them.
We fought not just for space for buses, but we fought for space for people, and that was even more difficult. Cities are human habitats, and we humans are pedestrians. Just as fish need to swim or birds need to fly or deer need to run, we need to walk. I would like to focus on the really enormous conflict between pedestrians and cars in developing country cities. In terms of transport infrastructure, what really makes a difference between advanced and backward cities is not highways or subways but quality sidewalks.
I will propose to you a couple of ingredients which I think would make cities much better, and it would be very simple to implement them in the new cities which are only being created. Hundreds of kilometers of greenways criss-crossing cities in all directions. People will walk out of homes into safe spaces. They could go for dozens of kilometers safely in wonderful greenways, sort of bicycle highways.
And the second ingredient, which would solve mobility, that very difficult challenge in developing countries, in a very low-cost and simple way, would be to have hundreds of kilometers of streets only for buses, bicycles and pedestrians. This would be, again, a very low-cost solution if implemented from the start, low cost, pleasant transit with natural sunlight.
But unfortunately, reality is not as good as my dreams. All developing country cities have a large problem of slums, which means illegal housing. And of course it’s very difficult to have mass transit or to use bicycles in such environments. But even legal housing developments have also been located in the wrong places, very far from the city centers where it’s impossible to provide low-cost, high-frequency public transport. As a Latin American, I would recommend, respectfully, passionately, to Asian and African countries which are yet to urbanize, that governments should acquire all land around cities. In this way, their cities could grow in the right places with the right spaces, with the parks, with the greenways, with the busways.
16. What do we learn about the problem of mobility in developing countries?
17. What is the focus of this speech?
18. What is the low-cost solution for mobility challenge in developing countries?
19. What is the speaker’s suggestion to Asian and African countries yet to urbanize?
选项
A、Providing public transport.
B、Solving the problem of slums.
C、Nationalizing all land around cities.
D、Building legal housing developments.
答案
C
解析
主讲人对处于城市化进程中的亚非城市衷心地建议:政府应购置城市周围的所有土地(acquire all land around cities),这样一来才能更好地规划新城市,政府购置了土地即把土地国有化,C项中的Nationalizing是对录音中governments should acquire的同义概括,故C项为正确答案。根据录音,主讲人所倡议的公共交通成本低而密集,注重平等性,A项“提供公共交通”过于宽泛。B项“解决贫民区问题”,虽然讲座有提到贫民区是发展中国家城市的一大问题,但这不是主讲人提出的建议。D项“开发合法的房屋”未在录音中提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WqJ7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
继续教育(continuingeducation)是指给完成学校教育的人员——尤其是成人——提供知识和技能的教育。继续教育是正规教育的有效补充,是终身学习体系的重要组成部分。在中国,继续教育包括自学考试、函授教育(correspondenteducat
A、Itisworthwhile.B、Itistooexpensive.C、Ittastesdelicious.D、Itishealthier.B
A、Theydidn’tcare.B、Theyhatedit.C、Theylovedit.D、Theyhavemixedfeelings.A
Wearelockedinagenerationalwar,whichwillgetworsebeforeitgetsbetter.Noonewantstoadmitthis,becauseit’sugly
A、TakingexcessiveVitaminDisharmfultohealth.B、Manypeopledon’tknowtheimportanceofVitaminD.C、Olderpeoplearemore
Thepooroldconsumer!We’dhavetopayagreatdealmoreifadvertisingdidn’tcreatemassmarketsforproducts.Itisprecisel
TrustMe,I’maRobot[A]Withrobotsnowemergingfromtheirindustrialcagesandmovingintohomesandworkplaces,roboticists
TrustMe,I’maRobot[A]Withrobotsnowemergingfromtheirindustrialcagesandmovingintohomesandworkplaces,roboticists
Picasso’sartwasnotjustapleasantdistraction.Theartistbelievedthatarthelpstopenetratefurtherintotheworldandin
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
随机试题
盛怒时,拍案大叫、暴跳如雷;狂喜时,捧腹大笑、手舞足蹈;绝望时,心灰意冷、麻木不仁。这反映的是哪种情绪状态()
患者,女性,63岁,左侧膝关节疼痛3年余,无明显外伤史,血沉10mm/1h,ASO(-),RF(-),血常规正常,未见明显异常,X线片表现为关节间隙变窄,关节边缘骨赘形成。康复评定通常不包括
关于片剂中药物溶出度,下列哪些说法是正确的
A.祛风湿,利小便B.祛风湿,降血压C.祛风湿,安神志D.祛风湿,消痰水E.祛风湿,安心神稀莶草的功效是()。
最不易保存的剂型是( )。
长江公司生产和销售甲产品,相关资料如下:(1)目前的信用政策为“2/15,n/30”,有占销售额60%的客户在折扣期内付款并享受公司提供的折扣;不享受折扣的销售额中,有80%可以在信用期内收回,另外20%在信用期满后10天(平均数)收回。目前的销售收入为
根据《中华人民共和国担保法》的规定,保证人与债权人约定保证人承担保证责任直至主债务本息还清时为止的,保证期间为()。
同盟会政治纲领中的民权主义,其核心内容是
研究量子计算机的目的是为了解决计算机的()
A、£12.B、£15.C、£5.D、£3.D①由选项可知本题与金钱数额有关,听音时应留意相关内容。②本题询问如果一次付一学年会员费可以节省多少钱。录音提到,如果一次付一年会员费,只需要12英镑,而不是15英镑,因此可以节省的钱为3英镑,故D为答案
最新回复
(
0
)