首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In an average winter, highway departments spread some ten million tons of salt to keep roads safe. The corrosive effects are wel
In an average winter, highway departments spread some ten million tons of salt to keep roads safe. The corrosive effects are wel
admin
2015-12-31
43
问题
In an average winter, highway departments spread some ten million tons of salt to keep roads safe. The corrosive effects are well known, but for years they’ve been dismissed with the argument that at around $ 25 a ton, salt is far cheaper than any alternative.
Lately, economists have added up the actual costs. The Environmental Protection Agency estimates that salt-induced road damage and vehicle corrosion cost $ 3 billion a year. That does not include damage to underground cables, which adds hundreds of millions to utility bills. Nor does it reflect the cost or salty water leaking into roadbeds, which kills evergreens and poisons streams.
The various costs probably add another $ 2 billion to the national salt bill. Scientists estimate the full economic, or "life cycle", cost for a ton of salt at $ 500, or 20 times the $ 25 purchase price. That begins to make the switch to calcium magnesium acetate (CMA), perhaps the most promising alternative, look practical. CMA costs $ 600 a ton and has minimal side effect. Some researchers believe the cost can be halved by making CMA from waste cheese whey (乳浆).
While CMA and other alternatives are being researched, many cities and states are cutting back on their use of salt.
It can be inferred from the passage that for many years salt has been used to keep roads safe because______.
选项
A、salt can keep roads and vehicles in good condition
B、salt is the best choice
C、salt is thought to be comparatively cheap
D、salt can not be replaced by any other alternatives
答案
C
解析
本题是一道暗示引申类问题。问我们可以从文章中推断出多年来人们用食盐保持道路安全的原因是什么。根据文章第一段内容,为保证道路安全,公路部门要撒掉大约1 000万吨食盐。食盐的腐蚀作用是众所周知的,但是,多少年来这些腐蚀作用并未被当成一回事,其理由是:25美元左右一吨食盐,比用任何替代品都便宜。因此,本题的正确答案应是C“因为人们认为盐相对来说比较便宜”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XKWO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Thereisnodoubtthatairpollutionisaglobalcrisis:itcausesanannualdeath【C1】______of6.5million.Thatisdoublethet
A、Becausetheyaskstudentstowritelongessays.B、Becausetheycanneverputinformationtogether.C、Becausetheytendtogive
Thewinterjustendingwas______severe,causinggreathardshiptothepoorerpeopleinthisarea.
Woman:Whatdoyouliketodoonyoursummervacation?Man:Ilikenothingbetterthanfishingonahotsummerday.Question:What
Accuracyis______totheprogramingofcomputers.
Tobeagoodpoetoneneeds,amongotherthings,avery______imagination.
ArtificialflowersareusedforscientificasWellasfordecorativepurposes.Theyaremadefrom【B1】ofmaterials,suchaswax
Cancellationoftheflight______manypassengerstospendthenightattheairport.
Todaythiscityisahighlyskilledsocietywithouttheurbansprawlandruralpovertythatusually______largernations.
OnJune17,1744,theofficialsfromMarylandandVirginiaheldatalkwiththeIndiansoftheSixNations.TheIndianswereinv
随机试题
细菌的侵袭力不包括下列哪一种能力()
可能引起二重感染、再生障碍性贫血和灰婴综合征的抗生素是
突发耳鸣,声大如雷的病因不包括
财政机关对甲有限责任公司2014年财务工作进行检查,但甲公司领导以“财务部门负责人出差”为由予以拒绝,后经多方协调,财政机关对该公司进行了检查,检查时,发现如下问题:(1)2月15日,公司从外地购买了一批货物,收到发票后,经办人员王某发现发票金额
下列哪些属于合同履行的原则?()。
甲公司拟投资进入飞机制造业。甲公司目前的产权比率为0.5,进入飞机制造业后仍维持该目标结构。在该目标资本结构下,税前债务资本成本为6%。飞机制造业的代表企业是乙公司,其资本结构为资产负债率50%,权益的β值为1.5。已知无风险报酬率为5%,市场风险溢价为3
多芬的创意广告采用的广告视觉表现方式是()。
如果学生要学习的知识内容比较复杂,结构化程度很高,又必须在较短时间内掌握,学生最宜采用的学习方法是()。
3,9,36,180,540,2160,()
下列最有可能不会受到治安管理处罚的是:
最新回复
(
0
)