首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Luxury Consumes One feature of newfound wealth in the developing world has been the embrace of Western luxury labels. Bu
The Luxury Consumes One feature of newfound wealth in the developing world has been the embrace of Western luxury labels. Bu
admin
2013-01-10
28
问题
The Luxury Consumes
One feature of newfound wealth in the developing world has been the embrace of Western luxury labels. But since the global economy fell apart, the rich classes have cooled their spending on Chanel handbags and Gucci shoes. That doesn’t mean they’ve given up luxury fashion altogether. They are turning to smaller, local designers who are using the market depression to develep homemade luxury brands and compete with Armani by providing high-quality luxury products at a fraction of the price.
In India, the crisis has translated into an unexpected opportunity for Manish Arora and Rajesh Pratap Singh, two of the country’s most talented designers. Both translate aspects of Indian culture and taste into unique contemporary collections, combining Indian color sense and decoration with strict Western tailoring. Their pieces have global appeal but also speak specitically to Indian customers. For as little as $350, Indian shoppers can purchase a dress at either designer’s main store in Mumbai, indulging their inner pursuit of fashion without feeling guilty. "Indian designers have been sensitive to market conditions and have adjusted both their product and prices, allowing customers to have a sense of getting a good bargain even at the top end." Says luxury retail consultant Sabina Chopra.
These markets all share certain traits: cheap, highly skilled craft labor; interest in abundant color and ornament; and a new class of millionaires still discovering the pleasures of distince cosumption. Their consumers are dilighted to buy a statement piece by one of their own designers for a third of the price of a comparable Western creation. It goes beyond savings; there’s an element of pride at work, too. No longer content to simply contribute cheap labor for Western articles, they’re developing luxury in their own image. This sense of power is the start of a shift that promises to transform the luxury business into a truly globalized (全球化的) marketplace. Today, Western brands are learning to exist together with local brands in foreign markets. Tomorrow, they’re likely to face serious competition from these upstarts(后起之秀) on their home range of London, Milan, Paris or New York.
Why did the newfound wealth spend less money on Chanel handbags?
选项
A、They have bought too many of them, which cost too much money.
B、The situation of the global economy was very good for the time being.
C、They decided to get rid of luxury fashion from their daily life.
D、They found there were local products with the same quality.
答案
D
解析
事实细节题。由题干关键词newfound wealth和Chanel handbags定位到第一段。发展中国家的新兴富豪都喜欢购买奢侈品,但金融危机后他们购买奢侈品的热情降低,是因为转向了当地名气较小但是质量豪不逊色的生产商。故[D]“他们发现本国有相同品质的奢侈品”与文章意思相符。[A]“他们已经买了太多,花掉了很多钱”,本段第一句说明他们喜欢购买奢侈品,但并未提到花钱太多导致要节省的问题,故排除;[B]“全球的经济形势一片大好”,本段第二句说明自从经济不景气他们就减少了购买奢侈品的机会,与文意刚好相悖,故排除;[C]“他们决定把奢侈品排除在日常生活之外”,与本段第三句意思不符,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XJhK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Itisbelievedthattheauthoritiesarethinkingof______newtaxestoraiseextrarevenue.
SomecallittheSmartShooter,anewrifleforAmericaninfantrytroopsthatistwoweaponsinone,isaccurateupto1,000yar
It’ssaidthemostexcitingkindofeducationisalsothemostpersonal.Nothingcan【C1】______thejoyofdiscoveringsomething
Footballplayingwillcontinuetobe______itistoday—themostpopulargameforboysinschools.
AccordingtoAmericanfederalgovernment,residentsofHawaiihavethelongestlife______:77.2years.
Theeffectofthebabyboomontheschoolshelpedtomakepossibleashiftinthinkingabouttheroleofpubliceducationinthe
Isthereanypossible______explanationforhisbadhealthsinceheseemstohavenoobviousdisease?
Wehave______medicalservice.
About84%ofpeoplehavementalhealthproblemsandathirdoftheUKgeneralpublicfeelsisolated,accordingtoanewreport.
—"Howdarkyourbrother’shairis!"—"It’s______minewhenIwasathisage."
随机试题
Word大部分功能的操作顺序是______。
女性,48岁,突发性恶心、头晕,随之呕吐鲜红色血液约1000ml。查体:BP8/6kPa,P110次/分,面色苍白,神志淡漠,巩膜无黄染,心肺未见异常,腹软,无压痛,肝脾未触及,移动性浊音阴性,下列哪项支持肝硬化食管静脉曲张破裂出血的诊断
某建设工程网络计划如下图(时间单位:月),该网络计划的关键线路有()。
在计算土地增值税应纳税额时,纳税人为取得土地使用权支付的地价款准予扣除。这里的地价款是指()。
企业无法可靠区分研究阶段和开发阶段支出的,应将其所发生的研发支出全部资本化计入无形资产成本。()
某企业是生产洗发和护发用品的企业,为增加销售额,决定大力增加广告支出,广告宣传“每日使用本品洗发,让您拥有乌黑亮丽的秀发,配合同一品牌护发素使用,效果更佳”。该企业采用的总体战略是()。
下图为2013年8月15日8时的海平面等压线分布图(单位:百帕),读图回答问题。当日,甲、丙两地均出现洪涝灾害,其降水类型主要是()。①甲地为锋面雨②甲地为对流雨③丙地为台风雨④丙地为地形雨
召公谏厉王弭谤厉王虐,国人谤王。召公告曰:“民不堪命矣!”王怒,得卫巫,使监谤者。以告,则杀之。国人莫敢言,道路以目。王喜,告召公曰:“吾能弭谤矣,乃不敢言。”召公曰:“是障之也。防民之口甚于防川川壅而溃伤人必多民亦如之是故为川者决之使
国际货币基金组织的贷款条件(Conditionality)
•Lookatthelistbelow.Itshowssomeproductsectorsofhealthcaremarket.•Forquestions6-10,decidewhichsector(A-H)
最新回复
(
0
)