首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The government of UK is launching a program aiming at helping more families balance their work and home lives. The right to ask
The government of UK is launching a program aiming at helping more families balance their work and home lives. The right to ask
admin
2011-04-04
59
问题
The government of UK is launching a program aiming at helping more families balance their work and home lives. The right to ask employers for flexible working hours was previously limited to parents of children up to the age of six or disabled children aged up to 18. But following a recommendation made by an independent review last year, the government decided to extend the age limit. 4.5 million parents of children aged 16 and under will be able to ask employers for flexible work arrangements in future. A total of 10 million parents will be entitled to request flexible working.
Harriet Harman, minister for Women and Equality, said mothers often "tear their hair out" while bringing up children and trying to earn a living. A survey of 1,000 parents by the government’s Equalities Office suggested half believed their relationship with their child would improve if their work hours were more flexible. Two thirds said it would be helpful to work flexibly as their children became older, and half of parents whose children were aged between 11 and 16 said they would help with homework if they could find the time.
Ms. Harman said: "Children don’t stop needing their parents’ time when they reach their sixteenth birthday. We have already built a strong foundation of support for families through the right for parents with children under six to request flexible work. But, as any parent knows, older children going through the teenage years need just as much support and guidance."
Sarah Jackson, chief executive of campaign group Working Families, said: "The conflict that often seems to exist between family and work is so unnecessary and counterproductive. I would particularly encourage men to consider working flexibly as that has the potential to create stronger families and go some way to addressing the inequalities that still exist in the home."
The move is backed by the Confederation of British Industry (CBI), but the CBI has warned that firms may find it difficult to grant requests for flexible working during the recession. Trades Union Congress is another organization that favors the arrangement. Brendan Barber, the general secretary, said the extension would be "good news" for employers. He added, "Companies whose workers enjoy the benefits of flexible working are likely to feel less stressed and less anxious about balancing their lives at home and work, which means they are more committed and productive while at work."
What suggestion does Sarah Jackson give on flexible working hours?
选项
A、Fathers should try to apply for the flexible working hours.
B、Flexible work hours resolve the conflict between family and work.
C、Employers grant flexible working hours to married women.
D、Flexible work hours will make home inequalities worse.
答案
A
解析
根据题干中的Sarah Jackson将本题出处定位于第四段。该段中,Sarah Jackson谈到,“我会尤其鼓励男士按弹性制工作,因为这样可能会使家庭更加稳固,并且对处理家庭内部问题有点用处”。由此可知,Sarah认为父亲们应该申请弹性工作制,[A]与之意思相符,同时排除[C]。英国政府推行新计划的初衷是平衡工作与家庭间的矛盾,并非旨在完全解决和消除两者的冲突,而且Sarah Jackson也没有发表类似观点,故排除[B]。[D]与原文主旨相悖,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Yqo7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、He’sasecretary.B、He’sanovelist.C、He’sanewspaperman.D、He’saworker.B综合推断题。女士最后说罗伯特之后开始写小说,男士接着说他自从那时起没做过别的事情,由此可知,罗伯
TwocitiesthatlayattheedgeoftheMediterraneanmorethan1,200yearsago,HerakleionandEasternCanopus,disappearedsudd
TheAmericaneconomicsystemisorganizedaroundabasicallyprivateenterprise.It’s【B1】______economyinwhichconsumersdeter
A、Duringliteratureclass.B、Thenextday.C、Inaboutanhour.D、Beforeliteratureclass.B男士想要跟女士讨论自己的文学报告(presentationforlit
A、Lindadidn’tlikeit.B、Billlostit.C、Itwasveryexpensive.D、Itwasverysmall.C男士问女士有没有见过Bill买给Linda的钻石戒指(diamondring)。
PartⅡReadingComprehension(SkimmingandScanning)Directions:Inthispart,youwillhave15minutestogooverthepassageq
Virtuallyallconsumerswillhaveacreditcardintheirlives.Selectingacreditcardshouldnotbesomethingtakenlightly,c
A、Theypaythesamewage.B、Theyinvolveworkingoutdoors.C、Theycanbesubstitutedforcollegestudents.D、They’repart-time.
A、SigourneyWeaver.B、BillMitchell.C、KevinKline.D、IvanReitman.C短文中明确提到KevinKlinegivesadoubleperformanceasDaveandt
Dafterinterviewingbecomecommonpractice【S1】______intheUnitedStates,Americanjournalists
随机试题
A.大汗淋漓,四肢厥冷,面色苍白,神情淡漠,呼吸微弱,脉微欲绝B.经常畏冷,四肢不温,渴喜热饮,常自汗出,尿清便溏,脉迟无力C.身热大汗,汗热质粘,面色潮红,躁扰不安,渴喜冷饮,脉细疾数D.高热肢厥,神识昏沉,胸腹灼热,口渴喜饮,面色紫暗,脉沉有力
为二氢叶酸还原酶抑制剂的抗疟药物是
因保险合同引起的纠纷,下列哪些人民法院有管辖权?
根据《建设工程项目管理规范》GB/T50326-2006,项目经理的权限包括()。
新起用账簿应缴纳印花税为( )元。运输合同应缴纳印花税为( )元。
行政赔偿的方式有支付赔偿金、恢复名誉、返还财产和()。
社会收缩是指人类聚落中人口持续流失,由此引发相应地区经济社会环境和文化在空间上的衰退。根据收缩行为是否是聚落行为主体主动采取的规划策略或管理措施,可以分为主动社会收缩和被动社会收缩。根据上述定义,下列选项属于主动社会收缩的是:
以下数组定义语句中,错误的是( )。
Inademocraticsocietycitizensareencouragedtoformtheirownopinionsoncandidatesforpublicoffices,taxes,constitution
DearMissLi,IherebyconfirmthatyouhavebeenacceptedbytheVirginiaUniversitytostudymedicine.Yourcoursewillcom
最新回复
(
0
)