首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Japanese and U. S. governments both studied the concept of "wired cities" using cable TV to deliver entertainment, informati
The Japanese and U. S. governments both studied the concept of "wired cities" using cable TV to deliver entertainment, informati
admin
2009-08-19
50
问题
The Japanese and U. S. governments both studied the concept of "wired cities" using cable TV to deliver entertainment, information and educational services similar to those discussed today in the context of the digital revolution. On the basis of these hopes, the US government allowed the cable companies to set up local monopolies. In the event, these never delivered anything other than television with the understandable justification that user trials found minimal consumer interest in any of the other service, including interactive TV.
What, then, is different this time?
First, computers have become more powerful, cheaper, smaller, easier to use (although they still have a long way to go on this front) and more widely distributed, especially within businesses and especially in the U. S. Many of us now have personal computer (PCs) at home and also interact with computer technology in many other guises-games machines, automatic teller machines (ATMs) and the fifty microcomputers in a typical modern car.
Second, the Internet. The Internet is a loose network of networks which enables PCs in most large organizations and many homes and small businesses (using a standard connection to a telephone line! to communicate with each other around the world at low cost. The Internet belongs to no one (although it uses telecommunication links which do)and has no central authority; it is really a set of "communication protocols", more like a language than a physical network, which means that any computer, whatever its internal language is, can communicate with any other. The Internet has existed for many years as an academic network, but took off as a mass application only in the mid-1990s. This was partly because of the invention of new software (the World Wide Web and "browsers") which made it easier to find useful information and move between different sites.
The Internet exhibits a characteristic crucial for all successful communication networks: that their value to each member increases with the number of other members. The same happened with telephones and, more recently, fax machines: neither would be useful except as a status symbol if no one else had one. Once enough other people were on the Web, it became worthwhile for yet more people. In reality, despite all the talk of Websites, "surfing" and cyber-commerce, the main way most people(including the authors)use the Internet today is for electronic mail (e-mail)-typed messages and documents sent from one PC to another. The e-mail population reached" critical mass" in about the mid-1990s.
选项
A、as the Japanese had monopolized its TV cables
B、as the Americans talked too much without doing any practical work
C、because monopolies did great harm to the otherwise prosperous market
D、because consumers showed little interest in other media than television
答案
D
解析
由题干的"wired cities" in the United States were not constructed定位到第一段最后一句...user trials found minimal consumer interest in any of the other services,including interactive TV.推断题。本文阐述了“电缆城市”这一概念过去和现在的变化。该题问的是“电缆城市”过去在美国没有建成的原因(从选项as和because连词可知)。从第一段用的时态(过去时)可以看出这段谈到了过去的情况。该段最后一句表明很少人对除电视以外的媒体感兴趣。因此,D)为正确答案。[避错]A)说的是日本的情况,和本题无关;B)和C)原文均未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XIdK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
【说明】根据下列要求完成一封咨询信。【内容】1.你是一位家庭主妇辛迪,想要购买圣诞节的装饰和礼物。2.被一家店的广告吸引,想向店主咨询装饰礼物的具体情况。3.购买的时间约为两周后,询问是否需要提前订购。4.如果能够提供,请回复。【Wordsf
Moreandmoreyoungpeoplerealizethatentrepreneurshipcangivethemopportunitiesunlikeanyothercareerpath.Withcolleges
A、America.B、Denmark.C、Canada.D、China.B题目问的是顾客想把毛毯运至何处。根据文中男士的问题“canyouhaveitshippedtomeinDenmark?”可知,男士希望将毛毯运至丹麦。故选B
A—fluorescentlampJ—microwaveovenB—electricfanK—smokeexhausterC—dictatingmachine
A—multimediamessageserviceJ—fixeddialB—subscriberidentitymoduleK—automaticredialC—voiceprompt
Peopleoughttotakephysicalexaminationsatregularintervalssoastoknowtheirownhealth.
Lastnight,inaradioaddress,thepresidenturgedustosubscribetotheRedCross.
A—fluorescentlampJ—microwaveovenB—electricfanK—smokeexhausterC—dictatingmachineL—juiceextract
Withtherecentrapidadvancesininformationtechnologies,(36)______researchersateverylevelandinevery(37)______haved
A、Exposingoneselftothetargetculture.B、Drawingupagoodlanguageprogramregularly.C、Doingsomereadingeverymorning.D、
随机试题
对与白喉病人密切接触,而未进行人工自动免疫者,进行紧急预防和治疗应采用
在下列指标中,()是反映城市土地开发强度的主要指标。
根据《总会计师条例》的规定,下列各项中,必须经总会计师签署的有()。
根据国家规定保存企业年金基金财产会计凭证、会计账簿、年度财务会计报告和投资记录至少()年。
中国证监会及其派出机构可以根据审慎监管原则,对财务顾问的()等方面进行非现场检查或者现场检查。Ⅰ.公司治理Ⅱ.内部控制Ⅲ.经营运作Ⅳ.风险状况
函数f(x)=x3-3x+1在闭区间[-3,0]上的最大值、最小值分别是()。
公安执法监督中社会监督的途径主要有( )。
画蛇添足:画龙点睛
设A是4×3阶矩阵且r(A)=2,B=,则r(AB)=________.
数据库管理员是数据库的主要维护者,设有如下针对数据库的工作:Ⅰ.数据库的转储和恢复Ⅱ.数据库的安全性、完整性控制Ⅲ.数据库性能的监控分析和改进Ⅳ.数据库的重组和重构以上工作属于数据库管理员职责的是(
最新回复
(
0
)