首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Passage One (1) On any person who desires such queer prizes, New York will bestow the gift of loneliness and the gift of pr
Passage One (1) On any person who desires such queer prizes, New York will bestow the gift of loneliness and the gift of pr
admin
2022-09-07
12
问题
Passage One
(1) On any person who desires such queer prizes, New York will bestow the gift of loneliness and the gift of privacy. It is this largess that accounts for the presence within the city’s walls of a considerable section of the population; for the residents of Manhattan are to a large extent strangers who have pulled up stakes somewhere and come to town, seeking sanctuary or fulfillment or some greater or lesser grail. The capacity to make such dubious gifts is a mysterious quality of New York. It can destroy an individual, or it can fulfill him, depending a good deal on luck. No one should come to New York to live unless he is willing to be lucky.
(2) New York is the concentrate of art and commerce and sport and religion and entertainment and finance, bringing to a single compact arena the gladiator, the evangelist, the promoter, the actor, the trader, and the merchant. It carries on its lapel the unexpungeable odor of the long past, so that no matter where you sit in New York you feel the vibrations of great times and tall deeds, of queer people and events and undertakings. I am sitting at the moment in a stifling hotel room in 90-degree heat, halfway down an air shaft, in midtown. No air moves in or out of the room, yet I am curiously affected by emanations from the immediate surroundings. I am twenty-two blocks from where Rudolph Valentino lay in state, eight blocks from where Nathan Hale was executed, five blocks from the publisher’s office where Ernest Hemingway hit Max Eastman on the nose, four miles from where Walt Whitman sat sweating out editorials for The Brooklyn Eagle, thirty-four blocks from the street Willa Cather lived in when she came to New York to write books about Nebraska, one block from where Marceline used to clown on the boards of the Hippodrome, thirty-six blocks from the spot where the historian Joe Gould kicked a radio to pieces in full view of the public, thirteen blocks from where Harry Thaw shot Stanford White, five blocks from where I used to usher at the Metropolitan Opera and only 112 blocks from the spot where Clarence Day the elder was washed of his sins in the Church of the Epiphany (I could continue this list indefinitely); and for that matter I am probably occupying the very room that any number of exalted and somewise memorable characters sat in, some of them on hot, breathless afternoons, lonely and private and full of their own sense of emanations from without.
(3) New York blends the gift of privacy with the excitement of participation; and better than most dense communities it succeeds in insulating the individual (if he wants it, and almost everybody wants or needs it) against all enormous and violent and wonderful events that are taking place every minute. Since I have been sitting in this miasmic air shaft, a good many rather splashy events have occurred in town. A man shot and killed his wife in a fit of jealousy. It caused no stir outside his block and got only small mention in the papers. I did not attend. Since my arrival, the greatest air show ever staged in all the world took place in town. I didn’t attend and neither did most of the eight million other inhabitants, although they say there was quite a crowd. I didn’t even hear any planes except a couple of westbound commercial airliners that habitually use this air shaft to fly over. The biggest oceangoing ships on the North Atlantic arrived and departed. I didn’t notice them and neither did most other New Yorkers. I am told this is the greatest seaport in the world, with 650 miles of waterfront, and ships calling here from many exotic lands, but the only boat I’ve happened to notice since my arrival was a small sloop tacking out of the East River night before last on the ebb tide when I was walking across the Brooklyn Bridge. I heard the Queen Mary blow one midnight, though, and the sound carried the whole history of departure and longing and loss.
(4) I mention these events merely to show that New York is peculiarly constructed to absorb almost anything that comes along (whether a thousand-foot liner out of the East or a twenty-thousand-man convention out of the West) without inflicting the event on its inhabitants; so that every event is, in a sense, optional, and the inhabitant is in the happy position of being able to choose his spectacle and so conserve his soul. In most metropolises, small and large, the choice is often not with the individual at all. He is thrown to the Lions. The Lions are overwhelming; the event is unavoidable.
(5) Although New York often imparts a feeling of great forlornness or forsakenness, it seldom seems dead or unresourceful; and you always feel that either by shifting your location ten blocks or by reducing your fortune by five dollars you can experience rejuvenation. Many people who have no real independence of spirit depend on the city’s tremendous variety and sources of excitement for spiritual sustenance and maintenance of morale. In the country there are a few chances of sudden rejuvenation—a shift in weather, perhaps, or something arriving in the mail. But in New York the chances are endless. I think that although many persons are here from some excess of spirit (which caused them to break away from their small town), some, too, are here from a deficiency of spirit, who find in New York a protection, or an easy substitution.
