首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Civilization and History Most of the people who appear most often and most gloriously in the history books are great conquero
Civilization and History Most of the people who appear most often and most gloriously in the history books are great conquero
admin
2010-01-18
53
问题
Civilization and History
Most of the people who appear most often and most gloriously in the history books are great conquerors and generals and soldiers, whereas the people who really helped civilization forward are often never mentioned at all. We do not know who first set a broken leg, or launched a seaworthy boat, or calculated the length of the year, or manured a field; but we know all about the killers and destroyers. People think a great deal of them, so much so that on all the highest pillars in the great cities of the world you will find the figure of a conqueror or a general or a soldier. And I think most people believe that the greatest countries are those that have beaten in battle the greatest number of other countries and ruled over them as conquerors. It is just possible they are, but they are not the most civilized. Animals fight; so do savages; hence to be good at fighting is to be good in the way in which an animal or a savage is good, but it is not to be civilized. Even being good at getting other people to fight for you and telling them how to do it most efficiently--this, after all, is what conquerors and generals have done--is not being civilized. People fight to settle quarrels. Fighting means killing, and civilized peoples ought to be able to find some way of settling their disputes other than by seeing which side can kill off the greater number of the other side, and then saying that side which has killed most has won. And not only has won, but, because it has won, has been in the right. For that is what going to war means; it means saying that might is right.
That is what the story of mankind has on the whole been like. Even our own age has fought the two greatest wars in history, in which millions of people were killed or mutilated. And while today it is true that people do not fight and kill each other in the streets--while, that is to say, we have got to the stage of keeping the rules and behaving properly to each other in daily life--nations and countries have not learnt to do this yet, and still behave like savages.
But we must not expect too much. After all, the race of men has only just started. From the point of view of evolution, human beings are very young children indeed, babies, in fact, of a few months old. Scientists reckon that there has been life of some sort on the earth in the form of jellyfish and that kind of creature for about twelve hundred million years, and there have been civilized men for about eight thousand years at the out- side. These figures are difficult to grasp; so let us scale them down. Suppose that we reckon the whole past of living creatures on the earth as one hundred years; then the whole past of man works out at about one month, and during that month there have been civilizations for between seven and eight hours. So you see there has been little time to learn in, but there will be oceans of time in which to learn better. Taking man’s civilized past at about seven or eight hours, we may estimate his future, that is to say, the whole period between now and when the sun grows too cold to maintain life any longer on the earth, at about one hundred thousand years. Thus mankind is only at the beginning of its civilized life, and as I say, we must not expect too much. The past of man has been on the whole a pretty beastly business, a business of fighting and bullying and gorging and grabbing and hurting. We must not expect even civilized peoples not to have done these things. All we can ask is that they will sometimes have done something else.
The author says that civilized people should ______.
选项
A、not have any quarrels to settle
B、not fight when there are no quarrels to settle
C、settle their quarrels without fighting
D、settle their quarrels by seeing which side can kill off the greatest number of the other side
答案
C
解析
事实细节题。在文章的第一段作者就亮出了他的观点:文明的人不应该使用武力去征服他人,武力和战争是动物和野蛮人的行径,civilized peoples ought to be able to find some way of settling their disputes other than by seeing which side can kill off the greater number of the other side.因而答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XCvO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
ChinesepeoplehaveshownevidentinterestinAfricanproducts.
TheJointStatementontheFrameworkforCooperationstipulatesthatboththepartiesshouldundertakeverificationactivities.
Britishpeoplearefarmoresophisticatedaboutbeveragesthantheywere50yearsago.WitnesstheStarbucksrevolutionandyou’
A、Becauseshetakesupapart-timejob.B、Becausesheworkswiththegovernment.C、Becauseshehasagovernmentgrant.D、Because
A、Ifyouarehungry,you’dbettergotothenearestsupermarket.B、FewAmericanconsumerswouldchoosetogoshoppinginWal-Mar
A、ChildrenshouldberesponsibleformostofthefiredeathsinAmerica.B、Adultsloadthehouseswithtoomuchstuff,whichis
A、Workingismoreimportantthanhavingaholiday.B、Adrivershouldbemorecarefulthanapedestrian.C、Indriving,itisalwa
A、FloridawillbethefirsttargetoftheHurricane.B、Everybodyneedsatleastonegallonofwatertolastthreedays.C、Asit’
随机试题
A、扩大胃的贮纳容量B、研磨、粉碎、混合和推进食物C、保持胃的形状及位置D、减慢胃排空E、促进胃的吸收胃容受性舒张的主要作用是()
男,35岁。黄疸已1个月,右上腹轻微胀痛,食欲不振,经内科治疗无效。查体:肝大,胆囊增大,血胆红素17μmol/L,凡登白直接反应阳性,转氨酶70单位,碱性磷酸酶45单位,AFP>50ng/ml,可能诊断是
A.外界因素B.患者因素C.医师因素D.药师因素E.护士因素使用了质量不合格的药品属于()
外国人作品在中国境外首先出版后,30天内在中国境内出版的:
某建筑物的建筑面积5000m2,坐落的土地面积为2000m2,土地价格1500元/m2,用成本法测算出的该建筑物的重建价格为1600元/m2,市场上该类房地产的正常房地价格为1800元/m2。该建筑物的现值是()。
提炼对目标人群最有吸引力的优势竞争点,并通过一定的手段传达给消费者,然后转化为消费者的心理认识,是品牌营销的一个关键环节。()
有黑、白、蓝三种颜色袜子各7双,装在一个纸盒里,现从纸盒中任意取出袜子,为了确保至少有2双不同颜色的袜子,至少要取出()只袜子。
无论是古代的邮驿系统,还是现代的邮政系统.书信从寄信人到收信入手中,都需要经过一个时间、空间的旅行,它的特点是慢。而这种慢又________了人们的情感体验方式和书信体验方式。正是因为书信的________,古人的时空感知才变得遥远而漫长,而等待、盼望、忐
对所有的产品都进行了检查;没有发现假冒伪劣产品。如果上述断定为假,那么以下哪项也一定是真的?Ⅰ.有的产品尚未经检查,但发现了假冒伪劣产品。Ⅱ.或者有的产品尚未经检查,或者发现了假冒伪劣产品。Ⅲ.如果对所有的产品都进行了检查,则可发现假冒伪劣产品。
AudienceofWritingAudienceisaveryimportantconceptforwriting.Youneedtoanalyzeyouraudienceintermsofthefoll
最新回复
(
0
)