首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Looking in from abroad, much of the world has historically been baffled by America’s gun laws. In no other country can a mentall
Looking in from abroad, much of the world has historically been baffled by America’s gun laws. In no other country can a mentall
admin
2013-07-30
69
问题
Looking in from abroad, much of the world has historically been baffled by America’s gun laws. In no other country can a mentally unstable person access a Glock pistol as easily as suspected Arizona shooter Jared Loughner did. And in no other country is the number of people who own guns as high as in the United States, where there are 90 guns for every 100 people.
The Second Amendment that guarantees the right to bear arms is part of America’s founding fabric. So is senseless violence brought about by guns also American?
That was the question posed at today’s White House press briefing by Russian journalist Andrei Sitov, the Washington Bureau Chief for Moscow-based Itar-Tass. Predictably, the query irked(惹恼)many in the room, including White House Press Secretary Robert Gibbs.
"I think there’s agreement on all sides of the political spectrum that violence is never, ever acceptable," Gibbs said from the podium. What happened in Tucson "was not in keeping with the important bedrock(基础的)values on which this country was founded," he said.
Several other reporters scoffed(嘲笑)at the suggestion as well. But much more scoffing over the last week came from overseas, where foreign news agencies reacted to the Tucson tragedy with an element of saying "we could have predicted this".
"The Tucson shooting, in which Congresswoman Gabrielle Giffords was shot in the head, is another tragic commentary on the poisonous political climate that has developed in the United States, allied to the country’s pervasive(普遍存在的)gun culture," read an editorial published in a New Zealand. In the Sydney Morning Herald, journalist Rod Tiffen stated what seems like an obvious point missed over the past week: "There is a strong correlation between the number of guns in a society and deaths resulting from them."
Ed Pilkington, a writer for the U.K.’s Guardian asked it more simply, "What is it with guns and America? Why does the most advanced democracy, which prides itself on being a bastion of reason and civilization in a brutal and ugly world, put up with this carnage in its own back yard?"
Which raises the question, is Sitov right? Is occasional violent tragedy an unpleasant byproduct(副产品)of a free society? I walked out of the briefing room with Sitov, who appeared to realize the impact that his question had on the roomful of Americans. "It’s an obvious question and nobody asks that question," he told me through his thick Russian accent. "This is a cost that your country pays for freedom."
How did Robert Gibbs feel in face of Andrei Sitov’s question?
选项
A、He felt very annoyed.
B、He thought it’s ridiculous.
C、He was happy that Sitov raised the question.
D、He wasn’t convinced about the answer.
答案
A
解析
根据题干中的Robert Gibbs和question将本题出处定位到第三段末句。该句提到,the query惹恼了在场的许多人,这其中就包括白宫新闻办公室秘书罗伯特·吉布斯,而the query指的是Andrei Sitov提出的问题,[A]中的annoyed与irked对应,故答案为[A],同时排除[C]。[B]中的ridiculous是针对文中scoffed(嘲笑)设的干扰项。由第四段首句提到的I think there’s agreement on all sides…可知,他很确定问题的答案,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YL97777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
It’sasimplecalculus,kidsandmoney:Frombirthuntilcollegegraduation,childrenconsumedollarslikethey’rechickennugge
It’sasimplecalculus,kidsandmoney:Frombirthuntilcollegegraduation,childrenconsumedollarslikethey’rechickennugge
JohnWoodendiedlastFridayattheageofninety-nine.Hewasoneofthegreatesttwentieth-centuryAmericansinsports.Hewas
Sugarlessyoghurt(酸奶)couldhelpbeatbadbreath,toothdecayandgumdisease,sayscientists.Japaneseresearchersfoundeatin
Scotlandisauniqueplace.IthassomeofthemostbeautifulcitiesinEurope,alivingevidenceofasplendidandproudpast.
A、Attheseaside.B、Inarestaurant.C、Onabus.D、Ontheplane.CWheredidCollinmeethisgirlfriend?
Evenastheeconomyimproves,ajoblessexecutivemayfaceuptoayearormoreofunemployment.Thisisalotoftime,especial
ComparedwithEnglandandWales,Scotlandhasanothersetoflawsappliedtodivorceissues.Manyfamilylawadvisorsofferleg
A、Thebossisoftenlateforwork.B、Thebosswillprobablydisciplinethewoman.C、Thebossmaydisregardthewoman’slateness.
WillthereeverbeanotherEinstein?ThisistheundercurrentofconversationatEinsteinmemorialmeetingsthroughouttheyear.
随机试题
在压力容器焊补处遇到()的情况时,不能采用强度等级较低的焊条进行打底焊。
张某的女儿莉莉深得其好友李某的喜爱,李某赠予莉莉手机一部,并同其签订了赠与协议。下列关于该赠与行为的效力表述正确的是()
处方用北五加皮系指()(1999年第137题)
A.大米B.水C.空气D.血液E.土壤在医学卫生领域中,生物材料检测所采样品是
下列不属于银行业监管机构的是()。
X公司是国内A股上市餐饮企业,主营业务为高端餐饮,提供特色菜品与特色服务为一体的餐饮服务。在国家出台多项政策,对高端餐饮带来冲击的情况下,该公司决定放弃原有高端路线,主打平民餐饮及企业团餐。在公司未来发展战略中,在致力于打造国内领先的综合餐饮服务提供商的同
可以便建筑物的面阔和进深加大,以满足扩大室内空间的要求的木构架结构形式是()。
在社会公共生活中,尊老爱幼,尊重妇女,对待老人、儿童、残疾人员,特别予以尊重照顾、爱护帮助;尊师敬贤,对待师长和贤者,示以尊重和钦佩亲近。这是社会公德中()
Excessivesugarhasastrongmal-effectonthefunctioningofactive【C1】o______suchastheheart,kidneysandthebrain.Shipwre
Thepublishinghousehasto______(考虑这部小说的受欢迎程度).
最新回复
(
0
)