According to Para. 1, the author seems to believe that________.
选项
A、New York is not suitable for people to live in
B、whether an individual enjoys living in New York depends on luck
C、most residents of New York lead an isolated life
D、New York is a city full of bizarreness and mystery
答案
B
解析
细节题。文章第一段倒数第二句提到,纽约这个城市既可毁掉一个人,也可成全他,这在很大程度上取决于个人运气。由此可知,一个人能否享受在纽约的生活,取决于他的运气如何,故[B]为答案。[A]是迷惑项,由该段最后两句可以看出,作者是用戏谑的语言说明,纽约并不能使每一个居民都感到满意,只有适合它的人才能在这里找到快乐,[A]表意过于绝对,故排除;从该段第二句得知,大部分曼哈顿居民来到纽约时都互不相识,但并不能推测出大部分纽约居民都离群索居,故排除[C];[D]迷惑性较高,该段第一句提到,任何渴望获得离奇奖赏的人,纽约都会送上两件礼物:孤寂和私密。但这里作者并非指纽约本身是充满了离奇古怪和神秘之事的城市,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Y9BK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
DifferentTypesofLearningI.ThedefinitionoflearningA.AprocessofpeopleexperiencingrelationshipbetweeneventsB.【T1】
Nowlet’stakealookatthefirstapproach,thatis,meaningis【T1】______.Doesaworkofliteraturemeanwhattheauthorinten
Timesamplingmeansthatresearcherschoosevarioustimeintervalsfortheirobservation.Intervalsmaybeselectedsystematical
Psychologistshavemanytheoriestoexplainhowwerememberinformation.Themostinfluentialtheoryisthatmemoryworksasak
AdviceforStudents:HowtoTalktoProfessorsI.IntroductionA.Professors:normalpeople,justlikeeveryoneelseB.Student
Today,Iamgoingtoidentifysometypicalresearchproblemsandalsosharewithyouthesolutionstotheseproblems.Thefirst
A、Colorofthecover.B、Accompanyingtapes.C、Titleandauthor.D、Unimportantdetails.C男士让Sally谈谈有什么书可以推荐给关注英语发音的学生。Sally提到一本书,
A、Thecriticalperiodforsecond-languagelearningdoesn’texist.B、Thecriticalperiodaffectsone’sabilitytolearnasecond
ModelsforArgumentsI.ThreemodelsforargumentsA.thefirstmodelforarguingiscalled【T1】______:【T1】______—argumentsar
(1)IwasjustaboywhenmyfatherbroughtmetoHarlemforthefirsttime,almost50yearsago.WestayedattheHotelTheresa,
随机试题
某地扩建一民用机场,工程项目包括航站楼工程、场道工程、助航灯光工程、空管工程和航站楼弱电工程,工程总概算的费用情况分别为:航站楼工程费用6000万元;场道工程费用3000万元;助航灯光建筑工程费用1000万元;空管建筑工程费用600万元;航站楼弱电工程设备
下列哪项关于地方性甲状腺肿的地区分布特征的描述是错误的
下列关于材料设备由承包人采购的方式的说法中正确的有()。
在建筑施工现场使用的能够瞬时点燃,工作稳定,能耐高、低温,功率大,但平均寿命短的光源类型为()。
支护结构破坏、土体失稳或过大变形对基坑周边环境及地下结构施工影响(),则基坑侧壁安全等级定为一级。
债务链中,小王是小李的债务人,小李是小赵的债务人。由于小李怠于行使自己到期的债权导致无法偿还对小赵的债务,则( )。
根据下列统计资料回答问题。2015年全年,全国吸收外商直接投资新设立企业26575家,比上年增长11.8%;实际使用外商直接投资金额7813.5亿元,同比增长6.4%。其中从“一带一路”沿线国家吸收外商直接投资新设立企业2164家,增长18.3%
甲是精神病患者,一日突然手持匕首追杀乙,甲将乙逼到一房屋的角落里,乙在无处可逃的情况下,顺手将桌上的花瓶拾起扔向甲,致使甲右眼失明。乙的行为是()。
以下不属于第四代计算机的是
ThevasticesheetsofGreenlandandAntarcticaaremeltingfasterthanpreviouslythought,andthatmeltingisaccelerating,ac
最新回复
(
0
)