首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Science is a dominant theme in our culture. Since it touches almost every facet of our life, educated people need at least some
Science is a dominant theme in our culture. Since it touches almost every facet of our life, educated people need at least some
admin
2015-01-15
23
问题
Science is a dominant theme in our culture. Since it touches almost every facet of our life, educated people need at least some acquaintance with its structure and operation. They should also have an understanding of the subculture in which scientists live and the kinds of people they are. An understanding of general characteristics of science as well as specific scientific concepts is easier to attain if one knows something about the things that excite and frustrate the scientists.
This book is written for the intelligent student or lay person whose acquaintance with science is superficial; for the person who has been presented with science as a musty storehouse of dried facts; for the person who has been presented with science as the production of gadgets; and for the person who views the scientists as some sort of magicians. The book can be used to supplement a course in any science, to accompany any course that attempts to give an understanding of the modern world, or independently of any course—simply to provide a better understanding of science. We hope this book will lead readers to a broader perspective on scientific attitudes and a more realistic view of what science is, who scientists are, and what they do. It will give them an awareness and understanding of the relationship between science and our culture and an appreciation of the roles science may play in our culture. In addition, readers may learn to appreciate the relationship between scientific views and some of the values and philosophies that are pervasive in our culture.
We have tried to present in this book an accurate and up-to-date picture of the scientific community and the people who populated it. That population has in recent years come to comprise more and more women. This increasing role of women in the scientific subculture is not a unique incident but, rather, part of the trend is evident in all segments of society as more women enter traditionally male-dominated fields and make significant contribution. In discussing these changes and contribution, however, we are faced with a language that is implicitly sexist, one that uses male nouns or pronouns in referring to unspecified individuals. To offset this built-in bias, we have adopted the policy of using plural nouns and pronouns whenever possible and, when absolutely necessary, alternating he and she. This policy is far from being ideal, but it is at least an acknowledgment of the inadequacy of our language in treating haft of the human equally.
We have also tried to make the book entertaining as well as informative. Our approach is usually informal. We feel, as many other scientists do, that we shouldn’t take ourselves too seriously. As the reader may observe, we see science as a delightful pastime than as a grim and dreary way to earn a living.
According to this passage, ______.
选项
A、English is a sexist language
B、only in the scientific world is the role of women increasing rapidly
C、women are making significant contribution to eliminating the inadequacy of our language
D、male nouns or pronouns should not be used to refer to scientists
答案
D
解析
本题可参照文章的第三段,即近来越来越多的妇女进入科学界。在谈论妇女对科学界的贡献时,我们使用的是隐含性别歧视的语言——用复数名词或代词来指代未指明的人物。这是整个第三段想要阐明的主要内容。所以D项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Wqhi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Thewordscienceisheardsoofteninmoderntimesthatalmosteverybodyhassomenotionofitsmeaning.Ontheotherhand,its
Thewordscienceisheardsoofteninmoderntimesthatalmosteverybodyhassomenotionofitsmeaning.Ontheotherhand,its
Computerswillflourishbecausetheyenableustoaccomplishtasksthatcouldneverbeforehavebeenundertaken.
Somepeoplefeelsadaboutglobalizationbecausetheybelieveitwill______Whatisthewriter’sattitudetowardsglobalizatio
Thenationalgovernmentistomakeeveryeffortto______thewillofthepeople.
Woman:Youwerelateagainthismorning.Man:Sowhat?Question:Howdoesthemanreacttothewoman’sblame?
Man:IamsupposedtomeetJennythismorning.Ididwritedownheraddressonasheetofpaper,butnowithascompletelyslipp
Daltonwonderedwhytheheavierandlightergasesintheatmospheredidnotseparateasoilandwaterdo.Hefinallyconcludedt
Daltonwonderedwhytheheavierandlightergasesintheatmospheredidnotseparateasoilandwaterdo.Hefinallyconcludedt
随机试题
病人用力加腹压时,子宫颈及部分子宫体脱出阴道外口,诊断为:
债券的成本可以看作是()。
下列关于成本和费用的说法中,正确的有()。
皮亚杰认为在认识世界的原则中,最基本的一环是()。
解决好三农问题,是全部工作的重中之重,其中,“三农”是指农业、()和农民。
A、 B、 C、 D、 A每组图形最外层图形依次是圆、三角、方形,内部图形保持不变。
有家企业排污,现要关闭,但工人反对,政府派你去解决,你该怎么办?
在客观上宣告了“文化大革命”的理论和实践失败的是()。
A、 B、 C、 D、 B
WhatwasChrisaskedtodo?
最新回复
(
0
)