首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scientists say they now have proof to support the old-fashioned advice that it’s best to sleep on a problem. They say sleep stre
Scientists say they now have proof to support the old-fashioned advice that it’s best to sleep on a problem. They say sleep stre
admin
2012-04-07
55
问题
Scientists say they now have proof to support the old-fashioned advice that it’s best to sleep on a problem. They say sleep strengthens the memory and helps the brain organize the masses of information we receive each day.
Lead researcher Bob Stickgold at the Harvard Medical School said, "Sleep helps us draw rules from our experiences. It’s like knowing the difference between dogs and cats, even if it’s hard to explain. "
The US research team studied how well students remembered connections between words and symbols (象征), reports New Scientist. They compared how the students performed if they had had a sleep between seeing the words and having the test, and if they had not slept. They found that people were better able to remember lists of related words after a night’s sleep than after the same time spent awake during the day. They also found it easier to remember themes (主题) that the words had in common. But they forgot around one in four more themes if they had been awake. Prof. John Groeger, of Surrey University’s Sleep Research Centre, said, "People have been trying for years to find out what the purpose of sleep is, as we know that only certain parts of it have a restorative (有助恢复的) value. " “We form and store huge numbers of experiences in the head every day, and sleep seems to be the way the brain deals with it all."
What may be the importance of the research?
选项
A、It shows sleep may help us manage information.
B、It helps find out the common themes of words.
C、It tells us that more sleep can improve health.
D、It proves the value of the old-fashioned advice.
答案
A
解析
分析推理题。推断的依据是短文最后两个直接引语。该处通过专家的话指出,人们一直想找出睡眠的目的(也就是作用),而该研究发现睡眠似乎是大脑处理我们每天存储的大量经历(即信息)的方式,即试验表明睡眠有助于大脑处理信息(这与短文第一段第二句相互呼应),这正是该试验的重要性所在,也是作者撰文说明这一实验的原因,故本题答案是[A]。其余三项都属于用原文中的词句设置的干扰项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XBwd777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whichcountrydidthewomanvisit?
Whichcountrydidthewomanvisit?
Whichofthefollowingstatementsissupportedbythepassage?Fromthispassagewecaninferthat______.
______thenewteacherappearedatthedoor,thestudentsstoppedtalking.
NotonlyIbutalsoJaneandMary______tiredofhavingoneexaminationafteranother.
Iftelevisionis______attractivetochildrenthanbooks,whyshouldwefightit?
GlynisDavis:IfirstpiledonthepoundswhenIwasinthefamilywayandIcouldn’tlosethemafterwards.ThenIjoineda
A、Atrailwaystations.B、Incinemas.C、Atrestaurants.D、Inhotels.D文章提及了开饭时间、房间清理、贵重物品、离开时的注意事项等等内容,根据常识可知这应当是旅馆对客人入住后的问题进行说明,
Sheoncesaid,"WhenpeopleaskmewhetherwritinghasbeenahardoreasyroadIalwaysanswerwiththefamoussaying:Theend
—HasTomfinishedhisexperimenttoday?—Noidea.He______itthismorning.
随机试题
易引起听力减退或暂时耳聋的利尿药是
A.上牙弓狭窄,腭盖高拱B.开和牙间隙C.颜面不对称D.开唇露齿,上前牙前突,下前牙舌倾、拥挤E.前牙反,下颌前突口呼吸习惯引起的
下列哪些材料可作为药物制剂中的防腐剂( )。
李某,女,29岁。婚后3年未孕。16岁初潮,月经周期1~3个月不等,经期3~5天,量中等,无痛经史。夫妇双方检查示:男方精液常规正常,女方阴道通畅,子宫大小正常,活动度正常,双附件区未扪及明显异常。基础体温呈单相型。主要的治疗措施是
钢筋锈蚀的检测方法是( )。
商业企业一般纳税人零售下列货物,可以开具增值税专用发票的是()。
我国公民的基本权利有哪些?
国务院关于2010年度国家科学技术奖励的决定各省、自治区、直辖市人民政府,国务院各部委、各直属机构:为全面贯彻党的十七大和十七届五中全会精神,深入贯彻落实科学发展观,大力实施科教兴国战略和人才强国战略,推进科技进步和自主创新,国务院决定,对为我国科学技术
19世纪德国教育家洪堡推动新大学运动,创建了柏林大学办学模式,为大学增添了()。
AtachesstournamentinTunisiain1967,BobbyFischer,then24,waspittedagainstanotherAmericangrandmaster,SamuelReshe
最新回复
(
0
)