首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scholars are often greatly excited by "natural experiments", events that end up separating two groups of people, allowing wonks
Scholars are often greatly excited by "natural experiments", events that end up separating two groups of people, allowing wonks
admin
2022-10-23
35
问题
Scholars are often greatly excited by "natural experiments", events that end up separating two groups of people, allowing wonks (用功而严肃的人) to compare their subsequent behaviour. Much like the study of twins adopted into different households, the postwar division and eventual reunification of Germany could be seen as such an experiment. A report by the German Institute for Economic Research on working mothers is published ahead of the 30th anniversary of reunification on October 3rd.
When the German Democratic Republic (GDR) in the east united with the Federal Republic of Germany (FRG) in 1990, the mothers of young children led very different lives. Life expectancy and incomes were much lower in the east, mothers were almost as likely to work as fathers, and most worked full-time. In the west, where state and church encouraged mums to stay at home, less than half were in paid employment, and most of those worked part-time.
Three decades on, how has the picture changed? Two things stand out. First, behaviour has changed drastically since unification: the share of eastern women with young children working full-time fell from over half in 1990 to just under a third in 2018. More women across Germany are working part-time. Second, east-west differences still exist. The share of eastern mums in full-time work is more than double that in the west. As a result, whereas women in the east earn 7% less than men, the gap in the west is 22%. The report argues that policy and attitudes together explain these trends.
Policy seems to play a powerful role in explaining the collapse in full-time employment in the east. Despite some recent changes, the policies of unified Germany, like those of the FRG, still assume that women are wives and mothers first.
Attitudes, meanwhile, may help explain part of the lasting hours gap between east and west: 30 years after unification, eastern women are still more likely to approve of full-time working mums. This chimes with earlier findings that east Germans are more likely to have an egalitarian (平等主义的) view of the roles of the sexes. Attitudes have also changed over time, though. Strikingly, women born after 1975 in both the east and west are more likely to disapprove of mothers in full-time work than older ones, putting paid to the idea that younger women are keener on work. Perhaps women’s views are shaped by the policies they face.
The unification "experiment" hardly took place in laboratory conditions. Many women migrated from east to west. The regions differ in many other respects—incomes per head are lower in the east, for instance—that also affect the number of hours women work. But the episode still says something about the power of policy and the endurance of attitudes, long after walls are torn down.
What do we know about the report by the German Institute for Economic Research?
选项
A、It reveals the findings of a natural experiment.
B、It compares the behaviour of two separate groups.
C、It mentions twins adopted into different households.
D、It is written in memory of the reunification of Germany.
答案
B
解析
由题干中的the report by the German Institute for Economic Research定位到第一段最后一句,并回溯至前一句。细节辨认题。定位段倒数第二句指出,这份报告是关于战后德国的分裂和最终统一的,它就像对被不同家庭收养的双胞胎的研究一样,可以被视为这样一种实验。而所谓的such aIl experiment所指的是前文说的观察两组受试者不同行为的实验研究,因此B“对比两个不同组别的人的行为”与定位句的陈述一致,故为正确答案。A项说法过于笼统,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XLR7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Theyencouragemorehomelesspeople.B、Theyareasafetyhazard.C、Theytakeupparkingspaces.D、Theydestroytheneighborhoo
A、Itwasmorerespected.B、Itwasusedbymorepeople.C、Itwasvandalizedbytourists.D、ItquicklydeterioratedagainafterLi
A、Fromyuppieclubs.B、IntheseafoodmarketC、Inthesupermarket.D、OntheInternet.D根据“这些吃起来很安全的昆虫能从网上找到和订购”,选D。
A、Becausewemightbeofferedadishofinsects.B、Becausenothingbutfreshlycookedinsectsareserved.C、Becausesomeyuppies
A、Askadvicefromalawyer.B、Prosecutethecompany.C、Askforafullrefund.D、Requireanapology.C
A、TeensshouldusetheInternetasanimportanttooloftheirdailylife.B、Teensshouldtakeregularbreaksfromtheircomputer
A、Dogstrainedtohelpthedisabled.B、Effortsmadetoprotectwildanimals.C、Dogstrainedtofindendangeredanimals.D、Effort
A、Parentsshouldbuymoretoysforthem.B、Schoolsneedteamworkandcreativethinking.C、WomeninSTEMjobsshouldencouraget
Weoftenthinkofdrawingassomethingthattakesinborntalent,butthiskindofthinkingstemsfromourmisclassificationofd
随机试题
请补充函数fun(),该函数的功能是:把从主函数中输入的由数字字符组成的字符串转换成—个无符号长整数,并且逆序输出。结果由函数返回。例如,输入:123456,结果输出:654321。注意:部分源程序给出如下。
Sportingactivitiesareessentiallymodifiedformsofhuntingbehavior.Viewedbiologically,themodernfootballerisinreality
关于肝局限性结节性增生错误的是
子宫内膜异位症的临床表现,哪项是正确的
符合工程计量程序的工作是()。
海马:哺乳动物
近几年.国内考取心理咨询师证的人越来越多。可以这样讲,所有从事心理咨询工作的人都想获得心理咨询师证.小李也想考取心理咨询师证,所以他一定想从事心理咨询工作。以下()为真,最能加强论述。
设试问当a取何值时,f(x)在点x=0处,①连续,②可导,③一阶导数连续,④二阶导数存在.
YouareanadministratoroftheEzonexamswitchednetworkandyourgoalistoreducesomeoftheadministrativeoverheadonyour
Oneofthegreatestconcernsparentshavewhenfacinganinternationalmoveis,"Whatschoolwillbeavailabletomychild?Will
最新回复
(
0
)