首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which wo
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which wo
admin
2010-04-24
28
问题
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which would appear to be that of a retired armed man meditating upon a wasted life. They are still more astonished when they see under it an inscription indicating that it represents the English writer, Samuel Johnson. The statue is by Bacon, but it is not one of his best works. The figure is, as often in eighteenth-century sculpture, clothed only in a loose robe that leaves arms, legs and one shoulder hare. But the strangeness for us is not one of costume only. If we know anything of Johnson, we know that he was constantly ill all through his life; and whether we know anything of him or not we are apt to think of a literary man as a delicate, weakly, nervous sort of person. Nothing can be further from that than the muscular statue. And in this matter the statue is perfectly right. And the fact which it reports is far from being unimportant.
The body and the mind are closely interwoven in all of us, and certainly in Johnson’s case the influence of the body was extremely oblivious. His melancholy, his constantly repeated conviction of the general un-happiness of human life, was certainly the result of his constitutional infirmities. On the other hand, his courage, and his entire indifference to pain, was partly due to his great bodily strength. Perhaps the vein of rudeness, almost of fierceness, which sometimes showed itself in his conversation, was the natural tem-per of an invalid and suffering giant. That at any rate is what he was. He was the victim from childhood of a disease that resembled St. Vitus’s dance. He never knew the natural joy of a free and vigorous use of his limbs; when he walked it was like the struggling walk of one in irons. All accounts agree that his strange gestures and contortions were painful for his friends to witness and attracted crows of starters in the streets.
But Reynolds says that he could sit still for his portrait to be taken, and that when his mind was engaged by a conversation the convulsions ceased. In any case, it is certain that neither this perpetual misery, nor his constant fear of losing his reason, nor his many grave attacks of illness, ever induced him to surrender the privileges that belonged to his physical strength. He justly thought no character so disagreeable as that of a chronic invalid, and was determined not to be one himself. He had known what it was to live on four pence a day and scorned the life of sofa cushions and tea into which well-attended old gentle-men so easily slip.
Visitors to St. Paul Cathedral are surprised when they look at Johnson’s statue because ______ .
选项
A、they do not expect it to be there
B、it is dressed in Roman costume
C、it is situated under the arch
D、it is dressed in eighteenth-century costume
答案
A
解析
事实细节题。文章第一段前两句话指出,游客们在大教堂的拱门发现了一个退伍军人模样的人在沉思荒废的生活,而这个人竟然是英国大作家Samuel Johnson,游客们认为这座雕像不应该矗立在这里,故答案为A 。而根据第四句和第五句可知,雕像的穿着合乎十八世纪的风格,装束并不是人们吃惊的原因,所以排除选项B 和D 。C 未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XX2K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
WriteonANSWERSHEETTWOanoteofabout50-60wordsbasedonthefollowingsituation:YouareSusan/Aaron.Thismorningyo
Indeed,almosteveryscientistnowfindsitimpossibletoreadalltheworksrelevanttohisownsubject,______extensivelyout
Airpollutioninvolvesthereleaseintotheatmosphere【C1】______gases,finelydividedsolids,orfinelydispersedliquidaero
Venus,oneofthefourinnerplanetsofoursolarsystem,istheclosestbodyintheskyapartfromtheMoon,sometimescomingo
Onesummernight,onmywayhomefromworkIdecidedtoseeamovie.Iknewthetheatrewouldbeair-conditionedandIcouldn’t
ThoughEnglandwasonthewholeprosperousandhopeful,thoughbycomparisonwithherneighborssheenjoyedinternalpeace,she
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryratherthansociopoliticalcriteriatoitssubject,succe
PaulMcCartneyplannedtotourBritainwithhisseriesofconcertsfor
Tom’smothertriedhardtopersuadehimto______fromhisintentiontoinvesthissavingsinstockmarket.
Whenevertwoormoreunusualtraitsorsituationsarefoundinthesameplace,itistemptingtolookformorethanacoincident
随机试题
41岁男性,腰痛伴右下肢放射痛3月,反复发作,与劳累有关,咳嗽或用力排便时可加重疼痛。查体:右直腿抬高试验40度阳性,加强试验阳性,X线片示:L4~5椎间隙变窄。该患者右下肢麻木的区域可能为
下列因素中,属于房地产市场营销系统微观要素的是()。
()是指由政府价格主管部门或者其他有关部门,按照定价权限和范围规定基准价及其浮动幅度,指导经营者制定的价格,对于实行政府指导价的房地产,由于经营者应在政府指导价规定的幅度内制定价格,所以,估价结果不得超出政府指导价规定的结果。
根据《全国主体功能区规划》,国家重点开发区的发展方向和开发原则包括()。
气压传动是以()为工作介质进行能量传递或信号传递的传动系统。
人的神经系统中,有些神经细胞既能传导兴奋,又能合成并分泌激素。这些细胞位于()。
教师讲课语言生动、形象、简洁、准确、富有吸引力,声音抑扬顿挫,并伴有适当的表情,使学生产生兴趣,易引起学生的()。
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是:
如果在通信信道上发送1字节所需时间为0.004ms,则该信道的数据传输速率是()。
在μC/OS—II操作系统下,处于运行态的任务因更高优先级的任务就绪而被剥夺CPU使用权后将转入()。
最新回复
(
0
)