首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) A specter is haunting workers—the rise of artificial intelligence (AI). The fear is that smart computer programs will elimin
(1) A specter is haunting workers—the rise of artificial intelligence (AI). The fear is that smart computer programs will elimin
admin
2022-10-09
47
问题
(1) A specter is haunting workers—the rise of artificial intelligence (AI). The fear is that smart computer programs will eliminate millions of jobs, condemning a generation to minimum-wage drudgery or enforced idleness. Never mind the robots, fear the software.
(2) There is no need to be so gloomy, say Ken Goldberg of the University of California, Berkeley, and Vinod Kumar, the chief executive of Tata Communications, a unit of India’s biggest business house (which stands to profit from the spread of AI). They have produced a report that is much more optimistic about the outlook for ordinary employees. In many cases, it says, job satisfaction will be enhanced by the elimination of mundane tasks, giving people time to be more creative.
(3) Their views are backed up by a survey of 120 senior executives, conducted for the report, which found that more of them (77%) thought that AI would create new roles than believed it would replace existing positions (57%; respondents could choose both options). Extra skills may be needed to cope with the new technology and more than half of the bosses are already taking steps to train their workforces.
(4) Previous technology shifts have not had as negative effects on employment as was first feared. The authors note some well-known examples. Bar-code scanners did not eliminate the role of cashiers in America; jobs in the retail industry grew at an annual rate of more than 2% between 1980 and 2013. The arrival of automated teller machines (ATMs) spared bank employees the job of doling out cash and freed them to offer financial advice to customers.
(5) Some jobs could be made a lot easier by AI. One example is truck-driving. Some fear that truck drivers will be replaced by autonomous vehicles. But maneuvering a truck around busy streets is far harder than driving down the motorway. So the driver could switch into automatic mode (and get some rest) when outside the big cities, and take over the wheel once again when nearing the destination. The obvious analogy is with jetliners, where the pilots handle take-off and landing but turn on the computer to cruise at 35000 feet. Using AI may prevent tired drivers from causing accidents.
(6) Turning to office life, AI can help with complex and fiddly tasks like managing supply chains, allocating desk space and keeping records of meetings. All this can free up time for people to work on more important strategic decisions. The authors also think that AI could help collaboration within companies. One obvious example is the elimination of language barriers. Multinational companies may have employees who lack a common language; AI can handle translation in real time so that dialogue is easier.
(7) And the report argues that AI can produce better decision-making by offering a contrarian opinion so that teams can avoid the danger of groupthink. A program could analyze e-mails and meeting transcripts and issue alerts when potentially false assumptions are being made (rather like the boy in the Hans Christian Andersen tale who notices that the Emperor has no clothes). Or it can warn a team when it is getting distracted from the task in hand.
(8) When a firm is starting a new project, AI can also suggest experts from other parts of the organization who could contribute. In recruitment, managers could set criteria for "cognitive diversity" (seeking people with different academic and cultural backgrounds) and allow AI to suggest candidates. This could eliminate remaining hiring biases in favor of white males.
(9) Helen Poitevin of Gartner, a research company, says that some firms are using AI to suggest training possibilities to existing workers, based on the career paths of similar staff, as an aid to their career development. And programs are also being used to analyze individual employees’ feedback so that managers can be aware of specific areas where a lot of people are unhappy. If they react in the right way, this should make workers’ lives better.
(10) All of which is a useful corrective to some of the more alarming predictions about the potential effects of AI. But as ever, it needs to be remembered that programs are only as good as the data they are given. If those who input the data have biases, they may show up in the suggestions that it generates. As Ms. Poitevin says, AI can help improve diversity in the workforce "if we want it to". The best employers should be able to turn AI into a positive for workers. (本文选自 peoplesworld. org)
Which of the following is NOT one of the benefits of AI?
选项
A、Replacing truck drivers completely.
B、Increasing collaboration within companies.
C、Helping make better decisions.
D、Eliminating recruitment prejudices.
答案
A
解析
细节题。第五段第五句提到,卡车司机在城市外行驶时可以切换成自动模式,而在接近目的地时还是要亲自开车,人工智能不能完全取代司机,A“完全取代卡车司机”不符合原文描述,故为答案。原文第六段第三句提到人工智能可以帮助内部合作,故排除B;C“有助于制订更好的决策”与第七段第一句内容相符,故排除;D“消除招聘偏见”与第八段最后一句相符,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YDkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Shewantstomakesomemoney.B、Shelikestomeetdifferentpeople.C、Sheneedssometeachingexperience.D、Shehasn’tgotstu
A、Theendofthefirstweek.B、Theendofthesecondsemester.C、Theendofthefirstmonth.D、Theendofthesecondweek.D①由选项
Canfamouspeople’ssupporttowardsinternationalaidorganizationsdrawpublicattentiontocharity?Thishasbeenintenselydi
A、Howhasthemanbeendoinglately.B、Howtodoaprojectforgovernmentclass.C、Howtouseacomputertodoaproject.D、How
Ithasbeenageneralphenomenonthatpeoplesacrificeenvironmentfortheirselfishinterest.Lookatthefollowingpicturecar
A.differentlyB.ensuresC.unusualD.prohibitE.fairlyF.InreturnG.resultedH.exemptI.assuresJ.especiallyK
A______editor,shecheckedeverydefinitionforitsaccuracy.
A、Software.B、Music.C、Old-styleChinesesuits.D、Computergames.C关于给孩子的礼物选择。录音中Jason说:“No,Idon’tbuycounterfeits.Besides…my
Itis______ofhimtogotoworkbeforebreakfast.
A.officialB.focusedC.commonlyD.economicalE.surgeriesF.discountG.fueling
随机试题
在报表中,要计算“数学”字段的平均分,应将控件的“控件来源”属性设置为()。
葡萄球菌属适宜的生长温度为37℃,最适宜pH为()。
与视锥细胞相比,视杆细胞的特点是()(2008年)
患者男,19岁。2个月来感右膝关节疼痛,逐渐加重,无发热,无红肿,无外伤史。X线片见股骨下段有边界不清的骨质破坏,骨膜增生,瘤骨形成。合适的治疗方式是
关于补充侦查,下列哪些选项是正确的?(2007年试卷2第71题)
第二次世界大战以前,在工程建设领域占绝对主导地位的是传统的建设工程组织管理模式,即()模式。
有关地基处理的方法中,对灌浆法描述正确的有()。
企业扩建一条生产线,该生产线原价为1000万元,已提折旧300万元,扩建生产线发生相关支出800万元,且满足固定资产确认条件,不考虑其他因素,该生产线扩建后的入账价值为()万元。(2016年)
资料:(1)A公司是一个钢铁企业,拟进入前景看好的汽车制造业。现找到一个投资机会,利用B公司的技术生产汽车零件,并将零件出售给B公司。B公司是一个有代表性的汽车零件生产企业。预计该项目需固定资产投资750万元,可以持续5年。会计部门估计每年固定成本为(不含
(2009年多选46)与司法活动相比,执法活动的特征有()。
最新回复
(
0
)