首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
You can tell a lot about people by looking at their hair—and not just whether they brush, spray, or blow-dry. Scientists hav
You can tell a lot about people by looking at their hair—and not just whether they brush, spray, or blow-dry. Scientists hav
admin
2016-06-02
33
问题
You can tell a lot about people by looking at their hair—and not just whether they brush, spray, or blow-dry.
Scientists have found a way to use hair to figure out where a person is from and where that person has been. The finding could help solve crimes, among other useful applications.
Water is central to the new technique. The liquid makes up more than half an adult human’s body weight. Our bodies break water down into its parts—hydrogen and oxygen.
But not all water is the same. Hydrogen and oxygen atoms can vary in how much they weigh. Different forms of a single element are called isotopes(核素). And depending on where you live, tap water contains unique proportions of the heavier and lighter isotopes of hydrogen and oxygen.
Might hair record all this information? That’s what scientists wondered. To find out, researchers collected hair from barbers in 65 cities in 18 states across the United States. The researchers assumed that the hair they collected came from people who lived in the area.
Even though people drink a lot of bottled water these days, the scientists found that hair did reflect the concentrations of hydrogen and oxygen isotopes in local tap water. That’s probably because people usually cook their food in the local water. What’s more, most of the other liquids we drink contain large amounts of water that also come from sources within their region.
Scientists already knew how the composition of water varies throughout the country. By combining that information with the results, they predicted the composition of hair in people from different regions.
The new technique can’t point to exactly where a person is from, because similar types of water appear in different regions that span(跨越)a broad area. But authorities can now use the information to analyze hair samples from criminals or crime victims and narrow their search for clues.
Based on the finding, one research offers this advice:"
If you’re a criminal, shave.
"
Which of the following is the most suitable title for the passage?
选项
A、Hair Detectives
B、Hair Signals Danger
C、Drink to Your Health
D、Water Tells Everything
答案
A
解析
本题是综合判断题。首先能够排除B)和C),文章没有提到这两项内容。D)过于绝对,并且没有提到跟头发的关系。因此,通过排除法可知A)比较全面,既包括头发这一要素,又提到利用头发来破案这一用途。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XU5K777K
本试题收录于:
浙江省大学英语三级题库大学英语三级分类
0
浙江省大学英语三级
大学英语三级
相关试题推荐
Practicegetsarawdealinthefieldofappliedlinguistics.Mostlay-peoplesimplyassumesthatpracticeisanecessaryconditi
Practicegetsarawdealinthefieldofappliedlinguistics.Mostlay-peoplesimplyassumesthatpracticeisanecessaryconditi
Practicegetsarawdealinthefieldofappliedlinguistics.Mostlay-peoplesimplyassumesthatpracticeisanecessaryconditi
—Excuseme.Haveyoubeenwaitinglong?—Abouttenminutes.—DidyounoticewhethertheNo.7bushasgoneby?—________.I’mwaiti
Goodleadershiprequiresyoutosurroundyourselfwithpeopleof________perspectiveswhocandisagreewithyouwithoutfearofr
________2.6millionpeoplestartingdietsonNewYear’sDay,thereportsaysthatbytheendoftheweek92percentofdietersg
Peoplehavebeenpaintingpicturesforatleast30,000years.Theearliestpictureswerepaintedbypeoplewhohuntedanimals.Th
Peoplehavebeenpaintingpicturesforatleast30,000years.Theearliestpictureswerepaintedbypeoplewhohuntedanimals.Th
Peoplehavebeenpaintingpicturesforatleast30,000years.Theearliestpictureswerepaintedbypeoplewhohuntedanimals.Th
随机试题
简述上市公司增发的条件。
关于血清肌酐哪一项是错误的()
按照隧道长度进行分类,属于长隧道的是()。
从财政收入角度看,()是中央政府为实现公共财政职能、平衡财政收支、按照有借有还的信用原则筹集财政资金的一种方式。
Thegovernmentissuedawarningtolocalcompaniesthatallwastemustbedisposedof________ortheywillfaceheavyfines.
1.人人都知道文化的重要性,也明白未来是个“拼文化”的时代,电影、电视、网络、游戏、动漫、出版、非物质文化遗产,正在受到空前的重视。但在文化建设中,公共文化服务在大众的意识里始终没有形成一个清晰的概念。所谓公共文化服务,就是主要南政府提供的以保障公民的基本
能被植物光合作用利用的太阳辐射,称为光合有效辐射(PAR)。图1示意1961-2007年我国年平均PAR强度的空间分布。如仅考虑光合有效辐射,我国农业生产潜力最大的地区是()。
传统理论认为水稻、小麦等自花授粉作物没有杂交优势,而袁隆平等科学家在实践中观察到的现象与此不符,于是大胆创新,反复试验,成功培育出三系杂交稻。这说明()
服をたくさん________て、汗をかいてしまいました。
Wheredidmanypeoplemovefromtothecities?Manypeoplemovedfrom______and______tothecities.
最新回复
(
0
)