首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The liberation movement of British women. B、Rapid economic development in Britain. C、Changing attitudes to family life. D、Reas
A、The liberation movement of British women. B、Rapid economic development in Britain. C、Changing attitudes to family life. D、Reas
admin
2015-03-29
59
问题
(14)There are many reasons why family life in Britain has changed so much in the last 50 years. The liberation of women in the early part of the 20th century and the social and economic effects of World War II had a great impact on traditional family life. Women became essential to industry and the professions.(15)During the war, they had worked in factories and proved their worth. With the loss of millions of men, their services were indispensable to the nation. More recently, great advances in scientific knowledge, and particularly in medicine, have had enormous social consequences. Children are better cared for and are far healthier. Infant death rate is low. Above all, parents can now plan the size of their family if they wish by more effective means of birth control. Different attitudes to religion, authority and tradition generally have also greatly contributed to changes in family life. But these developments have affected all aspects of society.(16)It is particularly interesting to note the concept of "the family" as a social unit has survived all these challenges.
14. What is this passage mainly about?
15. Why did British women become indispensable to the nation after World War II ?
16. What remained unchanged in spite of all the changes in family life?
选项
A、The liberation movement of British women.
B、Rapid economic development in Britain.
C、Changing attitudes to family life.
D、Reasons for changes in family life in Britain.
答案
D
解析
短文开篇就点明了本文的中心思想,即在过去的50年中,有许多原因导致了英国家庭生活的变化。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YB5K777K
本试题收录于:
浙江省大学英语三级题库大学英语三级分类
0
浙江省大学英语三级
大学英语三级
相关试题推荐
Manynewsmallbusinesses【C1】f______becausetheytrytobeeverythingtoeverybody.Suchastrategyleadstoadiffusionofcrit
WhenIwasachild,myfamilyusedtogoonholidayeveryyeartovisitourrelativesinthenorth-eastofEngland.Oneofthem
WhenIwasachild,myfamilyusedtogoonholidayeveryyeartovisitourrelativesinthenorth-eastofEngland.Oneofthem
Feedbackmatters.Whetherwearetryingtofindourwaytoanewfriend’shouse,aimingtoimproveourperformanceonthegolf
A、At8:20.B、At9:20.C、At8:10.D、At9:10.C题目问旅行何时开始。对话中女士说周六早上8:10出发。故选C。
Thefirstthingpeoplerememberaboutfailingatmathisthatitfeltlikesuddendeath.Whethertheincidentoccurredwhilelear
Nuclearpowerplants,______tosomeseriousbreakdowns,havebecomeacenterofcontroversy.
AtopracehorsewasbroughtdownatRoyalAscotwithashotfromahigh-techsoundgun,acourtwastoldyesterday.Thegunwas
AtopracehorsewasbroughtdownatRoyalAscotwithashotfromahigh-techsoundgun,acourtwastoldyesterday.Thegunwas
DearBrainStoreCustomer,Wehopeyouenjoyedbooksandotheritemsincludedinourcatalogue(目录).Whetheryou’reateacher
随机试题
幂级数的收敛域是________.
中央银行对商业银行的放款的额度加以限制,属于
计算。
1岁患儿,母乳喂养,未加辅食,约2个月前发现患儿活动少,不哭、不笑,面色蜡黄,表情呆滞,手及下肢颤抖。检查发现肝、脾增大,血红细胞1×1012/L血红蛋白65g/L。血清铁、叶酸正常,血清维生素B12降低。
极限的值是()。
项目监督的核心是()。
下列关于仲裁的说法中,正确的有()。
在()的情况下,养父母可以要求送养人适当补偿收养期间支出的生活费和教育费。
下列不属于人才甄选流程设计环节的是()。
感觉上与我容易投机交谈的人,多是比我年长十岁或十几岁的,也许因为他们都_______了各个领域的书籍,从年轻时候起就曾深深_______自我内心和世间万象。我平时所思所想,都是人生观问题,所以与同年代的人往往难有共同语言。对方若是20来岁的年轻人,未曾思考
最新回复
(
0
)