首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Man can go on increasing his numbers at the present rate. In the next 30 years man will face a period of crisis. Some experts be
Man can go on increasing his numbers at the present rate. In the next 30 years man will face a period of crisis. Some experts be
admin
2011-06-28
43
问题
Man can go on increasing his numbers at the present rate. In the next 30 years man will face a period of crisis. Some experts believe that there will be a widespread food shortage. Other experts think that this is too pessimistic, and that man can prevent things from getting worse than they are now. But remember that two-thirds of the people in the world are under-nourished or starving now.
One thing that man can do is to limit the number of babies born. The need for this is ob- vious, but it is not easy to achieve. People have to be persuaded to limit their families. ’In the countries of the population explosion, many people like big families. The parents think that this brings a bigger income for the family and ensures there will be someone in the family who will look after them in old age.
Several governments have adopted birth control policies in recent years. Among them are Japan, China, India and Egypt. In some cases the results have not been successful. Japan has been an exception. The Japanese adopted a birth control policy in 1948. People were en- couraged to limit their families. The birth rate fell from 34.3 per thousand per year to about 17.0 per year at present.
What the author concerns is ______.
选项
A、birth control
B、Japan’s birth control policy
C、food shortage in the future
D、man in the future
答案
D
解析
本题属主旨题。文章第一段第一、二句已明确点明:人口数量继续增长,在未来30年内将面临一系列危机。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YFlC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
HolidaycelebrationsintheUnitedStatesoften______.NationalAdoptionmonthis______.
Letmegiveyoua______ofhowthecomputerworks.
NowafewmorepeopleknowaboutthesmalltownofAlton,Wyoming.RulonGardnerwasawrestlerontheUSOlympicwrestlingteam
Asa______forhiscontribution,hegotanewcarfromthecompany.
Theyboughtthelandwitha______tobuildanewofficeblock.
Lyndandhundredsofyoungpeoplelikehim______thepostoftypist.
Visitorstothiscountryhave______theseverepunishmentforrelativelyminoroffenses,suchasstealing.
Mothertakesgreatpleasure______picturesofourchildren.
Withthehelpoftheforeignexperts,thefactoryproduced______carsin2001astheyearbefore.
WhatcanyoudotorecallyourdreamsmoreoftenandinterpretthemmoreClearly?Theexpertsofferthesesuggestions:Devel
随机试题
下列有关审计风险的说法中正确的是()。
心肌梗死
患儿,男,12岁,初生时正常,智力良好,家庭环境尚好,家长发现自幼生长慢于其他儿童,最近与同班同学相比差异更大。查体:身高110cm,体重20kg,心、肺、腹(-),双睾丸较同龄人小,声音细脆以下检查中最可能出现异常的是
个人住房贷款贷前调查时,通过对开发商的债权债务和为其他债权人提供担保情况的了解,可以对企业的担保能力、融资能力、开发经营能力和楼宇能否按期竣工,作出判断并提供参考资料。()
母公司和其全资子公司的有关事项如下:(1)母公司2009年1月1日结存的存货中含有从其全资子公司购入的存货60万元,该批存货子公司的销售毛利率为15%。2009年度子公司向母公司销售商品,售价为351万元(含增值税),母公司另支付运杂费等支出2万元。子
一般资料:求助者,男性,18岁,高中三年级学生。案例介绍:半年前的一天,求助者乘公交车回家,人多拥挤,碰了一位女孩,并踩了她的脚,女孩厌恶地骂他有病。当时自己觉得心跳加快、脸红。从此,只要见到异性,就很紧张、慌乱,此后上课时注意力无法集中,无法安心
给定资料资料12014年5月,N市放射源丢失事件引发舆论关注。5月10日中午12时,N市环境保护局在其官方微博“N市环保”上发布公告称:“7日,天津宏迪工程检测发展有限公司在位于浦六北路188号的中石化第五建设有限公司院内进行探伤作业期间,丢失
清洁生产是指不断采取改进设计、使用清洁的能源和原料、采用先进的工艺技术与设备、改善管理、综合利用等措施,从源头削减污染,提高资源利用效率,减少或者避免生产、服务和产品使用过程中污染物的产生和排放,以减轻或者消除环境危害的生产方式。根据上述定义,下
以下叙述中正确的是
MineralsMineralsarenon-organicsubstanceswhichcontaintheelementcarbon./Buttheyarevitalforgoodhealth/and
最新回复
(
0
)