首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The earliest controversies about the relationship between photography and art centered on whether photograph’s fidelity to appea
The earliest controversies about the relationship between photography and art centered on whether photograph’s fidelity to appea
admin
2010-02-20
53
问题
The earliest controversies about the relationship between photography and art centered on whether photograph’s fidelity to appearances and dependence on a machine allowed it to be a fine art as distinct from merely a practical art. Throughout the nineteenth century, the defence of photography was identical with the struggle to establish it as a fine art. Against the charge that photography was a soulless, mechanical copying of reality, photographers asserted that it was instead a privileged way of seeing, a revolt against commonplace vision, and no less worthy an art than painting.
Ironically, now that photography is securely established as a fine art, many photographers find it pretentious or irrelevant to label it as such. Serious photographers variously claim to be finding, recording, impartially observing, witnessing e- vents, exploring themselves -- anything but making works of art. They are no longer willing to debate whether photography is or is not a fine art, except to proclaim that their own work is not involved with art. It shows the extent to which they simply take for granted the concept of art imposed by the triumph of Modernism: the better the art, the more subversive it is of the traditional aims of art.
Photographers’disclaimers of any interest in making art tell us more about the hurried status of the contemporary notion of art than about whether photography is or is not art. For example, those photographers who suppose that, by taking pictures, they are getting away from the pretensions of art as exemplified by painting remind us of those Abstract Expressionist painters who imagined they were getting away from the intellectual austerity of classical Modernist painting by concentrating on the physical act of painting. Much of photography’s prestige today derives from the convergence of its aims with those of recent art, particularly with the dismissal of abstract art implicit in the phenomenon of Pop painting during the 1960’s. Appreciating photographs is a relief to sensibilities tired of the mental exertions demanded by abstract art. Classical Modernist painting -- that is, abstract art as developed in different ways by Picasso, Kandinsky, and Matisse -- pre- supposes highly developed skills of looking and a familiarity with other paintings and the history of art. Photography, like Pop painting, reassures viewers that art is not hard; photography seems to be more about its subjects than abut art.
Photography, however, has developed all the anxieties and self-consciousness of a classic Modernist art. Many professionals privately have begun to worry that the promotion of photography as an activity subversive of the traditional pretensions of art has gone so far that the public wig forget that photography is a distinctive and exalted activity -- in short, an art.
The author is concerned with _____.
选项
A、defining the Modernist attitude toward art
B、explaining how photography emerged as a fine art
C、explaining the attitude of serious contemporary photographers toward photography as art and placing those attitudes in their historical context
D、defining the various approaches that serious contemporary photographers take toward their art and assessing the value of each of those approaches
答案
C
解析
该题问:作者关注的是什么?C项意为“说明当代严肃的摄影家对摄影作为艺术的态度,并把他们这些态度放在历史进程来观察”。A项意为“界定现代主义者对艺术的态度”;B项意为“解释摄影是如何作为艺术出现的”,第一段有涉及;D项为“界定当代严肃摄影家对待他们艺术所具有的各种观点,并评定每种观点的价值”。这三项只是文内提到的某些方面,不是主要的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XsqO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、Vocationaleducationismoreassociatedwithtradesandcrafts.B、Youngpeoplearetrainedbyemployersonthejob.C、Vocation
A、Hisjobpaidalot.B、Hehasgotanotherjob.C、Hedidnotspendsomuchmoneyashehadbefore.D、Hesoldhiscar.C
A、Accuratecommunicationisofutmostimportance.B、Pilotsshouldbeabletospeakseveralforeignlanguages.C、Aircontrollers
Noonecanbeagreatthinkerwhodoesnotrealizethatasathinkeritishisfirstdutytofollowhisintellecttowhateverco
Oureducationsystemmustrespondinkindandstartteachingchildrenabouttherisksinvolvedinsexbeforetheyevenconsider
A、Becauseitinvolvesaveryhighpercentageofhighschoolstudents.B、Becauseitisusuallyconnectedwithdrunkdrinking.C、B
A、Europeanmeatwaskeptoutofthehomemarkets.B、Themislabelingoffoodanddrugswasprevented.C、Amonopolyonfoodproduc
FlatswerealmostunknowninBritainuntilthe1850swhentheyweredeveloped,alongwithotherindustrialdwellings,forthela
EmployeesintheUSarepaidfortheirtime.Thismeansthattheyaresupposedto
Lunarsight-seeingtripsandorbitingspacehotelsarewithinreach,moonwalkingastronautEdwin"Buzz"Aldrinsaidlastweek,b
随机试题
英国古典经济学家亚当.斯密以制针为例说明以下哪一点的好处( )
A/止血药B/抗凝血药C/抗贫血药D/抗血栓药E/酸碱平衡调节药肝素属于
未经批准擅自开办医疗机构或者非法行医构成犯罪的应承担的是
总承包单位在收到总监理工程师对分包的批准通知后,应尽快与分包单位签订分包协议,并将协议副本报送()备案。
YANGON--MyanmarhasofficiallyacceptedanofferoftheUnitedStatestosendhumanitarianaidtothecountry’scyclonevictims,
案例:某老师讲完溶液的均一性、稳定性后,有位学生提出了这样一个问题:“氯化钠溶于水形成氯离子和钠离子,并在不停地做无规则运动,我们喝了一口该盐水后,由于分子(或离子)运动的不规则性,会不会造成我们喝的那一口盐水中钠离子数量少于(或多于)氯离子数量
《图画展览会》的曲作者是()。
当要求被试在序列记忆任务中不断重复无关的发音时,即时系列回忆的数字广度就减少了,这种现象是
关于IP数据报报头的描述中,错误的是()。
YouwillhearareportpresentedbyajournalistfromTokyo.Foreachquestion(23-30),markoneletter(A,BorC)forthecorrect
最新回复
(
0
)