首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Clothes play a critical part in the conclusions we reach by providing clues to who people are, who they are not, and who they wo
Clothes play a critical part in the conclusions we reach by providing clues to who people are, who they are not, and who they wo
admin
2010-02-26
41
问题
Clothes play a critical part in the conclusions we reach by providing clues to who people are, who they are
not, and who they would like to be. They tell us a good deal about the wearer’s background, personality, status,
mood, and social outlook.
Since clothes are such an important source of social information, we can use them to manipulate people’s impression of us. our appearance assumes particular significance in the initial phases of interaction that is likely to occur. An elderly middle-class man or woman may be alienated(疏远) by a young adult who is dressed in an unconventional manner, regardless of the person’s education, background, or interests.
People tend to agree on what certain types of clothes mean. Adolescent girls can easily agree on the lifestyles of girls who wear certain outfits (套装), including the number of boyfriends they likely have had and whether they smoke or drink. Newscasters, or the announcers who read the news on TV, are considered to be more convincing, honest, and competent when they are dressed conservatively. And college students who view themselves as taking an active role in their interpersonal relationships say they are concerned about the costumes they must wear to play these roles successfully. Moreover, many of us can relate instances in which the clothing we wore changed the way we felt about ourselves and how we acted. Perhaps you have used clothing to gain confidence when you anticipated a stressful situation, such as a job interview or a court appearance.
In the workplace, men have long had well-defined precedents and role models for achieving success. It has been otherwise for women. A good many women in the business world are uncertain about the appropriate mixture of "masculine" and "feminine" attributes they should convey by their professional clothing. The variety of clothing alternatives to women has also been greater than that available for men. Male administrators tend to judge women more favorably for managerial positions when the women display less "feminine" grooming(打扮) shorter hair, moderate use of make-up, and plain tailored clothing. As one male administrator confessed, "An attractive woman is definitely going to get a longer interview, but she won’t get a job."
According to the passage, the way we dress______.
选项
A、provides clues for people who are critical of us
B、indicates our likes and dislikes in choosing a career
C、has a direct influence in the way people regard us
D、is of particular importance when we get on in age
答案
C
解析
此题考核综合概括能力。文章第一句就概括了全文的中心:人的衣着在判断一个人时起关键作用Clothes play a critical part in the conclusions we reach by providing clues to...文章第二段和第三段以反复阐明这一中心思想。由此判断C文章内容一致,正确是C。A不符合文章第二及第三段内容。B和D两项内容没有被提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WsOK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Afewyearsagoitwas(36)______tospeakofagenerationgap,adivisionbetweenyoungpeopleandtheirelders.Parents(37)__
Somestudentsarenotadequatelypreparedforcollege.Shouldweturnthemaway?(36)______them?Ormodifyourproduct?America
Electronicmailsystemsareeithercomputerizedornoncomputerized.Importantamongthecomputerizedsystemsarethe(36)______
A、Hewantstodriveontheexpresswayinrushhours.B、Hewantstosetoutearlysoastoavoidtheheavytraffic.C、Healwaysh
Whatdiscoveryindicatesthatthebehaviorsofhumanbeingsdecoratingthemselvesstartedearlierthanwaspreviouslythought?
TheybothlikedLondonbecausetheycouldspeakEnglishatabarorarestaurant.TheThamesRiverrunsrightthroughthecente
A、Femalesandtheyounger.B、Eldersandfemales.C、Malesandtheyounger.D、Eldersandmales.DWhoareusuallytreatedceremonia
A、TomeetCharley.B、Toworkinhisoffice.C、Togotohospital.D、Toattendameeting.DM:ThisisCharleyspeaking.Couldyou
Arabsconsiderit【B1】______extremelybadmannertostarttalking【B2】______businessimmediately.Eventhebusiestgovernmentof
Inadditiontohistheoryofcolour,Newtondevelopedatheoryofhowlighttravels.Thisisknownasthecorpuscular(微粒子的)the
随机试题
患者,男,74岁。20年前患者始有阵发性头晕、头痛,血压最高达170/105mmHg。未服药治疗,3年来体力逐渐下降,劳累后出现气促,休息后可缓解,偶有双下肢水肿。半小时前搬重物后突然出现头痛、视物模糊、心悸气短,不能平卧,大汗,自服硝苯地平无缓解来诊。既
女,58岁。身高158cm,体重75kg,眼睑黄斑瘤。近来偶常有头晕、嗜睡症状,检查结果:收缩压135mmHg,舒张压85mmHg,血清总胆固醇820mmol/L,而甘油三酯1.60mmol/L。考虑的诊断是
确定施工进度控制目标时需要考虑的因素是()
《房屋建筑和市政基础设施工程竣工验收备案管理办法》规定,工程质量监督机构应当在工程竣工验收之日起()内,向备案机关提交工程质量监督报告。
会计职业道德警示教育的主要形式是()。
《中华人民共和国宪法》规定,中华人民共和国()是最高国家权力机关。
导游人员通过引导和生动精彩的讲解,给游客以知识、乐趣和美的享受,这体现了导游服务的()
文化发展对学校课程产生的影响主要体现为()
下列选项中不属于公安机关交通管理部门在执法过程中可以依法采取的行政强制措施的是()。
方程x2一2(k+1)x+k2+2=0有两个不等实根.
最新回复
(
0
)