首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
One form of driver assistance that is sure to call one’s attention is intelligent speed adaptation (ISA) — a technology for forc
One form of driver assistance that is sure to call one’s attention is intelligent speed adaptation (ISA) — a technology for forc
admin
2007-12-11
69
问题
One form of driver assistance that is sure to call one’s attention is intelligent speed adaptation (ISA) — a technology for forcing a driver to observe the speed limit. This works by building into the car a digital map marked with local speed restrictions. The addition of GPS (global positioning system) navigation tells the car what the maximum speed on any given stretch of road should be. Cars are then slowed down, or prevented from accelerating, whenever they are at or above the speed limit. One way to do this is to starve the engine of fuel. Another is to add a measure of play to the accelerator pedal (油门). A third is to make the accelerator harder to push down. In future drive-by-wire vehicles, the software would refuse requests from the accelerator pedal when above the speed limit.
However, people have different opinions as far as ISA is concerned. Whatever their opinions are, the main justification for ISA is likely to be the high cost of speeding. Studies suggest that ISA could reduce the number of accidents by as much as 40%, and the number of fatal accidents by nearly 60%. It could also improve fuel efficiency, remove the need for enforcing speed limits with cameras and policemen, and reduce the costs of insurance.
Trials of ISA systems have already been carried out in Sweden, Denmark, the Netherlands and Britain, and more are planned in Belgium and France. Although resistance is expected from drivers as well as from motor manufacturers, ISA could be introduced gradually, first with new cars and later as retro-fitting (改装) to the remaining old cars — rather as seatbelts were introduced a generation ago. The trials show that a surprisingly large proportion of people come to accept ISA after they have lived with it for a while — again, much like the experience with seatbelts.
The author compares ISA with seatbelts to show that______.
选项
A、both could reduce the death rate in traffic accidents
B、fitting ISA in a car is justified
C、both could make a car accident less serious
D、ISA would take time for people to accept
答案
D
解析
本题为综合理解题,考查考生是否能够理解文章最后一个句子对ISA系统和汽车安全带进行比较所要表达的含义。解题关键在于理解原文中“a surprisingly large proportion of people come to accept ISA after they have lived with it for a while——again.much like the experience with seatbelts.”所要表达的意思,即“在使用ISA系统一段时间后,令人惊讶的大量人群会接受该系统,就好像人们使用汽车安全带的经历一样”。选项A强调二者都可以减少交通事故的死亡率,明显与原文内容不一致。选项B则表示“安装该系统已经得到认可”,与原文表达的信息也不一致。选项C表示二者都可以降低交通事故的严重程度,但将ISA与seatbelts相比较的目的并不是为了说明这点。因此,选项D才是与原文所表达的意思一致。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YELC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
计算。
Historianscan’ttelluswhen,whereor【71】thefirstfoodwascooked.Inearliest【72】whenpeoplehadeatentheirfood【73】,
Nosoonerhadthethiefdisappearedintoasidestreet______.
Thistextistakenfrom______.Itisthedriver’sresponsibilityto______.
Fordproposedasystem______eachworkerwouldhaveaspecialjobtodo.
Doyoufindgettingupinthemorningsodifficultthatit’spainful?Thismightbecalledlaziness,butDr.Kleitmanhasanew
Christopherisnotmarriedyet;heisstill【41】.Heisinterestedinfootball,【42】isanexcitingeventandenjoys【43】towatcha
NosoonerhadI______thantheplaybegan.
Despiteacoolingoftheeconomy,high-technologycompaniesarestillcryingoutforskilledworkers.TheInformationTechnology
Despiteacoolingoftheeconomy,high-technologycompaniesarestillcryingoutforskilledworkers.TheInformationTechnology
随机试题
彼得.圣吉在《第五项修炼:学习型组织的艺术与实务》中提出了五项修炼,下列不属于五项修炼的内容的是()
Dannywasjusttiredaboutthewaythingsweregoing.HismomcametotheschoolandwentonandontalkingaboutRickJackson.
Peoplehavewordedaboutsmogformanyyears,andthegovernmenthasspentbillionsofdollarstotrytocleanuptheairofbig
A.温脾汤B.实脾散C.归脾汤D.健脾丸E.保和丸
女,45岁。l天前感冒后出现发热,全身无力,厌食,口渴,既往席汉综合征15年。口服泼尼松5mg/d治疗。查体:T38.1℃,BP82/40mmHg,神志淡漠,肺部听诊未见异常,心率92次/分,FBG(空腹血糖)3.3mmoL/L。目前最有效的治疗是
设备、材料采购评标,如果采用全寿命费用评价方法,其正确的做法是()。
同一建设单位其工程由几个施工单位独立承担时,由()负责收集、整理立卷工程文件。
不属于创造价值的原则的是()。
借款人目前偿还贷款本息没有问题,但存在一些可能对偿还产生不利影响的因素,此种贷款是()。
精神分裂症患者通常会表现出()。
最新回复
(
0
)